Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK sıkıntısı ve böbrek taşı düşürme hakkında..?

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
Herkese selam
ağır bir idrara yolu enfeksiyonu geçirdim geçen hafta bitti derken şu an 1-2 mm boyunda ilk defa böbrek taşı düşürdüm hala da devam ediyor sanırım.
Hem idrar yolu enfeksiyonu başladığında hemde bugün yine ilk kez tak sonda tamamen içeri girmesine rağmen 30-40 cc den fazla idrar gelmiyor ama bol su içtiğimden kaçakla idrar dışarı çıkıyor.
Bu iki konunun bir bağlantısı olabilir mi açıkçası takta idrar gelmemesi ( herhangi bir kanama vs olmuyor) beni korkuttu hastaneyede gitmedim.
Bu konuyla alakalı bir bilgisi olan varsa acil paylaşabilir mi tırsmış durumdayım.

Not: Bugün 2. 3. takta 200 cc üstü idrar çıktı ama yine de durum pek bir normal değil gibi

30-40cc idrar geliyorsa demek ki az su içmişsin derim Enes. Çünkü TAK ile mesanenin boşaltılamaması mümkün değil. Çok düşük bir ihtimal, mesanede kum-taş oluşumu varsa kataterin ucunu o tıkıyor olabilir, ama o zaman da hemen ardından yine TAK yaptığında boşaltılabiliyordur (ekstra bir kabızlık veya sıcağa maruz kaldığında da su içmene rağmen vücut suyu salmaz)

Eğer taş düşürüyorsan veya yoğun bir enfeksiyon süreci varsa, 14 numara (hatta 16 numara) sabit sonda takmanı ve 2 hafta boyunca boool bol su içerek mesaene sorunlarından kurtulmanı öneriririm. Hem bu arada üretra da dinlenmiş olur.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ne-kuculmesi-icin-rehabilitasyon-onerisi.html

Enfeksiyon nedeeniyle idrar gelmeyebilir ... Kokulu bulanık idrar, ağrı, kasılma, kaçak vb. enfeksiyon belirtisidir. Piyoloseptil 100 mg 8 saat ara ile bir adet kullanırsanız inşallah birkaç günde faydasını görürsünüz, prospektüsündeki açıklamaları dikkatli okuyunuz.. Bu kısa yol. Uzun yol hastaneye gidip idrar kültürü yaptırmak, çıkan sonuca göre ilaç başlanır 10 gün civarı kullanırsınız, damardan verilen ilaç kullanılacaksa yatış yapmanız gerekebilir. Enfeksiyon dışında başka bir sorun mevcutsa hastanede tespit edilir, gereken yapılır. Allah şifa versin...

Mesanede taş varsa içerde idrar birikmesine izin vermiyor idrarın çoğu kaçak olarak çıkıyor. Ben de aynı problemi yaşadım . Mesane de iki büyük taş çıktı ameliyatla taşları aldırdım. Ameliyattan sonra mesane kapasitem 2 katına çıktı ve çok rahatladım.

Üst Alt