Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tak Sonda ile idrar yapıp enfeksiyonu olanlar için uyarı

Konular
18
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bir buçuk yıldır idrar yolları enfeksiyonu ile mücadele ediyorum birşey dikkatimi çekti. Sonda ile idrar yaptıktan sonra kamışin içinde bir damlada olsa idrar kalıyor burda 4-5 saat idrar yapincaya kadar bekliyor buda bakteri uremesine sebep olur hele hele bu aylarda. Ben ısrar yaptıktan sonra sivazlayarak kalanını çıkartıyorum. Bir haftadır daha temiz idrar yapıyorum. Birde aklıma birşey geldi. Temiz bir enjektöre 3-5 cc dezenfektan bir madde bu sirkeli su olabilir. Karbinatli su yada tendurdiyotlu su ile kamisa verip temizlemek te mutlaka faydalı olacaktır. İnşallah bu şekilde daha temiz oluruz. Normalde idrar sterildir. Ama dışarı çıktığında hava ile temas ettiginde bakteri ürer. Kamisin içinde bekleyen bakteri uremis ıdrarı sonda ile içeri soktugumuzda zarar verebilir. Düşük ihtimalle bile olsa.

Üst Alt