Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Takayasu damar tutulumu için hangi oranda rapor verilir?

Zehira

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Fev1: 2110 %65----2840 cc %88
change:%35

fvc: 2650 cc %72---3360 cc %91

fef 25-75: %48

oran alabilir miyim beyin damarlarim tikali. Takayasu hastasiyim gogus dr. Astim baslangici dedi

bilgilendirirseniz sevinirim

ftr bolumunden %24 oran verdiler

Takayashu)nadir görülen bir hastalık, damar tutulumu ve etkilediği bölgeye göre değerlendirilir,muhtemel 30 puan gelecektir,

30+24=47 eder,
Zehira

Beyni besleyen 2 damarın tamamen tıkalı bundan hariç yeni tutulumum var

Sft oran verirlermi. Çünkü Dr astım baslangici deyip ilaç ( pulmicort 200mg yazdı

Fev1 Fvc: değeri nedir.degerler 80 nin üzerinde olmamalı diye biliyorum.Bazı hastsnrler astıms oran vermiyor verrmlerde sft testi ve akciğer rotgeni ne göre değerlendiriyor.

fenerliyizz
O zaman ben kalp damar, nöroloji , FTR den oran Akçam sanırım
FTR 24 verdi zaten kalp damar ve norolojiye göre belli olacak

OğuzHan112
Kalp damarcı 30 verir inşallah

Nöroloji oran veriyormu

Zehira

Heyete ne zaman giriyorsun.Astımdan da oran ala bilirsin tabiki diğer hastaliklarından %40 uzerindr orsn dlirsan psikiyatri ye hiç bulaşma derim çünkü bir yıl süreli verir.

fenerliyizz

Henüz gitmedigim 2 bölüm var nöroloji piskoloji

Piskolojide 2senedir takipteyim zaten kaygilarimdan dolayı 2senedir ilaç kullanıyor

Nöroloji dede takipli hastayım ama FTR oran verdi oda ayrı tablodan oran verir mi bilmiyorum

Benim derdim ekpss onun içinde 40 gerekio

Merhaba danışmak istediğim konu

Svo hastalığına dayalı beyni besleyen ensemdeki 2 damar %100 tıkalı ve bunun sonucunda sol tarafım ağır olmayacak kaydı ile felçli

Takayasu hastalığım var ve henüz yeni gelişen tutulumum var

Göğüs hastalıkları doktoru sft ye göre astım baslangici dedi ve ilaç kullanmaya başladım
Sft sonuçların

FEV1 2.11 %65. FVC. 2.65. %72. Pef. 4.31.%60
FEV1/FVC %80

FTR doktoru %24 oran verdi

Bütün bu hastalıklarına kaç oran verirler
Birde FTR oran verdi ya noroloji de ayrı tablodan oran verir mi

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bilginiz dahilinde beni aydınlatırsanız çok sevinirim

Üst Alt