Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taksim'de tekerlekli sandalyemle satış yapmam engellendi!

kadir1981

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
hastalık agır oldugu, ilkokul mezunu oldugum, ellerim az çalıştıgı için her işte çalışamam. bense çok azimliyim. seyyar satıcılık yapıyorum. saguk su satıyorum beyoglun'daö ama polis amirleri izin vermiyo.
benim üzüldügüm nokta, piyongocuya bişey demiyolar, bazı ückatcı gazete satan engellileri kullanan saglam insanlara bişey demiyolar, bana sivil polis gelip yok burdan kaybol diyor. hakaret ediyor. çok üzüdü bu beni.
ve malesef dün polis geldi git burdan dedi, ceza keserim dedi. bütün umutlarım hayallerim yıkıldı.
artık çalışmayacam taksim'de. ne diyelim, vatan saolsun..

Kadir, İstanbul valiliği'ne başvurup, özel bir izin almayı denesene. Böylece o kaba insanlarla muhatap olmamış olursun.

böyle kabalık olmaz bu ne yaa biz nereye kadar devamedecez benim babamda maaslıı diyeebana bakmakla yükümlü olduğu için maasımçıkmıyor hep geri 00donüyor . sırf babamın maası olduğundan ..o bi yana yesil kartımı bile vermiyorlardı , ama büyük vali ye gitimm hallettim

Ortada bir yasak varsa bu oradaki tüm seyyarlara olmalı yok sadece sana yasaksa ben olsam artık taksime gitmeyeceğim yerine inadına oraya giderdim ..

Allah ozurlu memuru ıslah etsin !(Ozurlu toplumuda)

Arkadaşlar birazda serin kanlılıkla bakalım olaylara,
Taksim Türkiyenin bir numaralı turistik merkezlerinden biri ,
binlerce yabancı turist geliyor.
Şimdi her önüne gelen özürlü orda satış yapmaya başlasa,
koca istanbulu düşünecek olursak orada bayağı bir özürlü birikmesi oluşur.
Ülkenin imajı çin iyi olur mu böylesi bir durum?
Elbetteki olmaz.
O yüzden taksimde satışa ancak belli sayıda özürlüye izin verilebilir.?

tekecig;

bu nasıl bir zihniyet hiç bir şey demiyorum!!!

Sırf ülkenin makyajı için engellileri tecrit etsek nasıl olur ? Ne de olsa kimin eli yok ayağı yok kolu yok kimi duymuyor uyduruyor değil mi ? Hepsini toplayıp bir kireç kuyusuna atalım hatta, tertemiz ülkemiz güzel ülkemiz hiç engelimiz yok..

Sırf ülkenin makyajı için engellileri tecrit etsek nasıl olur ? Ne de olsa kimin eli yok ayağı yok kolu yok kimi duymuyor uyduruyor değil mi ? Hepsini toplayıp bir kireç kuyusuna atalım hatta, tertemiz ülkemiz güzel ülkemiz hiç engelimiz yok..

Söylediim şylerin bizi duygusal açıdan üzdüğünün farkındayım ancak gerçek böyle ne yapabiliriz.

Mesela hindistanda giden belgeselciler hep hindistanın fakir,dilenci manzaralarını çekiyyorlar.Onlara bakınca hindistanı açlığın yoksulluğn pençesinde bir yer zannedebilirsiniz.

Oysa hindistan nükleer silahlara sahip,uzaya uydu yerleştirebilien,Dünyanın ekonomik açıdan en hızlı büyüyen ikinci ülkesi,

Geleceğin süper güçlerinde biri olacak.

Yani taksim gelen turistlere yalvar yakar bişeyler satmaya çalışan özürlü satıcı kaynasa bu ülkemizin gerçek potansiyelinin sahip olduğu gelişmişlik seviyesini yansıtmayan bir olgu olur.

Ülkeler imajlarının yükseltebilmek için milyon dolarları bile feda ederken ülkemizin böyle bir kayba uğraması doğru olmaz.

