Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK'dan kurtulmak mümkün mü?

erhan01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar.. tam 1yıl önce Erzincan'da 5.kattan düştüm... belimde ve 2 ayagımda kırıklar vardı.. çok zor günler geçirdim

Çok şükür şimdi ayaktayım 2koltuk değneğimle yürüyorum... fakat TAK yapmaktan kurtulmak isstiyorum. böyle durumlarda kurtulan var mı acaba ??

Neden ümit yok muş ki.1985 senesinde Benim silah kazası sonucu omurilik te yarlanma oldu.2-3 ay hastanede yatarken sonda takıldı.Ondan sonra hiç sonda kullanmadım Allaha Çok Şükür....Ayaklarımda hiç hareket yok.Hala Tekerlekli sandalyedeyim ama.İdrarım geldiğini biliyorum.Mesaneme elimle baskı yaparak bu problemimi gideriyorum...

cumali arkadaşım bende omurilikden ameliyat oldum 22 cm tümör alındı doktorlarım ya masada kalırsın yada boyundan aşağın felç olur dediler yüce rabbim bunların ikisinide göstermedi ellerimde ayaklarımda tutuyor çok şükür yalnız benimde mesanem felç kaldı bende ameliyatımdam bu yana mesane üzerine elle baskı yaparak idararımı yapıyordum zamanla mesane tam dolu olsada idarar dışarı çok az miktarda çıkmaya başladı en son heyete gireceğim için yeniden tetkik yapdırdım ve tak uygulamak zorundasın dedi doktorlar mesanede idarar kaldığı için enfeksiyon oluşuyor dediler bu zamanla böbreğine kadar ilerlerse çürüme yapar dediler sen içerde idararın kalıp kalmadığını kapasitenin nasıl olduğunu net olarak bilemiyebilirsin bir ürodinami yapdırıp doktorunla bi kez daha görüş ancak takdan kurtulman bu sebeplerden dolayı kurtulman zor kendine iyi bak arkadaşım saygılar...

Ben hiç ameliyat olmadım.Ameliyatı tavsiye etmedi doktorlar.Daha kötü olabilirsin dediler.Zamana bıraktılar.Hala aynı durumdayım bir hareket yok yani.Ama idrar konusunda fazla bir problemim olmadı Allaha şükür.Mesanem dolduğu zaman ele baskı yaparak azar zar boşaltmayı sağlıyorum biraz zaman alsada tamamen boşaltığımı anlıyana kadar devam ediyorum.İdrar gelmeyene kadar devam ediyorum.

anladım kardeşim umarım daha iyi olur senin için çok büyük geçmiş olsun sağlıkla kal...

Çok teşekkür ederim İbrahim.Sana da çok geçmiş olsun.Bir an önce seninde TAK diye bir problemin olmaz inşallah...

Çok teşekkür ederim kardeşim ama ben malesef kullanmaya devam edecem umarım birgün tıp gelişmekde onada bir çare bulunur rabbim kimseyi sağlığından etmesin...

erhan 01 kardeşim öncelikle geçmiş olsun herşeyden önce geldiğin aşama çok iyi yürüyor olmana sevindim o konuyuda halledersin zamanla moralini bozma sen zor olanı geçmişsin bunu da geçersin

Kişiden kişiye değişir böyle şeyler...

İlk 2-3 yıl içinde gelişme beklenebilir... Eğer kendi başınıza ıkındığınızda idrar geliyorsa, karın/mesane üstüne küçük vuruşlarla az da olsa boşaltabiliyorsanız, ürodinami sonucunda bu kendi kendine boşaltım ve sonrasında mesanede kalan idrar konusunda gerekli ölçümler yapılmışsa, bu kendi kendine işeme neticesinde böbreklerin risk altında kalmadığı tespit edilmişse, zamanla TAK'tan tam kurtulunamasa bile, TAK sayısını azaltmak, bir miktar da kendi başına mesaneyi boşaltmak mümkün olabilir.

KOZANLIM;

Daimi sondadan bahsediyorsun sanırım düzenli olarak hiç T.A.K kullandınız mı ?
Daimi sonda ve T.A.K dediğimiz sonda çeşidi farklıdır anlatımınız yanlış anlaşılabilinir.

Mesane bağırsak his kaybı

Arkadaşlar l1 kırığı olupta yürüyen ve mesane bağırsak fonksiyonu geri dönen var mı lütfen yorum yaparak birbirimize yardımcı olalım 5388145279 bu numaradan bana ulaşabilir misiniz lütfen

Ben de l5 s1 hem kayma hem kırık vardı.Başta daimi sonda daha sonra tak kullandım 1 2 ay ardından doktor tavsiyesiyle ıkınarak kendim yapmaya başladım ve takdan kurtuldum.(İnanın başlarda takı aradım çünkü inanılmaz ıkınıyordum,çok yorucu ve zor geliyordu,sonra alıştım)

Heee tuvaletimin geldiğini ya da tuvalet anında yaparken hissetmiyordum halen daha hissetmiyorum.Duruma göre 6-8-10-12 saatte tuvalete gidiyorum ve ıkınarak yapıyorum.

Benim hikâyemde böyle bu taktan kurtulmak sayılır mı bilmiyorum.Ama herkese tak saati geldiğinde takdan önce tuvalete gidip kendiniz ıkınarak boşaltmayı denemenizi öneririm. (Tabi denemeden sonra tekrar tak yapıp ne kadar kaldığına bakın,uzunca bi süre önce tuvalette ıkınarak ardından tak ile deneyiniz.)

Omurilik hasarından sonra mesane ya da bağırsak his kaybı geri dönen var mı?

Merhaba arkadaşlar l1 omurilik zedelenmesi mesane bağırsak fonksiyonu geri dönen var mı yürüyorum ayak serçe parmaklarım da his kaybı var lütfen başından geçen A arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz

Zedelenme ne kadar oldu şu an mesane için sonda kullanıyormusun.Zedelenme varsa İlk 8 ayda baya düzelme olur.Eğer kopma varsa düzelme olmaz.

Bence 'taki sorun etmeyin idrar yolları enfeksiyonu yada böbrek hasarı takın yanda minnacık kalır.

Yorgun beden

TAK'dan kurtulan çok çok az kişidir. Ama bunu bugünden düşünmeye de gerek yok bence. Ne olacaksa zaman içerisinde olacak.

Üst Alt