Serkan,yukarıda iyi bir özellikten bahseder gibi ''%5 imarlı hem de'' demişsin.
%5 imarın ne demek olduğunu biliyor musun sen?
1000 m2 arsa alsan bile buraya yapacağın konut alanı toplamı 50 m2 yi geçemez demek.
Yaf abi sen tüm yazıları okumamışsın galiba
ben 1 veya 1.5 dönümlük bir tarla almayı düşünüyorum ve sadece 2 odası olacak diye üstüne basa basa yazdım yukarda, ve diğer alan yeşillik olacak meyve ağaçları olacak. ben orayı daimi ikametgah değil sadece hafta sonları gidip gelmek için kullancam onuda yukarda yazdım abicim
. yani küçük olacak ki zamanla yıpranmadan dolayı yok boya, yok şurasını onar yok burasını onar gibi meşguliyet çıkaracak masraflar istemicek. Benim akrabam 150 m2 genişlikte 2,5 katlı bir villa yaptırdı adam artık fenalık geçircek kafasını duvarlara vuruyo, evin ya dış cephesi boya ister, ya demirlikleri boyanacaktır, ya çatıdan su damlar orası yapılacaktır, ya evin şöminesinden içeri toz giriyordur orasına bakılacaktır vs vsvs, birde adamın koca evi var diye tanıdık tanımadık herkes her hafta sonu oraya gelmek istiyo, adam artık bazen yeri var diye 2 misafir aileyi birlikte ağırlamak zorunda kalıyo, anla artık yani
Ben küçücük yer istiorum. 60-70 m2 çok bile. ayrıca hemde %5 imarlı deme sebebim 1 dönüm (üzerine 50 m2 ev yapılacak alanı) yeri sadece 12.000 - 15.000 tl civarlarına almak mümkün. İstanbulda imarlı arsaların fiyatları m2 de 2.000 TL den başlayıp en üst basamaklara kadar çıkabiliyor, yani 100 m2 imarlı bir arsa bulsan en ucuzundan 200.000 tl civarına alabilirsin orayı, bu açıdan kıyas yapılacak olursa Hemde %5 imarlı (50 m2) deme sebebim budur). Bedavaya geliyo ev yani. Saygılar abim.
Sağol edip sende, araştırdım gerçekten çok ucuz, 10 yıl garantili amerikan tarzı prefabrikler var resimlerini attım yukarda 10.000 - 15.000 tl civarları 2+1 anahtar teslimi. Siz nereye koydunuz evi, resimleri varsa bi yolla bakam