Artı bu durumun özürlüye faydası değil uzun vadede zararı olur.

Çok yanlış bir örnekleme yapmışsınız. Hindistan dediğiniz ülkenin nüfusu en son sayımlara göre yaklaşık 1.3milyardır (Türkiyenin yaklaşık 16 katı) Ve şunuda belirtmek isterim Hindistanda kişi başına düşen gelir ortalama 450$ iken Türkiye'de bu rakam 2000-2500$ civarındadır. Hindistan zengin bir ülke değildir. Bütün Hindistan'ı gidipte gezen gazeteciler nerde fakir var tutup onu çekmiyor, aslında ülkenin gerçeklerini sergiliyor. Biraz daha global pazarı incelemenizi öneririm. Hindistanın adı dönemsel olarak yayınlanan listelerde ilk yüz içerisinde yer alıyor ise yatıp kalkıp Hinduizm, Budizm, Jainizm, Sihizmin ve geri kalan tüm dinlerin yarattığı tanrılarına dua etsinler. Engel sadece bu ülkeye has bir durum değil. Sizin o bahsettiğiniz milyon dolarlar engellileri ortadan kaldırmak için değil hayata kazandırmak için harcanmaktadır.

baxter,

1.3 milyar insanı 450 dolar çarptığımızda ne kadar bir büyüklüğe ulaştığımızı bir hesap makinası yardımıyla öğrenebilirsin.

Ayrıca yıllık büyüme hızınıda ihmal etmemelisin.

Ayrıca bir ülkenin itibarını bütün vatandaşları ilgilendiren bir durumdur.

Bu gün ülkemizde devlet özürlü vatandaşları için yavaş ama güzel adımlar atmaya çalışıyor.

Özürlününde devletine yardımcı olması gerekir .

Özürlünün sorunlarını yine devlet çözecektir.

Her özürlünün kendi başının çaresine bakması demek olacak ''bırakın satış yapsınlar efendim..'' şeklindeki bir tutum özürlü sorunlarının çözümüne katkı sağlamyacaktır.

----------

Bencede bir engelli arkadaşımız(ların) Taksimde satış yapması hiç bir Turisti olumsuz etkileyeceği kanısında değilim. Her yıl Hannoverde CeBİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı) olur. Şırf dünyanın her yerinden iş adamları geliyor diye, sokakta kalan ve çöplerden şise toplayanların uzaklaştırılıdığına ben sahit olmadım.

Arkadaşım peki ne yapıyor Alman hükümeti özürlülere fuar alanında işporta satış yapmalarına izin veriyormu?

yukarda ben mi yanlış okudum?''bu gün ülkemizde devlet özürlü vatandaşları için yavaş amagüzel adımlar atmaya çalışıyor''yazıyor.
acaba sorarım nedir o adımlaar?

tekecig;
arkadaşım taksime gelen turistler çağdaş medeni insanlardır engelli satıcıyı görüpde türkiyeyi ayıplamaz aksine bu ülke engellisine de değer veriyor onları toplumdan soyutlamıyor diye ancak takdir eder...

bu gün ülkemizde engelliler için yavaş ama güzel atılan adımlar ileriye doğrumu geriye doğrumu?

