Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarım sigortalıyım. Vergi indirimine başvurmak için ne yapmalıyım?

nevzat gedik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben yeni üyeyim hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim böyle bir siteye emek verdiğiniz ve bilgi kaynağı olduğunuz için.

benim bir sorum olacak .arkadaşlar ben tip 1 diyabet kronik böbrek ve hipertansiyon hastasıyım
vergi indirimi almak istiyorum tüm şartlarım uygun fakat sorun şurda ben TARIM SİGORTALISIYIM
evet şu anda 6 yıldır tarım sigortalısıyım ama nereye nasıl müraacaat edeceğimi bilmiyorum

şunuda belirteyim ankarada ikamet ediyorum fakat aksarayda sigortalıyım sgk ya gittim defterdarlığa yolladılar defterdarlığa gittiğimde ise çalıştığın işyerinde belge getirmem gerektiği söylendi ama ben çalışmıyorum ki nerden belge getireyim dediğimde getireceksin dediler işin içinden çıktılar

ne yapıcam nereye başvurup nerden başlıyacam bilemiyorum
fikir ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

ilginiz için çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hareket edip gelişmeleri form da mesaj olarak yazıcam başka arkadaşlara yardımcı oluruz inşallah birde bizim yani tarım sigortalıların primlerinin aylık 15 gün olarak yattığı görülüyor emeklilik hesabında bu gün sayıları 15 mi yoksa 30 olarakmı hesaplanıyor

Bilgim yok ama, mantıken kaç günlük yatmışsa prim de o kadar gün üzerinden hesaplanır.

slm arkadaşlartarım

sigortalısıyken vergi indirimi alabilmek için sigorta başlangıcı yaptım
02-07-2014 tarihinde girişim yapıldı ben 03-07-2014 yani ertesi gün tüm evrakları tamamlayıp geçen yıl almış olduğum % 68 özürlü raporumun fotokopisini hastaneden aslı gibidir diye onaylatıp maliyenin ilgili birimine teslim ettim
04-07-2014 günü iş yerinden çıkış yapıldı
20 gün sonra raporum aynı ölçü ve derecede onaylanıp % 68 üzerinden 2. dereceden vergi indirimi hakkı kazandım olarak postayla ilgili iş yerine geldi

şimdi ise devletin karmaşık işleriyle uğraşıyorum ve daha emeklilik dilekçesini veremedim karışıklık düzelene dek bekleyeceğim mecburen

bu arada bülent kardeşimizede çok teşekkür ederim bilgilendirmelerinden dolayı

Hayırlı olsun. Bir an evvel emeklilik işlemleri de başlayıp bitsin...

Üst Alt