Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarla bahane edilerek Yetim aylığı kesilir mi?

Alf0606

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
PRENSES

Merhaba annem hem dul ve hemde yetim aylığı alıyor sgk dan kağıt geldi gelir tespiti için gidip test yaptırdık annemin babasından kalan hisseli tarla çıktı ama bu tarladan anneme hiçbi gelir yok dayımlar kendi aralarında kullanıyor bu yüzden yetim aylığı kesilirmi acaba ne yapmalıyız

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yetim maaşı icin gelir testi ve benzeri şey yapilmasi gerekiyormuki örnek ben 2 ay sonra babamın maaşına engeli olalak başvurcam 1300 tl gibi bişey alcam galiba aylik engelli maaşı 850 engelli maaşı iptar olcak tmm ama yetim maaşında gelir siniri varmi engelli maaşı gibi askeri ücretin bilmem kaci olursa kesilir muhabeti falan

Merhabalar lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Annem babam vefat ettikten sonra dul maaşını bağlatmıştık sonra öğrendikki gelirin asgari ücretin altındaysa ve bazı şartları var onlarda uyuyorsa annem babasından kalan maaşıda alabilir dediler bizde şartlar uyduğu için gidip yetim aylığınada müracat ettik ve oda bağlandı
8 yıldır annem yetim ve dul maaşı almaktaydı fakat dün bir kağıt geldi gelir testi sgk dan hemen gittik bize annemin babasından kalan 60 dönüm 6 kişi hisseli tarla varmış dediler bu yüzden yetim aylığı kesilebilir ve geriye dönük ödenen maaşlarda faiziyle alınır dediler
annemin morali çok bozuldu çünkü bu maaşlardan başka hiçbi geliri yok tarlayı dayımlar aralarında paylaşıyor ondanda pek bişey düşmüyor zaten

ben şunu merak ediyorum şimdi sgk bu tarlayı nasıl hesap etcek yani senin tarlan var deyip kestirip atacakmı yoksa tarla gelirini hesaplayıp ne kadar düşüyorsa ona göre asgari ücreti geçiyormu geçmiyormu onamı bakacak teşekkür ediyorum şimdiden

Syusuf
yetım maaşında bi arkadasım başvurdu 1200 civarında emeklı maaşı oldugu için bağlanmadı.bana baglandı çünkü ne emeklı ne de çalısan biriyim.şuan hem yetım hem de ebm alıom.
kısaca yetım maaşı baglanamayan arkadasımın dedıgne göre belli bi gelır sınırı varmıs.

@Alf0606

merak ettıgnız gibi yapacak büyük ıhtımal.tarlanın ziraii gelirine bakarlar.engelli maaşı baglanırken bu hısselı tarlaları nasıl hesap ettıler.mutlaka il ya da ilçe tarım müdürlüğüne gitmişsinizdir gelir hesabı yapılırken.devlet resmıyete bakar dayılarının annenın hakkını vermıo olması devletı ılgılendırmez bu dayılarının ayıbı.olmazsa annenız önce güzellıkle ıstesın böyleyken böle oldu dıe çünkü ceza çıkacak olsa ödeme durumu yok .hıssesını satıp anca ödeyebilir.vermeyecek olurlarsa mahkemeye verrısınız kı bu duruma gerek kalmaz inşALLAH
kısaca devlet kardeşlerı vermıo demez çünkü resmıyette ortak görunuo verıolar görunuolar.

sizde bir yanlis anlama olmasin. dul maasi annenizin hakki. bunu malin var diye kesmek olmaz
yetim maasinin proseduru baska. 2008 den sonra alinmiyordu galiba dul maasi alan yetim maasini.
ondan once babasi emekli sandigi, kocasi bagkursa alabiliyordu. malla ilgisi yok bildigim.
olum tarihleri onemli.
8 yildir ikisinide aldiginiza gore odeyeceksiniz.

o sınırı mrk ediyorum şahsen yetim maaşı alip araba alsam maaş kesilirmi yada sınır nedir neye göre anlamadim:S

@GRAHAM BELL
Bütün şartlar uyuyor 2008 öncesi vefat etti dedem ve biri bağkur diğeri sgk böyle olmasaydı bağlanmazdı zaten fakat bütün şartlar uysada gelirin asgari ücreti geçmeyecekmiş bunuda yeni öğrendik 6 hisseli tarladan gelirimi hesaplayacaklar artık nasıl olur bilmiyorum

@-mka
Peki bu tarladaki geliri nasıl hesaplıyor devlet acaba yıllık alınan parayı 12 ayamı bölüyor

Syusuf
yetim maaşı alanlar normal indirimsiz aldıkları için arabayı onlarda sınır yok

Yetim maaşı ile gelir testinin hiç bir ilgisi yok. Bu işte bir yanlışlık var gibi. Zaten emekli olursanız bu yetim maaşını alamazsınız.

Kendi başına yataktan sandalyeye geçebildiğim için evde bakım maaşı kesildi. Çok şaşırmamak gerek artık.

can.38.
Hem eşinden hemde babasından kalan maaşı için aylık gelirinin asgari ücreti geçmeyecekmiş 6 hisseli babadan kalma tarla var bunu sorun ettiler

Üst Alt