Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK'ın kullanım zorlukları var mı?

GKCE

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba, Temiz Aralıklı Katateri geliştirme projesi için kullanım zorluklarını araştırmam gerekli. soruna yönelik hedef oluşturmam için TAK kullananların kullanım zorlukları hakkında bana bilgi vermesini rica edebilirmiyim.

Gökçe, zorluk derken ürünlere dair mi yorum yapmamızı istiyorsun? Biraz daha açabilir misin sorunu...

T.A.K kullanımında ki ürünlerin defolu olması hayati tehlike doğuruyor. Ucu defolu, keskin yada çapaklı kalmış kateterler.

kendinen jelli olanlar daha hijyenik diğerlerinde enfeksiyon ihtimali daha yüksek

kullanım zorlukları, ürün markası için deilde direk uygulamaya yönelik

günde 4-5 kez kullanmanın hayatınızdaki zorlukları oluyormu bunuda öğrenmek isterim.

tübitak'ın başlattığı bir proje yarışması var, ben hemşirelik stajı yapıyorum bir hastamın ailesinin ilettiği sorundan yola çıkarak TAK üzerinde çalışmaya başladım. ailenin bana sorusu ' günde 4-5 kez kullanmak zor olacak kızım okula gidiyor kendi yapamaz ben yanında herzaman olamam' oldu. bu sorun için birşeyler düşündük ama başka kullanım sorunları oluyormu projemize ekleyeceğimz ek detaylar varmı bunun için sizlere danışmak istedik.

Günde 5-6 defa TAK yapmak kesinlikle zor olmuyor. Beş dakikalık bir iş zaten. Yeter ki TAK yapabileceğim bir yer/tuvalet olsun.

TAK'ın alternatifi sabit sonda ise, sabit sondanın eziyeti ve kullanım zorluğu düşünülünce, TAK cankurtaran bir buluş bence.

Ellerini kullanabilen her kişi kendi TAK'ını yapabilir. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan kadınlarda bu biraz daha zordur (hem sonda girişinin bulunması açısından hem de menstruasyon döneminin yol açtığı zorluklar açısından). Ama hem deneyim kazandıkça bu iş kolaylaşır hem de dedğim gibi sabit sondanın yol açacağı sağlık sorunları ve hareket kısıtlılıklarıo düşünülünce, TAK kaçınılmaz ve dahası büyük kolaylık.

TAK için kullanılan kataterin yeterli kayganlıkta olması, temizliğie çok çok özen gösterilmesi, itme-çekme esnasında "hissederek" yavaş hareket etmek vb. ayrıntılara dikkat etmek lazım. Böylece hem üretrada tahrişe neden olmaktan kurtulmak hem de dışardan içeriye mikrop kaçırmamak mümkün.

Bir de, çocuk da olsa TAK öğrenilmesi mümkün bir şey. Anne-babaların "ille de TAK" diye çocuklarına yol göstermsi, onları ikna etmesi lazım.

teşekkürler bülent bey yardımlarınız için gerekli açıklamayı aldım

Tak kulanan bir kişi olarak hiç zorluk çekmiyorum. Ancak psikolojik olarak çok ama çok zorlukları var. Misafirliğe gittiğimde sonda kullandıktan sonra çöpe atamıyorsun, atsan hastalığını herkez öğrenecek soracaklar kendimce yötem buldum temiz bir poşetin içine koyup biraz daha biriktirip kimsenin göremeyeceği yere atmam gerekir. İş yerlerinde dişarıda kullandığın tuvaletlerde cöp yok çok zorluk çekiyorum. Katater 40 cm uzunluğunda olduğu için cebimde taşımak zorunda kaldığı zamanlarda kırılmalar oluşuyor, fazla cebime koyamadığın için evden uzakta uzun süre kalamıyorsun, bazen çebindeyken kataterin içinde kalan su patlıyor, ambalajı deforme oluyor. Sonda kullanmak psikolojik olarak çok ama çok zor.

katater kullanmak çok ama çok zor özellikle ruhsal açıdan.

Üst Alt