Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tamircilerden bile fatura ve imza isteyin!

eylül hüzün

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bir tamirci, haksız yere benden aldığı ücreti geri iade etmiyor! Arkadaşlar tamircilerden bile fatura istenmeli. Gerçi bana bilgiler yazan kağıt verdi ama kağıtta ''Fiyat görüşülecek'' diye yazıyor. Belli bir fiyat yazmadığı için Tüketici haklarına şikayet ettiğim halde belge eksikliği sebebi ile hakkımı arayamadım.!!

Aylar önce bilgisayarımın ekran kartını tamir etmesi için 150 TL ücret verdiğim tamirci, ekran kartını tamir etmeyi başaramadığı halde bana ücret iadesinde bulunmadı. Saflık edip ''fatura verdiniz ama ''Fiyat görüşülecek'' yazıyor, fiyat ve imza olmadıkça size ücret vermeyeceğim'' demedim! Yaygın gelişimsel bozukluk'tan muzdaribim.

Oraya buraya şikayet edeceğim diye çok uğraştım durdum. Benimle eğlendi adeta. Bunlar birkaç ay önce olmuştu fakat ben hala vazgeçmedim. Sesimi duyurmaya çalışıyorum. Şikayet var adlı siteye şikayetimi paylaşmıştım zamanında, linki sizinle paylaşmak istiyorum:

https://www.sikayetvar.com/pema-bilgisayar/pema-bilgisayar-servis-memnuniyetsizligi

Elinizde bilgisayarı teslim ettiğinize dair servis fişi varmı ?

Laptopun ekran kartı bozulursa tamir olsalığı düşük ve de değiştirse bile pahalıdır. 150 tl senden aldığı açıp bakma parası sanırım hiç bir şey yapmasa bile anladığım kadarıyla.

servis bildiğin çakallık yapmış . hiç bir servis onarım öncesi ücret talep etmez ..
malesef ki elinizde ücreti verdiğinize dair kesin kanıt olmadığınızı düşünürsek pek şikayet etmiş olsanız dahi sizin çıkarınıza yönelik bir sonuç elde edemezsiniz .
ama söz konusu iş yerini maliyeye şikayet ederek almış olduğu ücret karşılığı fatura kesmediğini beyan edebilirsiniz .
bu sayede söz konusu iş yeri vergi müfettişlerince denetlenip cezai işlem uygulanıcaktır.

not: bilgisayarınız amd işlemcili bi makina ısınma sorunu intel işlemci bilgisayarlara göre daha fazla ısı üretir bu nedenle ekran kartı değişim esnasında işlemci fanı kontrolu yapılıp gerekli görülmesi halinde ekran kartı ile birlikte fanında değişmesi gerekir. maliyeti muhtemelen 350 tl ile 500tl civarında olucaktır.
veya bga işlemi (kendi ekran kartının anakart ile bağlantısının tazelenmesi) yapılarak mevcut ekran kartınızın kullanımı sağlanabilir ancak bu işlem garantili değiltir aynı arızanın tekrar etme olasılığı çok yüksektir ve bilgisayarda ısınma sorununa neden olucaktır .
maliyet olarak ta 150 ile 200 tl arasındadır.

black bishop

Servisler, arıza tespit için para alabiliyorlar hocam, genelde bunuda daha önceden söylüyorlar.
eylül hüzün

Geçmiş olsun, bence konuşarak halletmeye çalışın, yoksa yapacak bişey yok gibi gözüküyor.

Alman nickli kardeş; laptop ekran kartı değil yalnız, masaüstü bilgisayarımın ekran kartı.

Herkese teşekkürler.

eylül hüzün

Servis kağıdında laptop servis yazdığı için öyle sandım. Ekran kartı tamir olmaz hele onboard (ana kartın üzerinde) ise imkansız. Yenisi gerekecek. Oda hali ile masraf.

Üst Alt