Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK zamanlarının geçmesi böbrekler için ne derece risk oluşturur?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Trafık kazası sonucu of'lu oldum.Detrustol,Uropan kulanıyorum 4 saatte bir tak yapıyorum.Aklıma takılan ve Tek korktugum nokta Böbreklerim için bir daha amelıyat olmak.Bazen ay'da bir 3,4 saat gecıyor Bu beni korkutuyor sizce Böbreklerden ameliyat olma rıskı nedir.

Sorununu daha acık anlatırmısın, söylediklerinden bisey anlasılmıyor. Gelmiş gelmiş olur insallah.

:) ÖZURDİLERİM...
4 Saatte bir tak yapıyorum.AY'da bir falan bazen unutuyorum 3 saat falan gecıyor...Korkuyorum ttekrar amelıyat falan olurum dıye....Bu kadar onemlı,cıddı bır sey olurmu sızce.?

slm

korkuyla yaşanmaz ne bileyim gittiğin dr.la açıkca konuş bence eğer bir risk taşımıyorsa ol kurtul derim ben yalnız kesinlikle tek dr la konuşma derim ben o hatayı yaptım

Haklısınız Sanırım Anlamadınız.Yada anlatamadım derdımı..:) yınede teşekurederım ılgınız ıcın...
BÖBREKLERDEN SORUNLUYUM DEMIYORUM KORKUYORUM Kİ OYLE BIR SEY OLACAGINDAN.OLURMU OLMAZ MI.?

bende 8 senedir TAK yapıyorum özellikle geceleri zaman zaman saatleri biraz geciktirebiliyorum doktor kontrollerinde bununla ilgili bi sorun yaşamadım ama belki mesanede sorunlara yol açabilir diye düşünüyorum çünkü şuan mesane kapasitemle ilgili problem yaşıyorum kapasite düşüklüğü gibi gerçi ayda bi kez çok sorun olur mu bilemiyorum ama benim tavsiyem belirli zamanlarda rutin tahlilleri, ultrason ve ürodinami yaptırmanız
böylece aklınızdaki soru işaretlerinden de kurtulursunuz

TAK yapmayı geciktirdiğin zaman idrar ne kadar oluyor normalinden fazla oluyomu yada kaçak ağrı sızı kasılma oluyormu bunları yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim

osalll Hayır herhangı bır rahatsız felen vermıyor.Kaçak ise yüzde/bir defa oluyodur..

peki geç kaldığın zaman miktarda değişiklik oluyormu bide mesane kapasiten ne kadar kapasiteyi geçmiyosa sorun olmaz sanıyorum hem 1 ,2 sefer geç kallmadanda bişey olmaz yani ben doktora sordum ben 6 saatte bir yapıyorum 1,2 saat gecikmeden bişey olmaz dedi ama mesaaneyi fazla gerdirmemek lazım

TAK saatlerinin kendi başına hiç bir önemi yok aslında. Şunlar önemli:
1- Asla mesane kapasitenizi aşırı zorlamayın. Sıkıştığınızda TAK yapın ve mesaneyi boşaltın. Bir saatte sıkışmış da olsanız TAK yapın. Aman saatim gelmedi demeyin.. Önemli olan mesanenin kapasitesi üstünde dolmasının önüne geçmek.
2- Az su içip 6-7 saatte bir TAK yapmak çok kötüdür. Zira hem böbrekler çalışmamış olur hem de mesanede uzun süre kalan idrar bakteriler için köşk gibidir...

Öyle bir kere saat geçti diye böbrek zarar görmez...

az önce bu konuyu uzman doktoruma sordum saatını gecırdıgım zaman hemen böbrekler zarar görmez fakat meshanenın altında bellı bır basınc var bu basınç kendı ırademızle ıdrarımızı yapmamızı engelliyor dolayısı ile aşağıya gıdemeyen idrar kapasiteyı asarsa yukarı bobreklere gıdecektır bu yuzden sıkıstıgınız an boşaltma yapmanız faydalı olacaktır..

Bu olayın tıptaki adı refru (yani geri kaçma) refrü adını genelde miğdeden tanıyoruz ama bunun adıda mesane refrüsü, idrarın mesaneden böbreğe geri dönme durumu.Zaten geçmiş yıllarda bilhasse fiziksel engellilerin en önemli ölüm nedeni olarak gösteriliyor. Tıp ilerledikce bulunan yenilikler bu sorunu giderme yolunda,
düzenli tak kullanma, yılda bir ürodinami yapma ve mesane basıncını düşüren ilaçlar kullanma bildiğimiz tetbirler.
Tabi burada en önemli bir sorunda tak yaparken mikrop kapma, bu konuda tetbir şart

Benim mesane dolunca fazlalığı dışarı atıyor.Dışarı atamazsa işte o zaman büyük sorunlar çıkabilir.Saatleri yediğime içtiğime ve en önemlisi kendi fizyolojik durumuma göre ayarlıyorum.Sizin de mesaneniz fazlalığı atabiliyorsa bir sorun yaşamazsınız gibime geliyor.Ciddi bir konu uzmanlardan yardım alabilirsiniz...

mesane eğitiminin (TAK)amacı fizyolojik boşaltmaya yakın olan saatlerde mesanenin sondayla boşaltılmasıdır. Saatlerin arasını açarsanız mesanede biriken idrarın miktarını bilemediğinizden mesane kapasitesini zorlarsınız, enfeksiyon riskini artırırsınız, kapasitesinin üstünde dolan mesanede de reflü dediğimiz böbreklere idrarın geri kaçması riski doğar. Saatlere uymanız iyi olur.

ılgınıze ve paylaşmıs oldugunuzu bılgılere cok cok teşekur ederız arkadaslar.
Saatlere uymak ınsanın kendı kendısını sartlandırması....(mecburuz)

Üst Alt