Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK yaparken kullandığım bezlerin steril edilmesi..?

BELÇİM

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
ben omirilik felçli oldugum için tak yapmak zorundayım,yalnız kullandığım bezlerin steril edilmesi için steril makinası almak istiyorum. sizler nasıl yapıyorsunuz?

Ben bu bezlerden neyi kastettiğinizi anlamadım?

Tak yaparkden baticon u damlattagımız bez.sizler kullanmıyomusunuz.

Ben kağıt peçeteyi ikiye katlayarak kullanıyorum. Batikonla silmiyorum üretra girişini.

tak yaparken

merhaba belçin

bende senin gibi düşünmüştüm ama bulamadım.evde bulduğum metal bi kutuyu arada bir alkolle temizliyorum gazlı bezler içinde duruyor.zaten gazlı bezleride kapalı spanç şeklinde alıyorum.böylece yeterince steril olduğunu düşünüyorum.

Ben daha önce sargı bezi ve baticon kullanıyordum sargı bezlerini hastanede steril yaptırıyordum şimdi doktorum baticonda zamanla alıştığı için oda enfeksiyon yapar normal ıslak mendil kullan dedi öyle yapıyorum bi sorunda yaşamıyorum.

Ben de uzun süre batikon kullandım. Ama batikon zaten antiseptik ya, bir de üstüne gazlı bezin steril olmasına hiç gerek yok ki. Yani zaten gazlı beze batikon dökünce gazlı bez steril oluyor... Bence steril gazlı bez diye pnipiriklenmeye gerek yok :)

Bir de, ben 3-4 yıldan beri batikonun yerine Octenisept diye bi antiseptik kullanıyorum. Çok daha kullanışlı, pratik ve koruyucu:

4830483.jpg
https://www.pharmeo.de/images/product_images/info_images/4830483.jpg

Bizde metrelerce sargı bezi alıp onları katlayıp çelik kutuya tromer deniliyo ona koyuyoruz,sonra bi klinikde steril makinasında steril yaptırıyoduk.bu tromer bana 1 ay kadar yetiyodu.şimdi eve steril makinası alsakmı diye düşünüyoruz.gerek yokmu diyosunuz........

12 Aralık 1995 yılından bu yana sonda kullanıyorum. Hastanedeki ilk zamanları saymazsak (bir serum fizyolojik şişesinde bir sonda bekletilerek 10-15 gün kullanılırdı ki enfeksiyon ganimetti o zamanlar) Allah yarattı Teknoloji bahşetti ve su ile kaygan yüzeyli olan tek kullanımlık sondalara geçtim.

Peki ne oldu...

5.5 yıllık bir süreç ve hiç enfeksiyon yok. Günde 4-6 kez sonda yapmama rağmen.

Sonrasında enfeksiyonlu dönem tam 10 ay. Toplamda hepsi kültür sonucu kullanılan 10 farklı 12 kutu antibiyotik. Antibiyotikler sebebiyle Yağlanmış bir karaciğer.

Ve 2.5 yıl yine sıfır enfeksiyon.

2009 Ocak ayından bu yanada 6 ayda 5 enfeksiyon...

Yani diyeceği odur ki; Batikonlu steril spanç hiç kullanmadım. Hijyene çok dikkat eden bir insanım. Hemen hemen her gün alt çamaşırımı değiştiririm. Yaklaşık 14 yıllık bu süreçte (Arada yılda bir kez meydana gelen enfeksiyonları bu anlatıma katmadım) şunu gördüm.

Genel temizlik kurallarına uyulduğu zaman ve bağışıklık sisteminizide kuvvetli tutarsanız rahat edersiniz. Birde sakınılan göze çöp batar. Benim gözüme odun kütük ne varsa girdi. Rahat ol arkadaşım.

Bütün aynı dertten muzdarip kardeşlerime ENFEKSİYONSUZ günler dilerim.

