Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Talasemi ile %65 rapor aldım. Malülen emekli olabilir miyim?

mehmet7171

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar herkese.ben sonunda kronik itp ve telasemi minörden %65 engelli raporunu aldım.bu oran ve kronik hastalıklarımdan dolayı emekli olabilirmiyim.yardımlarınızı beklemekteyim

Emekli olmanız için yıl prim şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor.
Varsa erken emeklilik için çalışırıyorken raporunuzla birlikte bulunduğunuz ildeki vergidairesine basvuru yapınız.

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anladım deniz hanım.ben çocuk borçlanması yapacam.tek doktordan %64 aldım.

mehmet7171

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

23/06/1986 doğum tarihim.
sigorta girişim 23/04/2018.
Gün sayım yatan 421 oldu.
2 çocuk var.1 tane 4 yaşında.1 tane 1 yaşında.2 sinide borçlanma yaptıracağım.
tek doktordan %64 aldım. telasemi minör %40 kronik itp %40 aldım. ama %64 verdiler.
2008/2013/2014 tarihleri arasınsa toplam 421 gün var.

konu hakkında yardımlarınızı beklemekteyim

mehmet7171

Umarım yardımcı olabilirim.fazla bilgim yok bende burdan öğrendiklerime göre cvp vermeye çalışayım..
Geçmiş olsun öncelikle..
2 cocuk için 1380 gün borçlanma yapar ve 1800 iş gününü tamamlarsanız ki gecmişte 421 gününüz de varmış..
o zaman malülen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Prim ssk gün içinse 38- 40 bine yakın para ödemesini yapmanız gerekiyor
Hayırlısı olsun..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Borçlanmaya ödeyeceğinize yazık paranıza belki bir yerden borç bulup ödeyeceksiniz ve malulen emekli olunca başka bir işte çalışamayacaksınız çalışırsanız malul maaşı kesilir
2022 maaşı alma durumunuz uygun ise ve raporunuz da ağır ibaresi varsa bakım maaşından da yararlanırsınız.

1800 primle malulen emekli olmak için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Durumunuz buna uygun görünmüyor. Sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız %40 ve üzeri rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yaralanacaksınız. Onun şartları da şu şekildedir:

bagkur.PNG

Malulen emeklilik için doğuştan gelen hastalık olmaması lazım diye biliyorum

akif00

İlk kez sigortalı olunan tarihte maluliyet derecesinde işgücü kaybının olmaması lazım. Yani, hastalığın bulunup bulunmadığı değil, durumun sigortalı olmadan önce maluliyet düzeyinde olup olmadığı önemli

Selamaleykum mehmet nasilsiniz yorumlariniza baktimda %65 oran rapor almissiniz hayirli olsun rapor hakkinda bilgi almak istiyorum sizden benim de rahatsizligim talasemi yardimci olursaniz tesekur ederim

Üst Alt