Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarih ve Inkılapta cok zorlanıyorum. Ne yapmam gerek?

alexhilal

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, arkadaşlar
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim... !!!
acık ögretimde 14 ders secimi yaptım ayın 20 sindne bu yana 6 ders bitirdim... tarih ve ınkılaba calışmaya basladım ama cok karışık anlamıyorumm neden bu böyle oluyor cok karışık ve soru sekilleri bambaşkaa... sizce ne yapmalıyım tarih ve ınkılap cok zamna istiyor ve daha bitrmem gerekn 8 ders var.. :(

Tarihin için en iyi yöntem bol bol tekrar ederek çalışmalısın. Her konuyu okursan zaten aklında kalacaktır. Bunları ne kadar çok tekrar edersen sınavda soru kaçırma ihtimalin o kadar azalır.

Yazarak kısa kısa notlar almakta faydalı..onemlı olan kısımları not alsan daha ıyı anlayabılırsın..

öğrenmeyi kişiselleştirmelisin çalışırken kendi anlayacağın şekilde notlar almalı,kodlamalar yapmalısın bu şekilde daha çok aklında kalır,tekrarlar ve soru çözmek önemli bunlara dikkat edersen zevkle çalışırsın

Ezberlersen unutursun,kısa kodlamalar yap mesela Sakarya Meydan Savaşı-Atatürk Gazi ve Mareşal oldu gibi.Tarih ezberlemek zordur savaşların ,kongrelerin sıralamalarını yaz faydası olur.

Ben çarpı işareti koyarım hangi savas kimlen yapılmıs sebebi neymis sonucu neymis öyle çalışırım.

bitirdiğn konuların önemli kısımlarını not al daha sonra konu bitince o konuyla ilgili test çöz çözdüğün testlerin doğrularıyla yanlışlarını karşılaştır. yanlış fazlaysa o konuya bi daha dön

ders kitaplarına bağlı kalma, internette senin çalışmak istediğin konularla ilgili çok güzel programlar vardır muhakkak, tarih konulu tartışma programlarını izle, çok faydalı oluyor.

Üst Alt