sencer1453
O kadar çok etken var ki... Aklıma gelen ve aksatıldığında %100 enfeksiyona neden olan durumlar:
1- Günde 2,5-3 lt su içeceksin ve günde 6 defa TAK yapacaksın. Dünya yerinden oynasa bu konuda taviz veremezsin. Bir şekilde gün içi TAK'ı aksatırsan, akşam çok daha fazla su içip TAK sayısını 6'ya tamamlayacaksın.
2- Her gün genital bölgeyi sabunlu suyla güzelce temizleyeceksin. Müsait olursan her TAK'ta kateterin giriş bölgesini Baticon ile temizleyip öyle TAK yapacaksın
3- Her gün ya da en geç 2 günde bir iç çamaşırını değiştireceksin. Pamuklu iç çamaşırı giyeceksin. (Erkekler penisin aşağıya sarkmaması için dar paçalı iç çamaşırı giymeli)
4- Tuvalet temizliğini arkadan öne değil önden arkaya doğru yapacaksın ki ecoli vb. bakteriler TAK bölgesine taşınmasın.
5- İki günde bir Solgar 1000 mg C vitamini içeceksin (Ester olarak bilinen versiyondan DEĞİL). Aynı şekilde D-mannose gibi takviyeler de bakterilerin mesanede tutunmasını önler.
6- TAK yaparken katatere asla ama asla el değmemeli. El her TAK öncesinde ve sonrasında sabunla yıkanmalı.
7- Hasta alı bezi kullanmak kendi başına enfeksiyon nedenidir. Barsak düzenini kurup bu bezden kurtulmak lazım
8- Son kullanma tarihi 1 gün bile geçmişse o kateterleri kullanmayın (ben 1 ay geçmiş olanları kullandım, 15 yıl enfeksiyon görmemişken enfeksiyona maruz kaldım!)
9- Kabızlık başa beladır. Hem karın bölgesinde yol açtığı basınçtan dolayı hem de gelen hissiyat açısından yorucudur. Bir şekilde 2-3-4-5 gün her neyse düzenli olarak barsaklarınızın tam boşaldığından emin olmalısınız. Tuvaletten sonra sabunlu güzel bir duş almak temizlik açısından çok çok kıymetlidir.
10- Günde 8-9 saatten az uyku beden direncini zayıflatır. Ayrıca sağlıklı beslenmek de çok çok önemlidir. Genel vücut sağlığı iyi olmalı ki dirençli olun.