Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Takıntı ruh hastalığı mıdır yoksa sinir hastalığı mıdır?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Takıntı ruh ve/veya akıl hastalığı mıdır ? Yoksa sinir hastalığı mıdır ?

Hiç bir s. değildir.

Doktora anlat varsa derdini burası hastane mi? Psikiyatri kliniği mi?

Yakında doktorda kalmayacak En iyisi peşin peşin git...

Zamanı geldi anlatayım şimdi herşeyi ben açık açık EVLAT😁😁😁
Belkide "Takıntı" psikiyatrik hastalıklar içinde en basiti diyebiliriz / diyebilirler.

zaferim34 bilgin yoksa fikrin de olmasın kalabalık yapma .

ayDÜNYAvazo sorumun cevabı bu değil CANIM:ppsikiyatrik tamam da ruh hastalığımı sinir hastalığımı diye soruyorum .

sokrates

AYDÜNYAVAZO derki,
Kafaya bu kadar takmamak gerekir. 😁😁😁
(Sende bizim gibi kafaya takmaya devam ediyorsun)

Son düzenleme:
Ahmet T takıntı okb den de olabiliyor depresif ruh halinde de olabiliyor zaten okb bir yerde de sinir hastalığı değil mi ya da depresif bir ruh hali sinirsel bir durum değil mi öğrenmek istediğim de bu .

eğer okb isen eğer rapor aldıysan orda yazar ha birde doktoruna danış en sağlıklı bilgiyi doktorun verecektir

sokrates takıntı hastalığı ruhsal ve duygusal Hastalık sınıflsndirmasına girer.Obsetif kompresif bozuklugu OKB olarak geçer pisikiyatride.Takinti dediğin illet bende de var.prozag 60 mg kullanıyorum

Ahmet T sağolasın illerin pek faydası oluyor diyemem lakin içmeyince dahada huzursuz oluyorum azda olsa fayda ediyor.

@fenerliyizz takıntı hastalığı ruhsal ve duygusal hastalık sınıflandırmasına girer demişsin duygusal kısmını biraz açar mısın neye göre duygusal kişinin duygularında mı sorun var bu mu anlamı ya da nedir tam olarak ?

sokrates ben doktor degilim uzman olsam kendi derdime çare bulurum.Duygudal kavramı insanın düşünceleri

Kişinin düşünceleri mi ? O zaman ruhsal duygusal aynı şey ok...

Kişinin genellikle içinde bulunduğu karakter / huy denklemi içindedir TAKINTI denen semptom yada semptomlar.

Kişinin karakteri huyları aşırıya kaçıyor kontrolden çıkıyorsa hastalığa dönüştü diyebiliriz o zaman . Acaba neden aşırıya kaçıyor ve kontrolden çıkıyor belki yaşananlar yüzündendir belki de genetik yatkınlıktır ya da her ikisi birden .

Kişinin karakteri huyları aşırıya kaçıyor kontrolden çıkıyorsa hastalığa dönüştü diyebiliriz o zaman . Acaba neden aşırıya kaçıyor ve kontrolden çıkıyor belki yaşananlar yüzündendir belki de genetik yatkınlıktır ya da her ikisi birden .

Ben bunun GENETİK olduğunu söyleyebilirim. Çünkü birçoğunu ilaçlarla tedavi edilemez durumdadır. Şöyleki,
1)- Benim Anne tarafında ASABİYET veya AŞIRI SİNİRLİLİK,
2)- Baba tarafında ise içe kapanıklık ve sessizlik hüküm sürmektedir.

Gel gör böyle bir ortamda yetişmiş çocuk nasıl olabilir?

(O HASTALIK DENEN KILIFA GİRMEZMİ)

ayDÜNYAvazo yazdığın 2 maddedeki sadece anne ve baba tarafının yerlerini değiştir tam beni tarif ediyor .:D

Ben kendimi TAM da bu yüzden otizm li olarak görüyorum. Otizm liliği de seviyorum belkide.

Otizm de Tam olarak sesizlikten / içe kapanıklıktan mevcuttur.

Ama bana başıma 22 yıl önce gelen bir kazayla başlamıştı.

Hayatımız yapmak isteyipte yapamadığımız şeylerle doludur.

Takıntıların çoğu bir süreliğine sürebileceği gibi uzun döneme de yayılabiliyor.
Günlük hayatta kafamıza takılan soruların ve sorunların diğer nedenlere yol açacak durumları, stres, kaygı, başarısızlık, yorgunluk vs. gibi etmenlere maruz bırakıyor.
Takıntının çeşitleri de kişiye göre ortaya çıkıyor. Hijyen takıntısı, simetrik takıntı gibi...
Takıntıların çoğu bilinç altına yerleşmiş durumların yüzeye çıkma şeklidir. Ruhsal durumlardan kaynaklanacağı gibi psikolojik nedenlerde neden olabilir.

Bilinçaltının dışa vurumu ha ! İlginç .:confused:

Üst Alt