Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarla almak istiyorum?

serkanabi

Yasaklı Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar istanbula 2-3 saat yakınlıkta bir yerde Tarla almak ve üzerine tek katlı bir konut yaptırmak istiyorum, hafta sonları kafa dinlemeye gideceğimden yalnız tamamen şehir dışı ve köy içi yada etrafında evler olan bir yer almak istiyorum, internetten baktığımda çok pahalı buldum, bir arkadaşım bana dediki köy lerde köylülerin elinden alırsan daha ucuza gelir, onlar internet nedir bilmez, emlakçı desen oralarda pek yoktur akıllarına gelmez, ama nakit parayı görünce hayır diyemezler :) Yaf bu konularda bilgisi olan varmı, ben şimdi köyleri dolaşsammı ??? Yalnız alacağım yerin Tapusu olması lazım. İmar önemli değil köy muhtarıyla halledilir diyorlar, yada %5 imarlı imiş arsaların çoğu. Bu konularda bilgisi olan yada yaptıran varmı aranızda, yardım bekliyorum. Ben şimdi Köyleri dolaşayımmı ?

o senin dedigin ic anadoluda safkoylulerde olur
istanbul gibi yerde nemalanacak arsalar tarlalar coktan acikgozlerin elindedir

İstanbul demedim kardeş İstanbula yakın mesela kocaeli bolu edirneye yakın yerler 2-3 saat uzaklıkta diyorum yürüyerek değil araçla :)

Serkan Abi, facebookta farmville'dan istediin kadar tarla alıp ekip biçebilirsin :D hemi de beleşe dermişim:D

İşin şakası tabi:) Ben de ilerde öyle bişey yapmak istiyorum. İnşallah dilediğin gibi bi yer bulur alırsın:)

inşallah roac, ya benim hayalimde 1 dönümlük bir tarlaya güzel tek katlı 2 odalı bir ev, tarlanın her tarafını yemyeşil çimen yapacaksın meyve ağaçlarıyla süsleyeceksin, kapıda Cj5 marka bir amerikan üstü açık jeep, Sağlam bir Olta takımı, Şişme bir Zodiac bot ve ona 4 hp lik bir motor (gölde denizde avlanmak için) üzeri işlemeli bir av tüfeği :) süperrr... ve bunların hepsinin maliyeti aşağı yukarı 40.000 tl :D

hepsi 40,000 e çıkıyosa süper valla:D

Hayalimi erkene de çekebilirim o zaman:D

Kendin ilgilenirsen çıkar tabii roac. hemde 1 ayını bu işe ayırsan yeterli hepsi hazır olur, tabii ev yapalım derken koca binadan sözetmiyoz, 2 odalı toplamda 60 m2 bir yer. temel kazmaya bile gerek yok 20 cm beton attır yere üstüne çık tuğlaları tamam :) yada git prefabrik bina yapan yerler var 10.000 e süper prefabrikler veriyorlar, cj5 jip desen süper temizler var 12.000 e süperleri alırsın, arsa ise ben çok araştırdım 1 dönüm civarı arsalar %5 imarlı 15.000 tl civarı. istanbula yakın yerler ama diğer şehirler olursa daha da düşer (istanbula yakın derken bolu, yalova, tekirdağ civarları).

----------

Aman roac ne yaptın, senin 40.000 tl paran olduğunu anladı herkes şimdi herkes peşinde koşar :D

sana tavsiyem catalca köylerinden alman olacak hem tamamen köy deyil hemde şehir deyil köylüleri de çana yakın ablam benim bu köyde oturuyor 28 yıldır orda evli azlında eskiden keşke bende alsaydım ama artık bahalı köydeyip gecme hep tarlalarda viyalar var.
hem gez hem gör orlardan al.

Ben ucuz arıyorum Ali, bende oralıyım zaten, ama oralar pahalı. Şu şekilde pahalı oradan alacağı 150 m2 Arsa fiyatına bolu taraflarından 1,5 dönüm tarla alırım %5 imarlı hemde.

haklısın o zaman şehir dışı alsan nasıl olur?
mesela benim memleketim deniz var ve çay bahceleride var çok güzel bir araştır interneten insanlarıda cana yakındır. sinop ama sana söyleyi biraz uzaktır.

:) Sinop bana uzak güzel kardeşim, ben hafta sonları cumartesi pazar günlerimi geçirmek için istiyorum, arabayla 2 en çok 3 saat uzaklıkta olmalı. cuma akşamından gidip pazartesi sabahı çıkıp iş e gitmeliyim :)

40,000'e tav olacak bi insan evladı tanımıyorum ben Serkan:D

Prefabrik te iyi ama yıkılır be yağmurda yaşta:D

Temelsiz ev mi olurmuş:D güvenli olması lazım . tabi o zaman da paraya kıymak lazım:D

Prefabrik derken kartondan demedim roac :)
19430266207.jpg

Bak işte bu evin temeli, dış cephe giydirmeside istediğin şekilde yapılıyor 10 yıl garantili.

