Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarım BAĞKUR'lu kişinin malulen emekliliği..?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
178
arkadaşlar bi yakınım tarım bagkuru 2009 giriş 7 yıl pirim yatırmış malulen emekli olmak istiyor bagkurda malulen emekli olabilirmi raporu % 70

Bağlı bulunduğu SGK il müdürlüğüne başvuru yapsın.yeni rapor düzenleyecekler....

Ufukalp

bagkurda malulen emeklilik varmı 2008 deki yasada engelli hakkıyla erken emeklilik getirildigini biliyorum maluleni duymadım
OturanBoğa

Ben geçen yıl tarım malülü emeklisiydim.

Bu sene oranı bilerek özellikle düşürüp binlerce kişiyi mağdur eden Sgk, benimde emekliliği iptal etti.

Oysa durumum geçen seneye göre daha da ağır idi.

Devlette para bittiği için engellilerin maaşlarına göz diktiler. Koskoca devlet 3 tane engellisine bakamaz durma getirldi beceriksizler yüzünden.

Paranoya

Evet, 4a-b-c fark etmeksizin, şartlar tamam malulen emeklilik mümkündür. Kaldı ki malulen emeklilik söz konusu olduğunda en son sigortalılık hangi statüde ise kişi o statüde malulen emekli olur. Yani, son 1 ayı 4a'lı olursa ve malulen emekliliğe başvurursa, emeklilik 4a statüsünde olur

OturanBoğa sigortalılık süresi 11 küsür yıl ediyor kurtarıyor pirim kurtarıyor da 11 de 7 yıl yatmış pirim geri kalan kısmını yatırması lazımmı borçlanıyor çünkü borcu görüküyor emeklilige başvurursa 11 yılın hepsini yatırmasımı lazım bagkurda öyle bişey duymuştum

Benim bildiğim son üç yıla bakılmıyor mu?

engelli emeklisinde öyle

malulende degil

Ben geçen yıl tarım bağkurundan emekli olduğumda toplam 9 yıl 7 ay 5 günüm vardı ve malülen emekli ettiler. Herhalde bunu 10 yıla yuvarladılar.

::

Not; (Gerçi bu yıl kontrol muayenesinde emekliliği de iptal ettiler. Oysa oranım düşmediği gibi her 2 elini kullanamıyor diye de bu yıl ki rapora eklenmişti. Kalp yetmezliği, EF 20 ve kalp pili ile hipertansiyondan geçen yıl emekli edimiştim. Bu yıl her 2 elini de kullanamıyor diye 2. bir hastalık yazılmasına rağmen iptal ettiler. Her 2 elini kullanamayan birini bırakın %60 ile, %100 emekli olması lazım. Ellerini kullanamayan birini nasıl emekli etmezler anlayamıyorum. Bu sgk'nın işine gerçekten de akıl sır erecek gibi değil. İyice laçka ettiler kurumu).

Bizim kendi sigortamızı yatırma ihtimalimiz yok yani buradan anladığım kadarıyla tarımla emekli olanların emekliliklerini geri aldıklarına göre???

Peki mesela önceden devlet memuru sonradan aynı kurumda mühendis sıfatıyla çalışan bir kişinin mühendislikten emekli olması için prim olarak en az ne kadarlık kısmının yatmış olması gerekir?

Üst Alt