Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tam Ağız Diş Kaybı için hangi oranda rapor verilir?

chelse_a

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar, sizlerin bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle Tip 1 Diyabet hastasıyım, ayrıca hipertansiyonum var. Sigara kullanımı ve diyabete bağlı olarak diş eti çekilmesi sonucu ağzımdaki tüm dişlerimi kaybettim. Alt üst tam ağız diş protezi kullanıyorum. Tam ağız diş kaybı için engellilik raporu var mıdır. Varsa rapor oranı kaçtır. Herkese teşekkürler...

Şaka yapıyorsunuz her halde :)

Diş kaybı için engelli raporu alınması mümkün değil hatta böyle konunun açılması bile çok gülünç :)

Ama tansiyon ve şeker için alabilirsiniz elbette.

öncelikle cevap için teşekkürler. ancak özürlülük ölçütü tablosunda (Travma, tümör veya ameliyat sonrası en az bir alveoler arktaki bütün kalıcı dişlerin kaybı : %17) gördüğüm için bunun benimle bir ilgisi olabilir mi diye düşündüm. Cahilliğim için kusura bakmayın lütfen.

Estağfurullah.

Diş kaybı çene ekleminin fonksiyon bozukluğuna yol açtı mı?

Plastik cerrahi doktoruna danışmakta fayda var.

Bizim mahallede 25 yaşında eczanede çalışan biri,askerde tank görevinde düşmüş,ağız dişleri kaybetmiş muaf olup tazminat bile almış Batuhan4955

İyileşmiş ama sağlıklı şimdi
Diş Protez takmışlar

İşin aslı bende merak ettim şimdi. 2003 yılında trafik kazasının ardından üst çenedeki dişlerimin tamamını alt çenede ise 6 tanesi hariç hepsini kaybettim. Engelli raporu alırken hiç konusu geçmedi ama sonuçta buda bir engellilik durumu değilmi? Protez diş kullanmak yani?

Travma, tümör veya ameliyat sonrası en az bir alveoler arktaki bütün kalıcı dişlerin kaybı : %17

Üst Alt