Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK sondanın cinsel hayata etkisi olur mu?

MUSTAFA_0610

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 22 yaşındayım. bundan 2 hafta önce hacettepe hastahanesine gittim. idrar kaçırma problemim vardı. orada doktorlar ürodinami sonunda ömür boyu tak sonda kullanacağımı idrar kesemin küçük olduğunu kullanmadığım taktirde 3-5 yıl içerisinde böbreklerimin iflas edebileceğini söylediler.
şimdi sizlere bir şey danışacağım utanatrak bu tak sonda ileri de cinsel hayatıma ne kadar etki eder şu an nişanlıyım tek korktuğum nokta bu lütfen bilgisi olan varsa bir yardımcı olsun.
sorun olursa ne gibi sorunlar yaşarım birde bunu kullanmada zorluk çekiyorum hangi pozisyonlar tak a daha uygun ve neasıl kolay kullanabilirim bunlarla ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

o hastaneyi bilmiiyorum capa tıp fakültesi hastanesinede giit derim bakalım ordaada ne ddiyecekler.sorunuz hkkında bilgim yok sadece hastaneyi tavsiye ederim siize sonuclar ordada ayynımı cıkacak bbbiide kafanıza takılan sorulları dr sooruun derim

Tşk ederim

Teşekkür ederim ancak ankara gata,hacettepe ve nummune hastahanesinde aynı teşhis konuldu doktorlara sormaya gelince hep yanımda annem babam vardı bir türlü fırsat bulup doktora birebir soramadım...

cinsel yönden bi zararı olacağını sanmıyorum. aksine idrar kaçırma olmayacağı için kendinize daha çok güvenirsiniz bu konuda. ben öyle düşünüyorum

konuyu nişanlınla paylaş, bunun dışında cinsel yönden bir sorun yaratmıyacağını düşünüyorum. Önemli olan böyle bir rahatsızlığının olduğnu müstakbel eşinin bilmesi

Teşekkürler

çok teşekkür ederim nişanlımla paylaştım ancak korkum hep cinseL bir problem çıkarması....

tabi bu cinsellik konusu dahil herseyi doktorlarla konusman lazım.bizim soyleyeceklerimiz yalnızca kendi deneyimlerimiz..cinsel acıdan ben bir zararını gormedim olacagınıda zannetmiyorum..sırt ustu uzanarak tak yaparsan sanırım fazla zorlanmazsın...

TAK yapmak kendi başına cinsel açıdan bir soruna yol açmaz. Sen burada sadece ve sadece böbreklere odaklan. Tek amacın böbreklere zarar gelmemesini sağlamak olmalı.

Mesane kapasiten mi düşük, yoksa mesaneyi boşaltamamak sorunun mu var? İkisi birbirinden farklıdır...
Mesane iç basıncını düşürmek için bir ilaç kullanıyor musun?

Mesane kapasitem küçük ve mesane kasları tam çalışmıyor abi

Üst Alt