Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tak sonda kullanımı hakkında birkaç soru..?

BaŞKaN

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Uzun zmandır tak sonda kullanmıyor prezerfatif sonda takıyordum ama bu yöntem tüm idrarı boşaltmadığından ve kısa süre içerisinde idrar kaçakları yarattığından bu enfeksiyon ve üşütmeden daha da sık aralıklara geldiğinden yeniden tak kullanmayı istiyorum.

Sizden tak kullanan arkadaşlar tak kaç saate bir vuruyorsunuz ve tak yaparken düzene nasıl koymalıyım kaçaklar olmadan çünkü kısa sürede benim idrar geliyor bunu düzenlmek uzun süreli idrar depolamak nasıl olur ve bunun için önlem amaçlı hangi ilaç kullanılır kullanmalımıyım?

arkadasım tak kısıye gore degısıyo ben gunde 4 kere yapıyorum bazılarıda 6 kere yapan var
5 kere mesanene baglı benım mesane de kasılma oldugu ıcın gunde bırdefa hap kullanıyorum

idrarının geldğni hisedıysan sıkışklığı ozaman sıkıştığında yap derim hisetmiyosan 4 saatde veya 6 saatde 1 de yapabılırsın ıstersen bi ürolojiye git derim çok sık sıkışıyosan bunun için spazmex üropan gibi ilaçlar var kullanabılırsin ama bi ürolojıye git doktor en ıyı sekılde yönlendırr derim bence...

Ne olursa olsun iki TAK arasında 5 saati aşan bir süre geçmesin. Bu süreden sonra mesanede kalan idrar bakteri üremesi için çok elverişli bir ortam olur.

Bol bol su içmelisin. Ama TAK yaptıktan hemen sonra içme! İöersen, o zaman hemen sıkışırsın, 2 saat sonra TAK yapma ihtiyacı hissedersin. Yapman gereken, havanın sıcaklığına ve beslenmene bağlı olarak, su içtiğinde ne kadar süre sonra onun mesaneyi doldurma başladığını kendin deneyerek öğrenmek ve sonra TAK'a o kadar süre kala su içmek... Yani, işte, ben biliyorum ki şimdi su içsem 2 saat sonra sıkışırım... Ne yapıyorum o zaman? Normal TAK yapma zamanımdan 2 saat önce bol su içiyorum, böylece 5 saatte bir TAK yapacak şekilde konuyu düzenlemiş oluyorum...

Bende prezarvatif sonda kullanıyorum . aynı zaman tak ta yapıyorum. daha çnceden sadece tak yapıyadum. ama bi süre daimi sonda kullanmak zorunda kaldım buda . tak düzenimi bozdu. daha sonra tam bir düzen sağlayamadım ama düzeni yavaş yavaş normale çevirdim. sana tavsiyem 6 saatte bi tak yap düzenli olarak. arada prezarvatif sonda kullanmaya devam et. bülent kardeşiminde dediği gibi bol su iç . su saatlerini tak saatine ayarlı olarak iç. geçmiş olsun

bence mesaneyi genişletmek için daimi sonda 10gün kadar kullanın ama daimi sondayı kulanırsanız şayet hortumunu herhangi biryerinden bağlayın bol sıvı tüketin ve belirli saatlerde hortumu açın enfeksiyon varsa antibiyotik falan yazdırın doktornuza bu dediğimin faydası olur deneyin bence ben bu şekilde uyguladım mesanem şuanda 1,5 LT sıvıyı barındırabiliyo :)

hı ama 10 günden sonra daimi sondayı çıkartık tak kulanıyosunuz artık siz ayarlarsınız onu kaç saatte bir mesanenin boşaltılması gerekiyosa geçmiş olsun

ya benım anlamadıgım bırsey var bu prezervatıf sonda ıdrar bosalmayamı yarıyo
yoksa kacan ıdrarı tutmak ıcınmı yanı alt bezıne altenatıf ıcınmı.
bırde bu prezervatıf sondaların ucu delık yanı nasıl bısey anlamadım bırı aydınlatırsa sevınırım

