Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK mutlaka saatinde mi yapılmalı?

gökhan71

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
iyi gunler
bu idrar sondalrını ılla saatınde mı almamız lazım
ılk hastanede yatdgımda 4 saatde 1 alıyorduk su an evdeyım ıdrarımı hıssetyorum o yuzden geldigini hıssetdigim zaman aldıryorum. sızce bı sakıncası var mı..

4 ile 6 saat arası mesane kapasitesine+sıvı alımına gore uygundur

korkma kardeşim ihtiyac duyduğunda yap bişey olmaz ;)

eminmisin doktor kesın 4 satde bır alın demişti

----------

eminmisin doktor kesın alın 4 satde 1 demişti

6 saati gecirme!! sıvı alımına gore ayarla.. ama tabiki mesane olcumude onemli.. doktoruna danış bunları.. bizden cok doktorunun sozunu dinle bence..

Ne zaman sıkışırsan o zaman yap. Aman fazla sıkışma, idrar mesane iç basıncı ile böbreklere geri kaçmasın.
Ve, sıvı alımını öyle bir ayarla ki, 4-5 saatte bir mutlaka TAK yapmaya çalış. Daha az sayıda TAK yapmak, idrarın daha uzun süre mesanede kalması demek ve bu da mesanede bakteri üremesine davetiye çıkartır...

Ayrıca, mesane iç basıncını azaltıcı Mictonorm, Detrusitol, Spasmex, Üropan vb. ilaçlardan birini de doktorunun önerisiyle mutlaka kullanmalısın. Bu çok çok önemli!

Ve son olarak, sıkıştığını hissediyorsun ya, kendi başına işemeyi deniyor musun?

hayır denemedım hıç ama belımı dogrutamıyorum hareket yok yanı o yuzden denemıyorum

Sandalyede otururken bir kaba işemeyi dene. İşemeye çalışırken, bir parmağınla karnının altına-mesanenin üstüne küçük küçük bir iki vuruş yap.

Üst Alt