tekecig arkadaşım sürekli seni düzeltiyor gibi olmak istemem fakat yine çok yanlış bir hesap yapmışsınız. gayrisafi milli gelir / nüfus = kişi başına düşen gayrisafi millî hasıla hesaplanır. Bir ülkenin 1.3milyar nüfusu olması kişi başına günde ortalama bir dolar bile zor düşmesi o ülkenin refah ve ekonomisi büyüyen bir ülke değil, bahsi geçen belgeselcilerin çektiği gibi sefalet içinde olduğunu, süründüğünü gösterir. Bugün (her ne kadar global krize karşın) dünya devi olarak adlandırılan ülkelerde (Amerika, Japonya, Ingiltere, Almanya,Fransa) ülke nüfusları yaklaşık yüz milyon (Amerika 250, Japonya 130, Almanya,Fransa,Ingiltere yaklaşık 100milyon) olup kişi başına düşen gelir ortalama 25000 - 30000$ civarıdır. Yani iş 1.3milyar nüfusun olmakla bitmiyor. Medya çoğu zaman yanıltıcı yayın yapıyor gibi görünsede rakamlar ortada. Siz Türkiye meselesinde olduğu gibi hindistanın ekonomisi konusunda da "insan" faktörünü arka plana atıp kişi başı 450 dolar mı çarp o zaman 1.3milyar la gibi çok kaba saba bir hesap yapmışsınız. Konuyu daha fazla çarpıtmadan sözlerimi yenilemek istiyorum, engellileri tecrit ederek engeller aşılamaz.

engellileri tecrit ederek engeller aşılamaz.

Arkadaşım, engelliyi tecrit etmekten bahsetmedim. Engelliyi bırkalım sokak

satıcılığında yolunu bulsun düşüncesi ortaçağda kalan bir düşünce,modern

dünya engellisinin sürunlarını bu şeklde çözmeye çalışmıyor.

Modern devletler engellinin kendi hayatını ,insan onuruna yakışır şekilde ve sosyal güvenlik ve gelecek kaygısı duymadan idame ettirmesini sağlamak için mücadele etmelidir.

Modern devlet engellisini tecrit etmez.Onun düşünsel,ekonomik ve sosyal açıdan özgür bir birey olması için çalışır.

Engelli yurttaşını yoldan geçen insanların vicdanına terk etmez.

Bu bağlamda bilinçli engelliler olarak bizimde devletten ve devlet görevlilerinden beklentimiz modern devletlere yakışır şekilde bir engellileri topluma kazandırma politikaları uygulamasını beklemek olmalıdır.

Ayrıca polemiklere saplanıp kalmanın gereksizliğine inanan bir insanım
fakat karşımdaki kendisini beni düzeltme makamında görmeye başlarsa ona cevap vermektende çekinmem.

Hindistanla ilgili nasıl bir hesaplama yaptığımı önce yanlış anlayıp sonra hatanızın farkına varıp kaba bir yöntem olduğunu ileri sürerek düzeltilmeye ihtiyaç duyan kişininde yine kendiniz olduğunu herkese gösterdiniz.

Neyse bu konuda sizi fazla tenkit etmek istemiyorum.Çünkü herkes matematik konusunda uzman olmayabilir.

hindistan konusunun bu kadar polemik olacağını hiç tahmin etmezdim.ama madem bu kadar konu oldu şunuda belirteyim.

Hindistanda gayrı safi milli hasıla 450 dolar değil hiçbir araştırma imkanınız yoksa açın wikipediden bakın,
Hindistan - Vikipedi

Ankara Büyük Şehir Belediyesi,engelli insanlara ekmek büfesi veriyor.

İstanbul B.B'ninde böyle bir uygulaması varsa istifade edebilirsin sanırım.

Öğrenmenin yaşı yok tekecig. Eğer bir araştırılma yapılıyorsa resmi kaynaklardan sonra en son bakılacak yerdir wikipedia. Bunun sebebi ise 3. kişiler tarafından hiç bir yetki gerektirmeksizin düzenlenebilen açık kaynak kodlu bir ansiklopedi olması. Şimdi buraya kadar anladığınızı varsayıyorum, ama hindistan konusunda yine bu kadar ısrarcı olmanızı anlamış değilim. Yalnızca eğer bir konuda uzman değilseniz sadece muhalefet olmak için atıp tutmanız gerekmediğini bilmeniz gerek. Yine de size sizin verdiğiniz kaynaktan bir alıntı yapmak istiyorum :

Wikipedia Hindistan sayfası :

1991'den beri uygulanan ekonomik inkılapları nedeniyle dünyanın en çok hızlı büyüyen ekonomilerinden birisidir; buna rağmen yoksulluk, okuryazarlık ve kötü beslenme oranları hâla çok yüksek.

