Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TAK'ını kendi yapamayanlar..?

mediha gürgöze

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Eğer tak'ınızı başkası yapıyorsa, bu konuda karşılaştığınız zorluklar neler, neden kendiniz yapmıyorsunuz?

merhaba bende kendim yapamıyorum c5-c6 seviyesinden of'liyim ellerimi tam olarak kullanamıyorum kullansam bile her seferinde elimi yıkamak için bir ton eziyet çekmem lazım ki pekde siteril olacağını sanmıyorum... bu yüzden yakınlarım yapıyor tak'ı devamlı bir bakıcısı olanların bakıcısına yaptırması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum...

Ben bütün kaza yaptıgımdan beri daimi sonda tak sonda hepsini kendim yapıyorum eldiven diye bişey var giy eldiveni yap takını

selam

idosente;

idosente, seviyeniz yüksek olduğu için zorluklarınızda haklısınız. ama senin seviyende olup da TAK'ını yapanlar var. ellerini yıkaman sorunsa diğer arkadaşın da dediği gibi eldiven kullanabilirsin. amaç bağımsızlığı en üst seviyeye çıkarmak olduğu için kendin yapmaya çalışırsan senin için daha iyi olur diye düşünüyorum. selamlar...

benim eldiveni giyebilmem için bile birinin yardım etmesi lazım hadi zorda olsa kendim giydim diyelim giyene kadar o eldivenin sterilliğimi kalır ondan sonra enfeksiyon antibiyotik tedavisi çek babam çek...
keşke kendim rahatça yapabilseydim...

arkadaslar ben kazadan 2 ay sonra tak a gectim. o gunden beri kendim yapıyorum ve eldiven falan kullanmıyorum hic bir sorun da yasamadım allaha şükür. allah herkese kendi kendine yetebilme bahşetsin

C-5 seviyesinde omurilik felçlisiyim. Parmaklarımı kullanamadığım için TAK'ımı kendim yapamıyorum. Bu durum beni en çok üzen sorunlarımdan biri. Allah yardımcımız olsun. Kurtulmak istiyorum artık. Çok kafam bozuk arkadaşlar. :(

ellerimi kullanamıyorum taka gececektim düşündüm daimi sondayı degiştirene kadar bissürü naz cekiyoz taka gecsek neler olur bilmiyorum ondan daimi sonda kullanıyorum 3 senedir iyi degil ama mecburen

Sabit sonda kullanmak durumunda kalan arkadaşlar:
1- 15 günde bir sondalarınızı yenileyin
2- İdrar sürekli torbaya akmasın. Basit bir mandal sistemi kullanın. Mandal kapalıyken idrar dışarı akmasın, mesane dolsun; mandal açılınca idrar mesanden dışarı atılsın... Böylece mesane kapasitesi daralmamış olur. Bu açma-kapama işlemini içtiğiniz sıvıya göre 3-4 saatte bir (durumunuza göre) yaparsınız...

bende c4 c5 ofluyum 14 ay daimi sonda kulandım 5 sene tak yaptım hep birisi yapıyordu ya babam yada annem çok şükür kurtuldum hepsinden şimdi günde 3 lt sıvı alıyorum ve kendim boşaltıyorum gündüzleri 3 4 defa idrar yapıyorum geceleri 1 veya 2 defa ama hala ellerimi kulanamıyorum

azizkanmaz;
arkadaşım bunu nasıl başardın nasıl kendin yapıyorsun 5 seneden sonra...

basbaya başardım doktorlarda ilk önceleri inanmıyordu başaracağıma ama bende hep şöyle bir inanç vardı birgün bu sondadan kurtulacağım ve bir kurban keseceğim ve kurtuldum kurbanı da kestim
yalnız 14 ay daimi sonda kullandım 5 senede tak ama bir tek ben bilirim neler çektiğimi

Aziz, ellerini kullanamadan TAK yapmayı biraz anlatır mısın lütfen? Sen ellerini kullanamdan TAK yapmayı mı öğrendin, yoksa TAK'tan tamamen kurtulmaktan mı bahsediyorsun? Şu anda idrarı nasıl dışarı atıyorsun?

takı ben kendim yapamıyordum ya annem yada babam takı yapıyordu
5 sene tak kullandıktan sonra artık tam hisettim idrarı ve aftr de ürodinami tektiki yaptı hocalarım ürodinamiyi yapan doç doktor murat ersöz artık tak yapmana gerek yok nerde ve ne zaman sıkıştığında ölçü kabına boşalt dedi
ilk önceleri çok kaçırma oluyordu ama şimdi kaçırma yok çok şükür. 3 sene bitmek üzere idrarım biriktiğinde annem veya babama diyorum ölçü kabını veya boş bir şişe getir idrarımı yapacağım genellikle ölçü kabına boşaltıyorum
ölçü kabını kendim tutabiliyorum ve tam boşalıyorum birisi tuvalete götürüp boşaltıyor

Üst Alt