Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tapu tahsisli evin tescillenmesi ve satışı..? [Hukuk]

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
Evet konuyu kısaca özetleyim rahmetli babamdan 7 kardeşe ortak kalan gecekondu evin bu ev hala rahmetli babamın üstünde gözüküyor veraset ilanını çıkartmıştık babam vefat ettikten sonra tapu şube müdürlüğüne gittim oranın müdürüyle konuşmuştum bana sırasıyla şu işlemleri yapmamı söylemişti ( ilk olarak o evin ait olduğu yıldırım belediyesinden tahsis cetveli hazırlanacak tescili için tapuya gönderilecek hak sahibi ölü olduğu için mirasçıların tamamı belediyeye gitmiyorsa ki kardeşlerin bazılarıyla kavgalıyız gidemiyoruz yani böyle bir durumda ya ölü adına ve mirasçıları adına hisseler çözülmeden iştirak halinde mülkiyet olarak bir mirasçının talebi ile belediye ve tapudan talep edebilir ) demişti şimdi sorun ilk başta başlıyor yani yıldırım belediyesi tescil etmiyor böyle bir durumda ne yapılabilir hukuk mahkemesinemi dava açıcaz yoksa ne yapacaz hukuku iyi bilen arkadaşlardan bu konuda yardımlarını bekliyorum

Konunun engelle ve engelliyle ilgisi olmadığından burada net bir cevap alabileceğinizi sanmıyorum, bir avukata danışırsanız daha sağlıklı olur.

Tereke davası hk

evet rahmetli babamdan ailemize kalan 7 kardeşli ortak tapu tahsis belgeli gecekondu ev için şu an rehmetli babam üzerinde duruo bu ev tereke davası oluomuş bunu bütün kardeşler isteyince olduğunu duydum bu doğrumu bu yöntemle ev bölüşülebilirmi ayrıca kardeşin birinde icra borçları var ödüyemiyecek kadar çok bu olay olursa icra eve müdahale edebilirmi acaba yani sonuçları ne olur bu tür bi davanın

Üst Alt