Merhaba
Engelli olup prezervatif sonda kullanan bir kişi için durum şu; Dolan meshane kendiliğinden kaçak yoluyla veya dışarıdan vurarak uyarma (ki bu sağlıklı değil) sistemiyle idrarı boşaltmak için kullanılıyor. Bu sondayı kullananlarda enfeksiyon riski oldukça fazla. Çünkü meshanenin içinde kalan boşaltamadığımız kısmı üreme yapıyor ve hastalanıyoruz. Bu sebeple şiddetle tak yapmanız tavsiye olunur. Günümüz imkanlarında kullanılan kendinden jelli tak hayatımızı oldukçada kolaylaştırmıştır. Ayrıca sosyal yaşamda var olurken tak yapmak sizi daha iyi hissettirecektir. Çünkü en az 4 saat tuvalet sorununuzu düşünmeden geçirebilir, idrar kaçırma, koku, kıyafet şüphenizide ortadan kaldırabilirsiniz.
Aslında bu prezarvatif sondalar kısmı felç geçiren yada idrarını hissetip yataktan kalkamayan bilinçli ve bilinçsiz hastalar için daha uygun. Ucu delik olmasının sebebide ucuna sonda torbası bağlayabilmek ve idrarı torbada biriktirmek içindir.

Sevgiler

gokhan;
ben bu sondanın hanı kacan ıdrarı elbıseye bulasmaması ıcın kullanılan bır sey sanmıstım
yanı zarten tak yapıyorum ama hanı buyuk tuvalet sıkıntısı yok sayılır ve alt bezı kullanmak ıstemedıgımden
prezervatıf sonda ıse yarar dıye dusunmustum ama farklı bırseymıs neyse verdıgın bılgı ıcın tesekkurler.

T.1 of liyim günde3üropankullanıyorum ve 6 defa tak yapıyorum yatınca çok kaçak oluyordu gece prezatif sonda kullanmaya başladım takla boşalmayan mesane uykuda boşalıyor prezatif sonda olunca rahat uyuyorumprezatifsonda çıkarınca hemen tak yapıyorum. zararlı oldugunu biliyorum ama mecburum. kullanmazsam bezyatakçarşaf pijama doluyor başka ne yapabilirim .

bende t6-t7 t11 of'liyim kaçarlar için çözüm yok mu arkadaşlar. akdeniz üvn. ürolojiye gittim hemde öğr. üyesi prof e her şey normal çıktı , günde 6 tak yapıyorum ama hala kaçıyor, ne yapmam gerek.

Arkadaşlar bendede sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyor .Mesanedeki daslıktan kaynaklanıyor desi doktor. Şimsi tak yapmaya başladım . Hi slip marka tak kullanıyorum . Sizlerden ricam tak yaparken hangi kısmı elle tutabiliyoruz . Tak yaparken enfeksiyon kapmamak için nelere sikkat etmeliyim? Ayrıca nörojen mesane ile mesane darlığı arasındaki fark nedir ? Bilgi ,deneyim ve tecrubelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden tşk ederim

Kataterin kaygan kısmına asla ve asla el değmemeli. İki seçenek var (ben ikincisini uyguluyorum):

1- Ambalajıı altından açıp katateri yukarıdan aşağıya doğru itmek

2- Ambalajı yukarıdan açıp ambalajın üst kısmının arasına katateri sıkıştırıp öylece itiyorum

Nörojen mesane, mesanenin kasılmasıdır (çabuk sıkışma durumu). Üretral darlık ise üretranın kapanmasıdır (katater mesaneye gitmez)

Arkadaşlar
1 yıldır önem vermediğim hatta 6-7 saatte bir yaptığım ve sonunda sürekli kaçak olan tak problemimi 1 aydır biraz disipline soktum
Ve konunun önemini yeni anlamaya başladım.

Sabaha karşı olan tak hariç diğer takları 4 saatte 1 yapmaya başladım.
Ve çok ciddi kaçaklar azaldı

Sıkıntım şu;Takta çıkan sıvı genelde 200 cc civarında
Ve mesane kapasitemin ne olduğunu bilmiyorum ama bence az
Çünkü taktan 3.5 saat sonra tuvaletimi hissetmeye başlıyorum ve kaça olmasın diye 4 saatten erken yapıyorum genelde
Bu durumu nasıl düzeltebilirim,şu an hiçbir Üropan vb ilaç kullanmadım
Ayın 27 sinde ürodinami randevum var,doktor sonuç yanlış çıkabilir diye Üropan yazdı ama şimdilik kullanmöa dedi
Gönül rahatlığıyla kaçaksız 4,4.5 saat idare edebildiğim an çok rahatlayacam
tecrübelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum
Özellikle bu konunun uzmanı olarak gördüğüm Bülent abi sen:)

Üropan değil de Mictonorm, Detrusitol vb. daha yeni ilaçları öneririm Esesçim. Üropan feci ağız-göz kuruluğu yapıyor.

