Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Talasemi hastaları için evde bakım aylığı alınabilir mi?

Kumru

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Talasemi hastası olupta bakım aylığı alan varmı? 3 ayda bir 2022 aylığı alındığını biliyorum ama yeşil karta geçilmesi gerektiğinide duydum ama bu sitede mecburi olmadığı yazılıyor, umarım öyledir.. öyle bir imkanımız varsa neler yapmamız gerekiyor nereye başvurmalıyız...birde talasemilerin bakım aylığı alabildiklerini duydum dogrumu alan varmı? yazarsanız sevinirim.

evde bakım maaşı alamaz.. çünkü talasemi hastalarında banyo-tuvalet vs gibi ihtiyaçların giderilmesinde başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu değildir..
evde bakım maaşı almak için bakıma muhtaçlık kriterleri kriterlerine uygun olması ve kişi başına düşen gelirin 363 TL'den az olması gerekiyor..

2022 alabilmek içinde %51 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporu bulunması ve kişi başına gelirin 98 TL ' den az olması gerekir..

şuan sağlık güvencesi nereden karşılanıyor?

Eğer %40 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu varsa, her türlü aylık geliri 98 TL'yi geçmiyorsa, her ne ad altında olursa olsun herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bir gelir veya aylık hakkından faydalanmıyorsa, genel sağlık sigortası primi ve isteğe bağlı pirim ödemiyorsa, muhtaçlık kriterlerine uygunsa tabi ki aylık baglanır. Şu an yeşil kart kullanmıyorsa yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanıyorsa yakınlarının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam eder. Yok, yakınlarının sağlık güvencesinden de yararlanmıyorsa bu durumda sağlık giderleri, 5510 sayılı yasanın 60. maddesinin birinci fırkasının "c" bendinin "3" numaralı alt bendi kapsamında karşılanır.
Yani genel sağlık sigortasından yararlanır.

Üst Alt