Demek ki neymiş ? Oraya giden belgeselciler hindistanı yerin dibine sokmak için kötü haber yapıp çekim yapmıyor orası gerçektende (verdiğiniz linkle avlandığınız gibi) yoksulluğun hakim olduğu bir ülkeymiş.

Bakın bu kurum eğitim ve dünya ile ilgili anlayışı geliştirmek için kurulmuş internette ki gayrisafi milli hasılaları yayınlayan tek resmi kurumdur. Buyrunlink: Gross National Income (most recent) by country

128. India: $441.56 per person

441$ doları 12 e bölecek kadar matematiğiniz olduğunu düşünüyorum.

Umarım buraya kadar herşey anlaşılırdır sizin için. Daha fazla hindistan hakkında konuşmak istemeyişinizi anlıyorum, konunu bu denli dışına çıkıldığı için takip eden arkadaşlarımdan özür dilerim. Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmaya yeltenmeyin, önce araştırın sonra konuşun yoksa yersiz oluyor.

arkadaşım bunları allaha haval etcen 1 de valiliye, belediye ye şikayet et !hakkımızı aramalıyız ...

Wikipedia Hindistan sayfası :

1991'den beri uygulanan ekonomik inkılapları nedeniyle dünyanın en çok hızlı büyüyen ekonomilerinden birisidir; buna rağmen yoksulluk, okuryazarlık ve kötü beslenme oranları hâla çok yüksek.

Demek ki neymiş ? Oraya giden belgeselciler hindistanı yerin dibine sokmak için kötü haber yapıp çekim yapmıyor orası gerçektende (verdiğiniz linkle avlandığınız gibi) yoksulluğun hakim olduğu bir ülkeymiş.

Wikiden verilen bilgide ''oranları hala çok yüksek'' derken hindistan verileri gelişmiş ülkelerin istatikleri ne göre kıyaslanarak söylenmiştir.Gelişmiş ülkelere göre Türkiyemizde bu konularda bayağı gerilerde yer alır.

Ayrıca sen yoksulluğun hakimiyetinden söz etmişsin. Yukardaki bilgide böyle birşey anlatılmıyor.

''Hakimiyet'' ve ''oranları çok yüksek'' tanımları arasındaki anlam farkının anlamdığın belli.

Bakın bu kurum eğitim ve dünya ile ilgili anlayışı geliştirmek için kurulmuş internette ki gayrisafi milli hasılaları yayınlayan tek resmi kurumdur. Buyrunlink: Gross National Income (most recent) by country

Arkadaşım madem ingilizcen yok neden yabancı linkleri verip kendini komik duruma düşürüyorsun.

Verdiğin link hiçbir resmi kuruluşa ait değil. Çarpıtmanın bu kadarına pes .

Ayrıca verdiğin linke göre bile hindistan ekonomik büyüklük sıralamasında (total) dünya 12. dir
Türkiye 22. sırada gösterilmiş.

128. India: $441.56 per person

441.56 dolar derken hangi yıla ait bir veriden bahsediyosun. 2007 yılı verilerine göre 941 dolar.

Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmaya yeltenmeyin, önce araştırın sonra konuşun yoksa yersiz oluyor.

Bak bitek burda doğruyu söylüyorsun sana katılıyorum.:)

Sanırım wikinin otoriteside siz oluyorsunuz. Verdiğiniz linkte bile herşey açık açık yazarken öyle söylenmiştir böyle söylenmiştir olay böyledir diye çarptırmanın alemi yok. Ilk yazdığınız satırdan sonra türkçeyi anlamayıp benim ingilizcemi eleştirmeniz tam bir trajedi. Tekrar verdiğiniz linki kopyalıyorum tekrar okumayı deneyiniz diye.