194099618um.jpg
mesela bu ev 2+1 ve sahibinden com da tam 10.000 tl ye satılıyor. pazarlıkla 8.500 e alınabilir
sıfır ve yerine teslim.

ya ben 40.000 e değil 39.000 e bile koşardım peşinden :D

İyiymiş valla arsası olana süper :D

Ben bi araştırıyım dedemden , Mısırdaki halamdan falan kalmış mı bi deniz manzaralı bi yerler :D

39 u veren Allah 40 ı da verir diyon yani :D

Serkan,yukarıda iyi bir özellikten bahseder gibi ''%5 imarlı hem de'' demişsin.
%5 imarın ne demek olduğunu biliyor musun sen?
1000 m2 arsa alsan bile buraya yapacağın konut alanı toplamı 50 m2 yi geçemez demek.:)

Serkan abi zamanında bu tür prefabrik bir evi 30000 lirayı bulmamıştı ankara kazanda 3 dönüm bir arsaya yaptırmıştık tavsiye ederim

Serkan,yukarıda iyi bir özellikten bahseder gibi ''%5 imarlı hem de'' demişsin.
%5 imarın ne demek olduğunu biliyor musun sen?
1000 m2 arsa alsan bile buraya yapacağın konut alanı toplamı 50 m2 yi geçemez demek.:)

Yaf abi sen tüm yazıları okumamışsın galiba :) ben 1 veya 1.5 dönümlük bir tarla almayı düşünüyorum ve sadece 2 odası olacak diye üstüne basa basa yazdım yukarda, ve diğer alan yeşillik olacak meyve ağaçları olacak. ben orayı daimi ikametgah değil sadece hafta sonları gidip gelmek için kullancam onuda yukarda yazdım abicim:). yani küçük olacak ki zamanla yıpranmadan dolayı yok boya, yok şurasını onar yok burasını onar gibi meşguliyet çıkaracak masraflar istemicek. Benim akrabam 150 m2 genişlikte 2,5 katlı bir villa yaptırdı adam artık fenalık geçircek kafasını duvarlara vuruyo, evin ya dış cephesi boya ister, ya demirlikleri boyanacaktır, ya çatıdan su damlar orası yapılacaktır, ya evin şöminesinden içeri toz giriyordur orasına bakılacaktır vs vsvs, birde adamın koca evi var diye tanıdık tanımadık herkes her hafta sonu oraya gelmek istiyo, adam artık bazen yeri var diye 2 misafir aileyi birlikte ağırlamak zorunda kalıyo, anla artık yani :D Ben küçücük yer istiorum. 60-70 m2 çok bile. ayrıca hemde %5 imarlı deme sebebim 1 dönüm (üzerine 50 m2 ev yapılacak alanı) yeri sadece 12.000 - 15.000 tl civarlarına almak mümkün. İstanbulda imarlı arsaların fiyatları m2 de 2.000 TL den başlayıp en üst basamaklara kadar çıkabiliyor, yani 100 m2 imarlı bir arsa bulsan en ucuzundan 200.000 tl civarına alabilirsin orayı, bu açıdan kıyas yapılacak olursa Hemde %5 imarlı (50 m2) deme sebebim budur). Bedavaya geliyo ev yani. Saygılar abim.

Sağol edip sende, araştırdım gerçekten çok ucuz, 10 yıl garantili amerikan tarzı prefabrikler var resimlerini attım yukarda 10.000 - 15.000 tl civarları 2+1 anahtar teslimi. Siz nereye koydunuz evi, resimleri varsa bi yolla bakam :)

Serkan prefabrikte karar kılarsan İstanbul'da İSTON'a sor.
Öyle binalar yapıyorlar ki prefabrik olduğu belli bile olmuyor.
Sen İstanbul yakınlarında o paraya arazi bulamazsın gel bu tarafa ayarlayalım.

Ufukalp;

Abi iston bana kaça verir biliyonmu sen, haaa torpilli olursa tabii ucuza gelebilir bilemem araştırmadım :D Yok abi oraya nasıl gelip gitcem 7 saat yol her hafta sonu çekilirmi, yollarda geçer tüm vaktim:) ama yinede tşkler. Ben bolu yada tekirdağ edirne çanakkaleye doğru arıyorum. Ama dedim ya 3 saati geçmemeli. Abi birkaç buldum, mesela 850 m2 civarı var köy içi adam 20.000 istiyo, başka var 1.5 dönüm 12.000 istiyorlar ama civarında fazla ev yok tenha yer. ikiside %5 imarlı, ama işte bazı kriterler olmalı, elektrik, telefon, su, kanalizasyon, yerleşim birimine yakın olması vs vs. bunlara uygun tarlalar var ama örnek 750 m2 buldum istediğim gibi 15.000 tl ama 750 m2 ye kaç m2 ev yapacam !!!...