Mesanede enfeksiyon varsa, gerekirse suyu 5lt'ye çıkartıp 1-2 saatte bir TAK bile yapılabilir. Amaç içilen bol suyla mesanedeki bakteri oranını minimuma düşürmektir. Bu olduğunda, o zaman mesane iç basıncını azaltan ilacın da etkisiyle TAK aralığını kolayca 4 saate, ve kaasiteyi de 400-500cc'ye çıkartırsın.
Sabır ve özen gerektiren bir süreç...

Bende. Tak sonda kullanmıyorum her hangi bir zorlugu yok bilakis faydasi var kullanmadigim. Taktirde sik IYE dige bir enfeksiyona. Tutuluyorum buda agur bir durum olusturuyor hatta bir zaman böbreklere bile zarar vermekte ilaca ve rapora uymayi ve 3 ayda. Bir idrar kulturu vrrmenixide tavsiye ederim. Gecmid olsun tum dostlara

5 senedir daimi sonda kullanıyordum bu hafta taka geçtim.. Urodinami de mesane kapasitesi 230 ml.bu durumda saat aralığı nekadar olmalı aralarda ne kadar sıvı tüketmeliyim bunları bilmiyorum üropan ve lioresal ilaca başladım.ilaçlardan birisi halsiz bitkin uyku hali yapıyor sizdede oluyormu bu durum..

Arkadaşlar bende mesane felci olduğundan bir buçuk yildir tak yapiyorum ama ameliyat oldum idrar kanalimda darlik vardi belki düzelir diye ama keşke ameliyat olmasaydim ameliyattan sonra 4.5 ay sonra tikanma oldu sontada gitmedi tekrar ameliyat oldum yine 5 ay civarinda tikanma başladi bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen bilgilendirirse memnun olurum

Tak sonda hakkında

Merhabalar.Babam 77 yaşında beyindeki tıkanıklardan dolayı nörojen mesane teşhisiyle tak yapıyoruz.kafam çok karıştı. Gündüz 6 saat bekliyorum sıkıştım demiyo çıkan idrar 400ml. Gece 12de yapıp yatıyo enson suyunu 10 da içiyo saat 2,30-3 gibi sıkıştım diyip kalkıyo kendi kendine edemiyor biraz daha bekleyelim diye yatırıyorum 1 saate kalmaz yine uyanıyo böyle 6 ya kadar idare ediyoruz 6da tak yapınca 1500ml idrar çıkıyor yanlışmı yapıyorum bilmiyorum 🤷♀Sonra öğlene kadar uyuyo 12de yapıyorum tekrar 400ml çıkıyo.deneyimli arkadaşlardan fikirlerinizi bekliyorum. Gece uykusu kalmadı bizde🤦🏻

Dostum ilk başta doktora başvurmalısın. Doktor sana gün içinde belirli zamanlarla ne kadar sıvı tüketmen gereken kağıt verecek. Bunun yanında kaçaklar içinde hap yazıyor. Eğer bunları düzenli yaparsan sorun neredeyse tam kalkıyor ortadan

Tak kullanırken mesanede enfeksiyon olmaması için antiseptik sprey yada başka ne yspabiliriz

Bende tam tersi tak kullanmaya başlar başlamaz enfeksiyon oldu.Tak kullanmadan önce hiç sorun yoktu.ama mesanede gereği den fazla idrar kaldığı için mecbur tak kullanıyorum.Böbrekleri korumak için tak yapıyorum fakat diğer taraftan enfeksiyon için ya antibiyotik hap yada iğne veriyor dr.Bu da böbreklere zarar ne yazık ki :(

Herkese Merhabalar,
Ürün kullanımında eksik bilgiden kaynaklanan kullanım hatalarını gidermek amacıyla üriner kateterin nasıl kullanılacağını gösteren bir animasyon hazırladık. Linke tıklayarak erkek hastalarda nasıl kullanıldığını izleyebilirsiniz. Kadın hastalar için olan animasyonumuz yakında eklenecektir. Sağlıkla kalın..

https://www.youtube.com/watch?v=6t1LlVyJjjU

Üst Alt