Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tansiyon, diyabet ve hiperlipidemi için düşük oranlar verildi!?

Stiu84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tansiyon diabet ve hiperlipidemi hastalıklarına yüzde 35 oran aldım.normalde tansiyondan 10 puan verilen raporum mevcuttu.diabet ve kolestrol ile oranım 35'e çıktı.diabet 20 veriyor hiperlipidemi 10 olması gerekmez mi.5 puan neye göre verilmiş olabilir.benzer problemi yaşayanlar var mı?

Birden fazla hastalık söz konusu olduğu zaman Balthazard Formülü ile hesaplama yapılıyor. Yani verilen oranlar hipertansiyon için %10, diyabet için %20 ve hiperlipidemi için %10 verilmiş anladığım kadarıyla. Ancak bu formülle hesaplandığı zaman oran %35 çıkıyor. Kendiniz de hesaplayarak kontrol edebilirsiniz.

https://rapor.engelliler.gen.tr/

Aslında hepsi aynı bölümden değerlendirildi ayrıca yuzde 4 fizik tedaviden aldim.yuzde 38 olarak güncellendi

benim, diyabet %20 hipertansiyon %20 koroner arter hastalığına %10 verdiler. bu oranlar ile raporum %44 olması gerekirken %42 olarak çıktı. hiper tansiyon ile koroner arteri toplamda %28 e düşürdükleri için. hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

Teşekkürler size de geçmiş olsun.bende şimdilik kalp rahatsızlığı bulunmadığı için hepsini iç hastalıkları değerlendirdi tek tek degerlendirmeden toplamda 35 yazmış neye kaç puan verdiği hakkında hiçbir fikrim yok.işin daha enteresan kısmı dizime sakatlık dolayısıyla 2 kez kıkırdak nakli yapıldı 18 yıldır baston kullanıyorum dizimi büktügümde ağrıyor düz koşu yapamıyorum oturduğumda bile ağrıyor,fizik tedavi doktoru bile 4 puan verdiği halde ortopedi doktoru hiç puan vermiyor allah kimseyi bunların eline düşürmesin.hiçbir rahatsızlığım yokken şeker tansiyon kolesterol hastası oldum.rapora itiraz ettim ama hiç umudum yok yüzde 40 alsam emeklilik başvurusu yapacağım

Üst Alt