Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK uygulaması ve geçmeyen enfeksiyon..?

sencer1453

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Ben 4 yıl önce üretra plasti yapıldı. Bir yılı aşkındır tak sonda yapıyorum. Bazen günde bir bazen üç günde bir. Fakat her ay enfeksiyon geçiriyorum. E.coli, Enttrecok, KLEBSİELLA PNEUMONİAE gibi. Sürekli antibiyotik aldığım için antibiyotik direnci var. Tedavi her seferinde damardan antibiyotik ile oluyor. Benim sorum bu enfeksiyonu nasıl engelleyebilirim?

sencer1453

O kadar çok etken var ki... Aklıma gelen ve aksatıldığında %100 enfeksiyona neden olan durumlar:

1- Günde 2,5-3 lt su içeceksin ve günde 6 defa TAK yapacaksın. Dünya yerinden oynasa bu konuda taviz veremezsin. Bir şekilde gün içi TAK'ı aksatırsan, akşam çok daha fazla su içip TAK sayısını 6'ya tamamlayacaksın.

2- Her gün genital bölgeyi sabunlu suyla güzelce temizleyeceksin. Müsait olursan her TAK'ta kateterin giriş bölgesini Baticon ile temizleyip öyle TAK yapacaksın

3- Her gün ya da en geç 2 günde bir iç çamaşırını değiştireceksin. Pamuklu iç çamaşırı giyeceksin. (Erkekler penisin aşağıya sarkmaması için dar paçalı iç çamaşırı giymeli)

4- Tuvalet temizliğini arkadan öne değil önden arkaya doğru yapacaksın ki ecoli vb. bakteriler TAK bölgesine taşınmasın.

5- İki günde bir Solgar 1000 mg C vitamini içeceksin (Ester olarak bilinen versiyondan DEĞİL). Aynı şekilde D-mannose gibi takviyeler de bakterilerin mesanede tutunmasını önler.

6- TAK yaparken katatere asla ama asla el değmemeli. El her TAK öncesinde ve sonrasında sabunla yıkanmalı.

7- Hasta alı bezi kullanmak kendi başına enfeksiyon nedenidir. Barsak düzenini kurup bu bezden kurtulmak lazım

8- Son kullanma tarihi 1 gün bile geçmişse o kateterleri kullanmayın (ben 1 ay geçmiş olanları kullandım, 15 yıl enfeksiyon görmemişken enfeksiyona maruz kaldım!)

9- Kabızlık başa beladır. Hem karın bölgesinde yol açtığı basınçtan dolayı hem de gelen hissiyat açısından yorucudur. Bir şekilde 2-3-4-5 gün her neyse düzenli olarak barsaklarınızın tam boşaldığından emin olmalısınız. Tuvaletten sonra sabunlu güzel bir duş almak temizlik açısından çok çok kıymetlidir.

10- Günde 8-9 saatten az uyku beden direncini zayıflatır. Ayrıca sağlıklı beslenmek de çok çok önemlidir. Genel vücut sağlığı iyi olmalı ki dirençli olun.

hocam siz günde kaç defa tak yapıyorsunuz? Enfeksiyon ne kadar sıklıkla oluyor?

sencer1453

Bende neredeyse 15 sene hiç enfeksiyon olmadı. Yukarıdaki maddeleri her zaman milim aksatmadan yaptım. Bu sene ise bi halt yedim ve üst üste iki kez antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Nedeni de son kullanma tarihi geçen kateter kullanmak! "Aman canım 1 aydan bişey olmaz" dedim, 15 yıllık gol yememe efsanesi sona erdi :) Ama şu anda normale döndüm, hiç bir sorunum yok.

Üst Alt