Öncelikle bu kadar dar görüşlü oluşunuzu ve anlamakta çektiğiniz sıkıntıların yanı sıra artık hindistanlı olduğunuzu da düşünür oldum. Eğer ülkeye yoksul demem sizin kanınıza dokunuyora bunuda belirtin lütfen, bende başka bir şekilde, en azından sizin anlıyabileceğiniz bir şekilde bunu ifade edicek bir yol bulayım size. Bu yine zor olucaktır anlamanız için.

Tam olarak niyetinizin yalnızca muhalefet olup bilgi sahibi durumları yaratmak olduğundan belki gerçekten bilgi sahibi insanlardan birşeyler öğrenmeniz için bu konuyu size anlatmaya çalışıyorum. Bir kere eminim haritada tam olarak nerede olduğundan dahi haberiniz olmadığı hindistanla gerçek dünya devi devletler arasında büyük farklılıklar vardır. Bu kritik sorunların başında hindistan ekonomisine bakıcak olursan kişi başına düşen gelir açısından, yoksulluk, altıyapı ve sosyo-ekonomik kalkınma durumu hindistanı diğer ülkelerin büyüme durumları arasında farklılık gösterir.

Gelelim belki bir şeyler anlar farkındalığı yaşarsınız diye verdiğim linke. Verdiğim linki açıp bakmadığınız bile çok açık ortada, yazılanlara hiç göz attınız mı ? Eminim bundan sonraki yazacağım alıntıların ingilizce olması sizi daha bir kaosa sürüklüyecektir. O yüzden üşenmeyip sizin için FAQ (ne diye sormayın sonra çarptırıyor dersiniz) kısmından bir alıntı :

# Soru : Sitenizde yayınlanan veriler nereden geliyor ? (bakın bu soru size özel)
# Soru : Nationmaster Cia WorldFactbook, Birleşmiş Milleter, Sağlık Örgütü, Dünya Bankası, Dünya Kaynakları Enstitüsü, UNESCO, UNICEF ve OECd gibi kaynaklardan istatiklerini derler.

Yetmedi mi ?

# Soru : Bu veriler nasıl geçerli olabilir aradan belirli bir süre geçtiği halde?
# Cevap: Biz her zaman en güncel verileri kullanırız web sitemizde. Buna rağmen buna yakın bilgiler kullanılabilir internette. Bunun sebebi ise ülkelerin nüfus sayım kuralları yoktur ya da son sayım ile ilgili çalışmalar bir kaç yıl önce yapılmıştır ya da daha yeni bir bilgi henüz yayınlanmamıştır.

Nationmaster hakkında son olarak, rapid intelligence (eminim hiç bir fikriniz yok anlattıklarım hakkında) in 2003 yılında yarattığı şaheserlerinden biridir. Rapid Intelligence i size anlatmıyacağım, madem bu kadar çok şey biliyorsunuz zaten bundanda haberdarsınızdır. Ama yok ben anlamıyorum derseniz sizin için onuda anlatırım, içten söylüyorum. Katiyen alınmayın bu söylediğim duruma.

Eminim bu soru cevap kısmı sizi bir hayli zorlayacak. Ama artık anlayacağınızı umuyorum. Yok ben anlamadım, anlamam, benim ingilizcem über ve hintliyim, hint fakiride değilim diyorsanız buyrun savunmaya devam edin. Ama bir şeyler söylerken önce fikir sahibi olun ki sözünüz geçsin. öyle hiç bir anlam ifade etmeyen, kulaktan dolma bilgilerinizle ile anlatmayın durumu komik oluyor.

Sen resmi nedir sivil toplum kuruluşu nedir daha bunun farkında değilsin. Bir de çıkmışsın Nationmaster 'a resmi sitedir diyorsun.

Arkadaşım alsana resmi site :Home: National Portal of India

Nationmaster kendi FAQ suna ne yazmasını bekliyordun.Verilerimiz güvenilmez mi yazacaktı.