Merhaba
Çatalcaya bağlı Hallaçlı köyü bölgesinde düşündüğünüz gibi uygun fiyata arsa alabilirsiniz.
Ancak bu arsaların henüz imar izni ve resmi tapusu yok, muhtar senedi ile satış gerçekleştiriliyor, bu yüzden fiyatlar uygun,resmi tapu çıkana kadar arsayı ağaçlandırıp, kulübe yaparak kullanabilirsiniz. Bunun dışında beton yapıya izin verilmiyor.
Ben buradan arsa almıştım ve imar izninin çıkmasını bekliyorum, eğer size uygunsa ordan alabilirsiniz arsayı,ararsanız aynı durumda olan birçok yerleşim bölgesi bulabilirsiniz.
Eyvallah

Teşekkürler.. Ben yukarda da yazdım arkadaşlar en az 1 dönüm ve %5 imarlı olacak kafam rahat olacak, denize fazla yakın olmayacak, öyle kalabalık yer istemiyorum, kafa dinlicek bir yer olacak, etrafında sadece birkaç ev, yakınında bir köy, canım sıkılınca köyün kahvesine gidip sohbet edip çayımı içicem, köy fırınından ekmeğimi alacam, jeep ime atlayıp ormanın derinliklerine dalacam, tüfeğimle av yapacam, oltamı alıp jeep e atlayıp göle denize gidip balık tutacam. Benim istediğim Doğa tutkusu, yoksa zaten Sakarya Karasuda yazlığımız var, oraya gidip geliyoruz ama dört duvar arasında birşey anlamıyor insan, kocaman bahçen olacak meyve ağaçların olacak, denizden bıktım ben anlımeşiniz:D İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Serkan sen çok yerli dizi izlemişsin yaf :)
Köy fırınından ekmeğimi alacağım diyorsun da,çok ender rastlananlar hariç hangi köyde ekmeğe para verip fırından alıyor köylüler?
Tamam fırın var hem de bi kaç tane ama bunlar köylünün kendi ekmeğini kendi yapması için.
Bırak şu dizi izleme modasını :D

Çalışıyorken olsa İston'dan uygun bişey ayarlamaya çalışırdık.
Tarelif vardı eskiden sohbet odasına gelirdi bilmem tanıyor musun,o İston'da çalışıyor.
Tabi orda çalışmakla uygun bişey ayarlamak farklı şeyler ...

Arkadaşlar istanbula 2-3 saat yakınlıkta bir yerde Tarla almak ve üzerine tek katlı bir konut yaptırmak istiyorum, hafta sonları kafa dinlemeye gideceğimden yalnız tamamen şehir dışı ve köy içi yada etrafında evler olan bir yer almak istiyorum, internetten baktığımda çok pahalı buldum, bir arkadaşım bana dediki köy lerde köylülerin elinden alırsan daha ucuza gelir, onlar internet nedir bilmez, emlakçı desen oralarda pek yoktur akıllarına gelmez, ama nakit parayı görünce hayır diyemezler
:)
Yaf bu konularda bilgisi olan varmı, ben şimdi köyleri dolaşsammı ??? Yalnız alacağım yerin Tapusu olması lazım. İmar önemli değil köy muhtarıyla halledilir diyorlar, yada %5 imarlı imiş arsaların çoğu. Bu konularda bilgisi olan yada yaptıran varmı aranızda, yardım bekliyorum. Ben şimdi Köyleri dolaşayımmı ?

serkan bey kocaeli/izmit bölgesinde imara acık yerler bulunmaktadır.köylüden alırsam ucuza alırım mantığını kafandan cıkart.ben emlakcıyım.bu ısle ekmeğimi kazanıyorum.lakin biz köyluden daha ucuz verdıgımız zamanlar cok olmustur.ne aradıgını tam olarak bıldırırsenız sıze yardımcı olacagımdan emın olabılırsınız.sadece yasal hak %3 ıle calısmaktayız.siz bilirsiniz.selamlar hayırlı ramazanlar....

bu arada siz % 5 ne demek bılıyorsunuz anlasılan.muhtar senedi ile aldıgın yerler de enın de sonunda beledıye tarafından yıkılır.dip not.

geriden davulun sesi hoş gelirmiş derler sen 40.000 zor yaptırırsın hiç inşaat işi yaptırdınmı. ahşap yaptıracaksın belki haftada, belki 2 haftada gideceksin yemyeşil çimenler olacak fidanları büyüteceksin öylemi ne diyelim allah işini rast getirsin ama fazla hayalci olma derim kardeşim elinde biraz paran var onuda boışa savurma yazıktır.

sen kimseye bakma kardeşim git köyleri tek tek dolaş arsa sahipleri ile birebir görüş işini iğice sağlama almadan paradan zırnık verme benden demesi imar meselesinede gelince o konuyu muhtar ile halledersin tabi tutupta yakın zamanlarda köylükten çıkıp devletin iş makinalarının gireceyi bir konumdaki köyden yer alırsan işin yoksa beledyeler arası meki dokursun emlak işlernden anlayan ve sana kazık atmayacağına inandığın bildiğin biri ile yani yakının ile git herzaman aklında sinek ufaktır miğde bulandırır düşüncesi ile harfeket et demem o ki sinek kadar sorun olacağını düşündüğün yeri alma allah yardımcın olsun

Adam yasaklı üye olmuş, konuya en son mesaj üç sene önce atılmış. Nereden bulup hortlattınız konuyu.

Kardeş kaç dönüm yer alacan 5000 merte yetermi lalapaşa yada edirne olurmu?

Üst Alt