Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Takside çalışıyorum. Sakatlık indirimi için nereye başvurmalıyım?

muress

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben bir ticari takside çalışıyorum şu an.vergi indirimi için başvurada bulunacam.dilekçede sadece Araç sahibi plaka adres ve üsküdar vd bağlı olduğu yazıyor. Bu durumda benim hangi vergi dairesine başvuru yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız çok sevinirim...

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vatan Caddesi'nde bulunan Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün Sakatlık Servisinden başvuracaksınız (Vatan Cad.Adnan Menderes Bul. Akşemsettin Mah. No:56 Fatih/İSTANBUL Santral: (212) 453 82 00)

Ben büyük mükelleflere bağlı bir kurumda çalışıyorum. Benim demi vatan caddesine başvurmam gerekir. yoksa Esentepe büyük mükellefler vd sine mi?

Evet beyaz, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı'na başvuracaksınız

Vergi idirimi nasıl kullanılır...

Arkadaşlar merhaba sormak istediğim konu vergi indirim için başvurmuştum..sonuçlanmış aynı oranla göndermişler...fakat vergi indirimi için başvurduğumda eski işyerinin adresini vermiştim..Oraya göndericilecekmiş...ben şimdi başka yerde çalışıyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum..acaba gelen vergi indirimini eski işyerinde işleme koycaklarmı yoksa yeni iş yerime vermek için bana verceklermi...teşekkür ederim..

[FONT=tahoma]İşyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?[/FONT]
[FONT=tahoma]Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır.
Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir.

::10 Soruda Sakatlık İndirimi::

yani yeni işyerinizden orada çalıştığınıza dair yazıyı defterdarlığa, defterdarlığın size vereceği yazıyıda işyerinize vermelisiniz...[/FONT]

Ben pendikde oturuyorum bizim burda deftardarlik var fakat ben vatan caddesindeki vergi dairesine basvurmustum sakatlik indirimi ici yine oraya gitmemmi lazim yoksa deftarligima gitmem lazim...bendek pendik de ikamet ediyorum ama tuzlada calisiyorum..tuzladaki deftarligi basvursamda olurmu..

A) İstanbul'da çalıştığı iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesi, aşağıda yazılı 4 vergi dairesinden birine bağlı ise bağlı oldukları vergi dairesinden müracaat edecekler.
1- Büyük Mükellefler Veergi Dairesi Başkanlığı
2- Şile Vegi Dairesi Müdürlüğü
3- Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü
4- Çatalca Vergi Dairesi Müdürlüğü

B) İşyerleri yukarıdaki vergi dairelerinin dışındaki vergi dairelerine bağlı olan çalışan engellilerin hepsi, vergi indirimi için, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vatan Caddesi'nde bulunan Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün Sakatlık Servisinden başvuracaklardır (Vatan Cad.Adnan Menderes Bul.Akşemsettin Mah.No:56 Fatih/İSTANBUL Santral: (212) 453 82 00).

pekı eskı işyerı adına gelen vergı ındırım belgesını degıstırmek zorunlumu baska bır işe gırdıyse mecburımı emeklı olurken eskı ısyerıyle bır alakan oluyormu kı,

Yok yok, hiç bir şey yapmak zorunda değil. Emeklilikte önemli olan çalışma yaşamının bir yerinde defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek.

Üst Alt