Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK sürelerini nasıl ayarlıyorsunuz?

mesut123.

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bana doktor tak raporu verdi günde 6 defa yazdı.ama 6 saati geçirmemeye çalış dedi.Benim mesanem 550 ml miş bana 450 ml den sonrası zararlı dedi.Böbreklere kaçma durumu varmış bunu nasıl anlarım.Mesanenin dolduğunu hissediyorum 4 6 arası kafama göre yapıyorum.Birde gece uyuyakalıyorum sure uzuyor.Arkadaşlar terubelerinizden faydalanmak isterim.

Bence idrar hacmine değil de süreye odaklanmalısın. En fazla 6 saatte bir tak yapmalısın. ben öyle yapıyorum. idrar az diye tak ı geciktirmek doğru değil. zamanla alışırsın ve gündelik hayata daha çok uyum sağlarsın.

max 6 ama bazen çok sıvı aldığımda yada şişkinlik hissettiğimde yada daha sonra yer bulamayacaksam 4 saat civarında da yapıyorum... çok nadir 6 saati bulduğum yada geçtiğimde oluyor..

Gece ne yapıyorsunuz çalar saat kuruyomusunuz yoksa sabahmı yapıyorsunuz?

Herşey yolundaysa günde 5-6 defa TAK yaparım. Asla ve asla iki TAK arasında ki sürenin 5 saati geçmesine izin vermem. İsmail'İn dediği gibi, mesanede idrar olmadığını düşünsem bile bu süreyi geçirmem. Eğer az su içmişsem ve mesanede idrar birikmemişse, yine de TAK yaparım zamanı gelince ve hemen arkasından çooook su içip, 1-2 saat sonra yine TAK yaparım. Böylece mesanedeki idrarın sirkülasyonunu sağlar, bakteri üremesini engellemeye çalışırım.
Gece yatarken 12'de TAK yaparım. Sonra biraz su içer, sabaha karşı 4-5 gibi uyanıp yine TAK yaparım (mesane dolunca rahatsızlık verir ve uyanmamı sağlar). TAK'tan sonra bol su içip, sabah 8'deki kalkışımda yine TAK yaparım.

Mesane enfeksiyonundan korunmanın en en en en birinci kuralı bu TAK süresini aksatmamaktır. Bunu bilir bunu söylerim!

Dün gece uykudan ağrıyla uyanıp tak yaptım 800 ml çıktı böbreklere zarar vermişmidir?

benim eşimde de aynı sıkıntı var 4 saat arasında 2 bardak su ıcıyor ama idrar hiç düşmüyor 500cc den asagıya su ıcmesede aynı cc de gelıyor acaba 4 saatı mı dusurmeliyim ...

800 ml olabilir. Arada bir olmasının bir sakıncası yok. Öyle bir seferde zarar görmez, merak etme Mesut.

Ne kadar içtiğine değil, ne çıktığına odaklanın Uğur. Eğer 4-5 saatte bir TAK yaptığınızda 400-500cc gelmiyorsa, içilen su miktarını arttırmalısınız. Özellikle enfeksiyon arifesinde vücut su tutar. Aynı şekilde, kabızlık olduğunda da vücut su tutar. Yapılması gereken, daha çok su içmektir...

yazımı yanlıs okudunuz sanırım... eşım su ıcsede ıcmesede 500 cc den asagıya dusmuyor.TAK ı 4 saate bır yapıyorum..4 saatı mı dusurmemız lazım 2 bardak su ıcsede 500cc den asagıya dusmuyor..Sıkıntı nerde?

PArdon, yanlış anlamışım.

5 saatte bir 500 cc alınıyorsa normal. 500 cc üzeri oluyorsa, o zaman TAK saatlerini sıklaştırmak iyi olur. 4 saatte bir TAK yapın...

Bülent bey
Benim merak ettiğim şey tak saatlerinin 4 veya 6 saatte yapılması neyse göre belirleniyor sağlıklı insanlar iyice sıkışınca yapıyor burada fark nedir acaba.Normal insanlar 10 saat tutsa enfeksiyon olmuyor mu?

ben söyliyeyim bildiğim kadarıyla mesut; mesele tutma meselesi değil bizim tutamamamız yada tutma esnasında böbreklere geri kaçırma riskimizdir. bu risk böbreklerimize zarar verebilir. tabi bir seferde olmaz ama kontrol bizde olursa hem sosyal yaşantımızda rahat ederiz ayrıca sağlam organlarımızı da koruruz.

benim henüz dengem tam değil soğuklarda ve sıcaklarda çok sancılanıyorum. hiç terlemiyorum, sıcak olunca motor su kaynatıyo ve böbrekler SOS veriyor. soğuklarda da sanırım yine terlememek ters orantılı olarak böbreklere SOS yine tak. tak aşağı tak yukarı. öle işte.terlemek vücudun kliması imiş öğrendim taka taka. soğuk ve sıcakta devreye giriyor hararet muşuru gibi.

Ve bir de TAK aralarını 5 saatten fazla açmak, içerde biriken idrarın enfeksiyona neden olma riskini ne arttırmak demektir.

Bir de, günde 5-6 defadan az yapma, 7-8 defadan da fazla yapma. Azı yukarıda yazdığım sonuca neden olur, çoğu ise üretrayı yorar, daralmasına neden olabilir.

ben normalde 4 saatte yapıyorum ama üşürsem çok sıvı alırsam biraz daha sıklaştırıyorum gece kalkamayıp 1000ml çıktığını bilirim 2 saat içinde 3 defa yapıp toplamda 1500 çıktığını bilirim düzenli sıvı aldıktan sonra 4 saat ideal bence..

Ve, mesanenin dokusunu/yapısını bozmamak açısından mesanenin 600cc'den fazla dolmamasına da özen göstermek lazım. Aksi halde, kapasiteyi zorladığınızda hem böbreklere idrar kaçması riski doğar, hem de mesanenin yapısı bozulabilir.

Bütün tak kullananlar ilaç kullanıyormu peki doktor bana hiçbişey vermedi.
İdrarımı eskisi kadar olmsada gayet iyi hissediyorum.Hissettiğimde yaklaşık 500 ml oluyor bazen sure 5 saati geçincede 300 ml bile olsa tuvalet hissım oluyor .Ama hala tak kullanmadan yapamıyorum.Kaza olalı 3 ay oldu :(

Kafaya takmıyorum idrarımın geldiğini hissediyorum gibi taka devam ediyorum.bazen 2 saatte bazen 7 saatte geliyor idrar.sondaya bağımlı olduk sanırım.

Tak sondanın daha portatif çeşidi varmıdır cebe koyup taşıyabilecek acaba.başka bir çözüm.

benimde tekerlekli sandalyemin arkasında yedek her şeyim var. idrar torbam taklarım iç çamaşırı birde alt eşofman. hayat devam ediyor.

Üst Alt