Çarpıtma esas böyle yapılır birazını alır yazarsın birazını yazmazsın .(Tatlı su kurnazlığı)

Yoksa google bu parçayı translate yapmadımı?

Bi zahmet yüksek ingilizcenle yapıverde Nationmaster'ın ne demek istediğini hepimiz anlayalım:))

There may be nothing more recent available because:

• Countries don't conduct national censuses every year. Australia, for example, conducts its census every 5 years.
  • The last study on the topic was conducted several years ago.
  • The data has been collected, but not published yet.
  • The data has been published, but not collated across a number of countries.

We invite you to look around - if you find something more recent, by all means let us know.

bence valiliğe başvurursa belirli bir yer icin izin vereceklerine inanıyorum inşallah. Ayrıca kimsenin kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkı yoktur, taksim turistlerin malı değil Türk insanının dır.

bence resmi kurumlara yani belediye ve valilik'e başvurursanız gereken yapicakdır.

bence tekecig ve baxter susmalıdır... bilmiş bilmiş bişeyler yazıyorlar ki yazdıklarının tamamıda ordan burdan diğer sitelerden kotarılmış yazılar ve daha da önemlisi konuyla alakası olmayan bir hindistan muhabbeti... bari cem yılmazın tespitlerinden de koysaydınızda neşemiz yerine gelseydi...

konuya dönersek (bi zahmet) arkadaş kendi açısından haklıdır.. ona okuma kendini geliştirme meslek sahibi olma adına imkan yaratamayan bir devlet, onun kayatta kalma çabasına da hiçbir şekilde müdahale etme hakkına sahip olmamalıdır...kim öylesine merkezi bir alanda (ki oradaki hemen hemen herkes zevk ve eğlence adına o mekanda) elinde bir kutu su ile gelen geçene su satmak ister? arkadaşın serzenişini doğru buluyorum...

ancak... olayın birde diğer boyutunu gözden kaçırmamamız gerekir... olayın diğer boyutu tabiki görüntü kirliliği yada turiste rezil olma değildir ki bu bakış açısına sahip sığ kafalılar yüzünden bi yere gelemedik (ekonomiden de çok anlıyorlarmış gibi ahkam kesmeleride cabası... herneyse...) diğer boyuttan kastım arkadaşımızın yaptığı işe resmiyet kazandırmasıdır... bunu gerçekleştirebileceği meslek dallarında hayatını ikame ettirebilmeyi denerse bence hem onun açısından hemde resmi kurumların önüne çıkan bazı olumsuz durumları yok etmek açısından (arkadaşı zor durumda bırakan memurların kötü niyetli olup olmadıkları bi tarafa görevlerini yerine getirdikleri gerçeğini göz önüne alarak) gayet başarılı bir adım atılmış olur... bazı arkadaşlar bu konuda yol göstermişler.. onları bu yapıcı konuşmaları için tebrik ediyor arkadaşımıza da en kısa zamanda hayırlı kazançlar kazanabileceği bir iş için dua ediyorum...

ECOnomiST;

biz ne dedik farklı birşey mi söyledik???

Muhterem kardeşim
Bir gün anneni, babanı, kardeşlerini veya bir arkadaşını yanına alarak Taksim’e gidiver. Yanındaki bu şahıs bir yere pusuya yatıp sana müdahale edilmeye başlandığında hadiseyi en basiti ile bir cep telefonu ile kayda alır. Bunun yanı sıra 10-15 dk gibi bir müddetle de etraftaki herhangi bir müdahaleye maruz kalmadan serbestçe dolaşan diğer seyyar satıcıları çeker. Ondan sonra da bu elindeki çekimlerle belediyesinden tut da emniyetine kadar valiliğe kadar itirazını yaparsın. Hadiseyi delile bağlamadan göstereceğin tepkiden pek sonuç çıkmaz sanırım.

Üst Alt