Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tapudan veya vergiden engelli aileleri yararlanabilir mi?

ablacım

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir daire alacağım tapu benim üzerime olacak kızım engelli 18 yaşında tapudan ne gibi bir indirimden yararlanabilirim.Bilgi verirseniz sevinirim.

arkadaşlar acil bilgi verirseniz sevinirim

Tapu engeli adinaysa 200m kareden asagiysa vergiden muafdir benim adimada daire vardir gecende muracaat etiim tum vergi borcum silindi gereken evraklar tapu fotokopisi engeli olduguna dair saglik raporu asli gibi kimlk ftkopisi gerekli evraklar bunlar

Emlak vergisinden bir daire için muaf olunur.Daireyi aldıktan sonra emlak beyannemesi verin ,orada sağlık roporu gösterip muaf olacaksınız.Yanlız tapu engelli bireyin üstüne olması lazım.Tapu alım satım masraflarında indirim yoktur.Su, telefon, internet te indirim var eğer kızınızı oturduğunuz evde kiracı gösterirseniz bunlardan faydalanır.Yanlız kontrattaki kira bedelini düşük gösterin, yoksa sizden kira geliri vergisi isterler.

Üst Alt