Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK yapıyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

büşra3344

Yasaklı Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba engelliler.biz sitesi takipçileri konu hakkında yardımcı olmanız dileği ile ben %58 sağlık kurulu raporlu
sağ atrofik böbrek - nörojen mesane hastasıyım ve günde 6 defa tak yani katater kullanıyorum 1800 gün sigorta primim dolmak üzere ve malulen emekli olmak için başvuru yapmak istiyorum. raporumu 2008 de devlet hastanesinden iş kur vasıtasıyla çıkardım ssk girişim 2002 sizce malulen emekli olabilirmiyim bu konuda bilgilerinizi sunmanızı rica ederim.

bildigim kadarıyla raporunuzun yüzde 60 olması şartı var

1800 gununuz doldugunda bagli bulundugunuz sgk ya gidip malulen emeklilige basvuru yapin % 60 ve uzeri raporunuz cikarsa engeliniz ssk girisinizden sonraysa hayirli olsun.

engelim doğuştan ama ssk ilk girişim 2002 raporu 2008 de çıkardım sizce kbul görürmü

ben 6 defa yapıyorum ve ömür boyu kullanmam gerekiyor yani benimki kalıcı hastalık tedavisi yok

hayalsiz

O halde malulen emekliliğiniz onaylanacaktır. Başvuru sonucu hastaneye gittiğinizde oradan mutlaka bu TAK yapmanıza dair ürodinami vb. bir tanı verisi isteyin.

OturanBoğa çok teşekkür ederim yardımlarınız için

peki maaş ne kadar alabilirim size şu an 971 tl diyorlar internetteki bilgilerde

hayalsiz

Bilemiyorum. Ama primler asgari ücretten yatmışsa bence yaklaşık 800 tl maaş bağlanacaktır.

İşlemlerinizle alakalı gelişme oldumu büşra hnm bende bugün itbatiyle başladım işlemlere sgk girşimiz ve hastalıklarımız aynı hemen hemen bende nörojen mesane 6 kez kullanıuorım ve sol bçbrek 2-3 hidronefroz var bilgi verirseniz sevinirm

Üst Alt