Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tarım sigortası yatırmış olmam emekliliğimde sorun olur mu?
arkadaslar 1994 ssk girişi 2003 tarım ssk girişi 2011 tekrar ssk girişi .benim erken emeklilik icin tarım ssk bir sıkıntı yaparmı..cevabınız ,cin teşekkürler
Sıkıntı yapmaz merak etmeyin ssk dökümünüz de tarım ssk primleri görünüyor mu? Görünmüyor ise ssk ya müracaat edin ve hizmetlerinizi birleştirin gün/ay/2011 tarihinden itibaren ssklı çalışan olarak 3,5 yıl (1262 gün) prim ödeyin ssk şartlarına göre emekli olun. Tabiki erken emekli olmak istiyor iseniz vergi indirim hakkı kazanmanız gerekli....
O zaman sıkıntı yok süreli vergi indirimi ile de emekli olabilirsiniz ama 1 yıl sonra kontrole tabi olabilirsiniz. Ama 1262 gün şartını tamamladıktan sonra..
benim 05.07.1994 sgk girişim.1470 tarım ssk 1341 ssk olmak üzere 2811 prim gün sayım var.2. derece vergi indirimiyle askerligide borclanırsanm ne zaman erken emekli olabilirim.....
son 1261 gün olayı kafama takıldı bır arkadasıma bugun bımer aracılıgıyla cevap geldı onunda benımgıbı tarım ssk ve ssk karısık gelen yazıda son yedı yılın 1261 gunu ssk olmamasına ragmen pırım gun sayısı doldugu ıcın emeklı olabılırsın dıyor.ben bu durumda son 1261 gun sartını olmadıgını dusunuyorum.cunku tarım ssk da 4a ssk da 4a sayılıyor .lutfn bılgısı olan arkadaslar cvap yazabılırmı.eger kı 1261 sartı yoksa askrlıgımı borclanacagım.tesekkur ederim.
tesekkür ederim bülent bey fakat arkadasım erken emeklilik icin basvursy son 1261 günü hen tarım ssk hem ssk olduğu halde gelen yazıda 3760 günü tamamladığında emekli olabilirsin yazıyor..arkadasımın 3760 ı tamamladıgında son 7 ylın 900 günü ssk ...kafam karıştı
erken emeklilikte de malülen emeklilik gibimidir acaba
Baya bir zamandır bağkur ve ssk birleşti ve artık sgk olarak tek çatı altında işlem yapıyorlar. O zaman bu pirimlerin son 3 yıl ödemesi konusunda hangi taraftan ödediysen o statüden emekli olursun konusu biraz gereksiz yada yanlış olmuyormu? Zaten isteğe bağlı pirm ödiycem dediğinizde tek seçenek olarak tarım siğortasını sunuyorlar.
arkadaşlar bu konuyu yeniden okudum.şu an benim toplam 3100 günüm var .son iki bucuk yıldır ssk lı calışanım.2011 e kadar tarım ssklıydım.son yedi yılda 900 günüm ssk .eger 1261 gün şartı yoksa askerliüimi boclanıp 4 ay sonra emekliyim .1261 şartı varsa 14 ayım var.tutarlı bir cevap bulamadım.lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi....
Farklı sigorta kollarından başka bir kola geçişte son 7 yıl şartı aranıyor. Biz öyle biliyoruz en net bilgiyi ssk ya müracaat ederek alabilirsiniz. Lütfen bu bilgiyi alınca bizimle de paylaşın ki üyelerimizi yanlış yönlendirmeyelim..
arkadaslar ben 4a tarım ssk dan 4 a çalışan ssk lı oldum ikiside 4 a askerliğimi ödersem emeklilik şatlarım tamam.fakat 4a çalışan ssk ya geceli ikibucuk yıl oldu.benim icin son 1261 gün şartı varmıdır.bimere yazdım 1 ay oldu cevap gelmedi.bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim.şimdiden teşekkürler.
Dev adam aynı durumda olan benimde yakınlarım var tarım ssk yatırmaktadırkar ve kimi 2925 (tarm ssk ) bu da 4 a ssk lılık fakat nedense ssk bunu engelli emekliliğine saymıyor diyorlar ama şu an yeni çıkan 5510 a ek 5 tarım ssk sında (4 a ssk ) sında özel bir hüküm yok deniliyor,ek 5 ssk lılıkta olan çalışmalar normal çalışanlar gibi 4 a ssk ya sayılıyor diyorlar.. sizin tarım ssk nız eski kanun 2925 ise çalışan statüsünde 1261 e göre tamamlayıp emekli olabilirsiniz...siz yinede kesin olarak ssk ya baş vurup bilginizi net alın ssk işi şakaya gelmez bizim bilgilerimiz yüzeysel ve bizleride bilgilendirirseniz seviniriz aynı durumda yakınlarımız var ayrıca onların vergi indirimide yok işleri karışık...(NOT: LUTFEN BİZİDE BİLGİLENDİRİN) teşkrler slmlar...
teşekkürler mehmet abi 2925 den çalışan ssk lıya geçtim.bimerden cevap geldi ama ben yine tam anlayamadım.aynen gelen yazıyı yazıyorum.ilgide kayıtlı başvurunuz incelendiğindeilk işe giriş tarihiniz 05.07.1994 olup toplam 3096 gününüz mevcuttur.3.derece vergi indirimi ile 16 yıl 3760gününüz olması gerekir.ancak aylık bağlama açısından son 7 yıllık fiili prim ödeme gün sayısına bakılacak son 7 yıla ait hizmetin (son 2520 gününüzün 1050 günü ssk 1470 günü tarım )fazlası 4a sigortalılığına ait ise aylık bağlanabilecektir...aynen böyle yazıyor....
Siz çalışan ssk lı olduktan sonra 1261 gün prim ödemeniz gerekli ssk şartları ile emekli olun siz bugün den geriye doğru 7 yıl gidin çalışan ssk lı olarak 1261 gününüz var ise emekli olursunuz yoksa 1261 günü tamamladığınız vakit emekli olursunuz. Yukardaki yazıda onu diyor