öncelikle teşekkür ederim açıklamalarınız için,
sizin enfeksiyonuz geçirme aralığınız bana göre daha seyrek ben 2 ayda bi kullanıyorum antibiyotik.bazen ateşlenirim.ben bu nedenle safrakesemi kaybettim.fazla antibiyotik kullanmakdan taş oluşmuş.bu kadar dikkat ettiğim halde bu kadar sık enfeksiyon geçiriyorum.etmesem nolur acaba.engelli olmak değilde tak yapmak daha cok büyük dert sanki.onun yükü daha ağır geliyo bana.........

slm Belçim öncelikle geçmiş olsun
senin yaşamış olduğun enfeksiyon sorunları ben de yaşadım ve araştırmam şöyle gelişti
hastanelerde kullanılan otoklav sistemini düşündük hem pahalı hemde teknik açıdan da sorunları sorundu,sistemin fiyatı uçuktu teknik servis fiyatı da buna keza...
sonra berber ve kuaförlerin kullandığı sistemi dündük tam steril olmayacaktı ondanda vazgeçtim
bunun yanı sıra medikalcıye sordum 5li spanlar getirtti bunları kullandım arasıra da kendim hastaneye steril ettirttim onu kullandım ve hala kullanıyorum.
ellerimi tak için sıvı sabunla yıkadıktan sonra spanç bezini zefiranlı suyla ıslatıp üretra girişini temizliyorum tam bunları yaptıktan sonra son kez ellerim için antiseptik sprey kullanıyorum ve takımı yapıyorum bu arada şunu unuttum zefiranı medikalden temin ediyorum evde kaynatıp soğumuş suya ölçeğiyle zefiran katıyorum
inşallah bütün sıkıntılarından kısa zaman da kurtulursun

cok teşekkür ederim asabi.zefiranı hiç duymamıştım.ben yıllardır klinlerde steril ettiriyorum bezleri ve batticon kullanıyorum acaba değiştirmekmi gerek.

Baticon iyidir.. İlla kullanılacaksa o kullanılmalı bence. Ama ayrıca sterilizasyona gerek olmadığında ısrarlıyım. Zira steril edildikten sonra gazlı bezleri taaa kullanıcasıya kadar steril tutmak da söz konusu olamaz ki çoğu zaman.

slm tekrar ben de önceleri batikon kullanıyordum,fakat zefiran ve su karışımını yine doktorum tavsiye etti ve sonuçtan memnunum şimdilik.batikon kullanırken renkli olduğu için tam temizliği göredim,zefianlı su iklisi ve spançta beyaz olunca üretra girişindeki kirliliğin temize dönüştüğünü renksiz zefiranla, batikona göre daha rahat görüyorum
steril bezlere gelince; hastaneden stril edilen spançlar özel tromerin içinde bana geliyor ve onunla muhafaza ediyorum hastanelerde onlarda aynı sistemle steril edip,koruyup kullanıyorlar.medikalden temin ettiğim 5li steril spançlar ise özel steril edilmiş paketlerde muhafaza ediliyor zaten

benim bildiğim kadarıyla da baticon damlattığın sargı bezleri steril olmak zorunda değil .steril olmasa da oluyor .annem 4 aydır tak yapıyoruz ilk yaptığımız zaman hastanede enfeksiyon oldu eve gelince kendinden jelli sonda kullanmaya başlayınca bir daha olmadı inş. daha da olmaz.

slm arkadaşlar teferruatları aktarmak, tartışmak herbirimiz doğruyu öğrenmek veya bilmek açısından yazışmıyormuyuz.herkesin ilaca karşı tepkileri farklı; bana iyi gelen bir başkasına şaka yapar gibidir.bizler burdan okuduklarımızı genelde doktorlarımızla teyit eder kullanırız.burda ilaç örnektir hayat tecrübelerimiz,paylaşımlarımız bize burda hep yol göstermedimi?yazışarak.... ben şahsım adına bilmediğim o kadar konuları bu site sayesinde öğrendim herkese binlerce teşekkür

ben bodrum treise geldikden sonra

idraryolu enfksiyonundan çok çek 40drce ateş flan birgün dvlt hstne gitdim uzman ürolog bana tak ne diye sordu :eek:oldum ciddiydi ve açıkladım
sonra kendi kendime bu sorun için çözüm geliştrdim ama tak flan hikaye kontrl edememek zor iş ama bunada şükür

Islak mendil kullanıyorum , çok istisna bir insanım demi :D

Bende tak yapmayı ilk tsk rehabilitasyonda öğrendim 7 sene önce.orda bana oksijenli su kullanmam gerektiğini söylediler.aldım kocaman bi şişe.sonrada ankara rehabilitasyonda steril bez ve batikon kullanmam gerektiğini söylediler.belki başka dr gitsem başka şey diyecek........

ıslak mendil derken normal ıslak mendil değil heralde antiseptik falan mı:?
:S

Üst Alt