Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tarladan icar gelirimiz olmadığı halde varmış gibi gözüküyor!?

Mavidenizim

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar kafam çok karışık. Ortada olmayan gelirimiz var.
Annem benim adıma evde bakım aylığı alıyor. Üzerimizde mal varlığı olarak bir ev, dededen kalma müşterek tapulu tarlalar var. Köydeki teyzemin oğlu ekip biçip yiyor bir kuruş icar vermiyor. 20 yıl kadar önce tarla ekenlere yardım verileceği için annemlerden izin aldı. 2 dayım teyzem annem hepsi bizim yerimizi bu kişi ekiyor diye izin verdiler. O zaman siz bana imza atın her sene icarınızı vereceğim dedi. Verdi mi? hayır. Annem de yıllardır ablama bakıyor ben icar istemem diye ses etmiyor. Bu süreçte dayım ve teyzem vefat etti. Onların malı çocuklarına kaldığı için şimdi oralardan yardım alamıyormuş.
4 yıldır evde bakım maaşı alıyoruz. Her sene gelir tespitinde annemin tarla geliri çıkıyor. Biz icar almadığımız herhangi bir gelirimiz olmadığını söylüyoruz ama kayıtlarda var diyerek dosyaya bu belgeyi istiyorlar. Maaşı almaya engel bir oran da değil. Biz köydeki teyze oğluna soruyoruz devlet desteği için mi başvuruyorsun da anneme gelir çıkıyor diye, o da para aldığını kabul etmiyor. Bu sene teyzem (annesi) rahmetli oldu.. Bugün yine evde bakım hizmetlerinden aradılar tarla gelir beyanı getirin dediler. Yine aradım bizim teyze oğlunu ben Bi şey yapmıyorum diye telefonu yüzüme kapattı. Annem ve abim gittiler tarıma annemin adına 680 iıra gelir çıkıyor. Biz bu parayı almıyoruz acaba köydeki yeğen mi alıyor diye onun adını veriyorlar. Kayıtlarda annemin aldığı, kuzenin almadığı çıkıyor. Her sene annemin aldığı söylenen ve gelir kaydında çıkan bu para nerede? Banka hesabına yatmıyor. E devletten bakındım gelen mesaj yok. Gelir yok. Ortada olmayan bir tarla gelirimiz var ve biz o parayı bulamıyoruz.
Annemin üzerine yattığı kayıtlarda belirlenen bu geliri nasıl bulabiliriz? Ben köydeki kuzenle papaz oldum. Sen bu parayı yıllar önce annemlerden aldığın izinle alıyorsun diye. O yeminler ediyor ben almıyorum diye. Annem de almadığına göre bu parayı kim alıyor? Geçen yıl 550 TL idi bu yıl 680 TL. Eski yılları hatırlamıyorum. Babam ilgilenirdi. Bilen varsa yol göstersin. Milletin hayali geliri olur. Bizim hayali giderimiz var. 🙂

@Mavidenizim
malesef konu mal,miras olunca akrabalar arasında böle durumlar olabilio.
kayıtlarda annenzın üzerine çıkması sonucu devlet haklı olarak resmı belgeye bakar ve o mıktar size gelır görünür bu normal
siz il ya da ilçe artık hangısi ise annenız dilekçe ile parayı ben alıyor görunuyom ama ben almıyorum kımın adına hangı hesaba yatırılıyor dıye başvursun. ha olmadı mı.şöle bi dilekçe versin.daha önce adıma verılen ödemelrın eskı hesabıma değilde açmış bulundugm yenı hesabıma yatırlmasını istiom desın(ufak bi hesap açıp).yenı hesaba yatınca eskı hesap noyu bilen akrabanız alamz.çünkü büyük ihtimal annen veriom derken hesap nosuda vermıştır buyuk ıhtımal.böyle yapınca akrabanızla ugrasmanzıa gerek kalmaz tel yüzünüze kapanmaz siz değil o sizi arar ama sonuc nere varır bilemem.ALLAH iyilerle karşılaştırsın

ulan arkadaş benzer durum bizdede var malın mülkün mü var derdin var özellile hısım akraba ile mal mülk konusunda fazla bir araya gelmeyecen keşke anneniz imza vermeseymiş....

anneniz o zaman noterdenmi vekalet vermis acaba. bir sorun annenize
20 yil epey vakit ama hatirlar
vekaleti kime verdiyse o aliyordur kira parasini

vekalet vermediyse annenizin hissesine dusen donum basina kararlama devletten tahmini gelir cikarmis olabilirler

Annemin o dönem banka hesabı yoktu öyle bir durum olamaz. Bugün gittikleri yerde o kişinin dayım üzerinden aldığı annem üzerinden almadığı çıkmış. Kendisi de bana dayımdan alıyorum dedi o bilgi doğru çıktı. Ama ölen kişilerin üzerinden alamayışı biz de yine soru işareti bırakıyor. Devlet tahmini gelir çıkarmışsa kabul o zaman para nerede? Yarın abim sosyal hizmetlere alınan kağıdı götürecek. Orada yine bir soracak. Anneme böyle bir para yatmadı nerede olabilir diye. Keşke anneme yatmış olsa ömründe bi kere baba malı yemiş olur. 14 yaşında evlenmiş. 37 yıl önce dedem ölmüş. Dayılarım mal satılmaz diye kimseye verdirmedi. 20 yıl önce müşterek oldu. Annem de icar alacağım diye yeğenine izin verdi. Hala bir lira yok. Verelim mahkemeye sattıralım diyorum abime karşı gelmem diyordu. O rahmetli oldu içinde ablam var dedi. O da rahmetli oldu bizim kuzen senelerdir keyfini sürüyor. Ve her haktar öldükçe onların çocukları da ortaya çıkıyor. Arap saçına döndü.

Acaba PTT ye falan yatar mı isime. Öyle olsa bilgisi gelmez mi?
-mka

Notere gidilmemiş. Çiftçilerin mazot tohum yardımı alabilmesi için tarımla ilgili bir yere gitmişlerdi. Ben de küçüktüm o zaman net hatırlamıyorum. Ama o dönem taşlı kayalı milletin ne kadar tarlası varsa para almak için koşmuştu.

37 yil once olmus dedeniz. siz mirasi almamissiniz.
halamin kocasi cok kucukken annesi babasi vefat etmis. dayilari buyutmus onlari
eniste halamla evlendikten sonra amcalarina gezmeye gitmisler. amcalar zengin ciftci
bizim hala hinoglu hin, sizin niye maliniz yok isteyelimversinler bizim hakkimizi demis
amcalar ne o deyince eniste mahkemeye vermis
mahkeme avukaat masraflari
mahkemeyi kaybetti
sebep; ustunden 20 yil gecince hakki kayboluyormus
oyle anladim

GRAHAM BELL

Bizim öyle değil. Tapular müşterek. Köyde kalan teyzem kullandı. Biz de misafir gibi gittik. Bi ara da biriken vergi borçlarını ödedik. Adam ekip biçip yiyor, evde oturuyor, vergisini ödememiş. Her sülalede bir yiyici çıkıyor zaten. Biz şu hayali paranın durumunu öğrensek kafi. Bu gidişle bizimkileri de avukatlar yiyecek. Ölenlerin çocukları da eklendi ortalık daha da çıkılmaz hal aldı. Ölüm hak miras helal denmiş. Bence bu işler hemen yapılmalı.

Sosyal hizmetlerin dediğine göre tahmini gelir belirleniyormuş. Bizim teyze oğlunun icar vermediğini ne bilsin. 👍

Çok uzun yazmışsın tamamını kusura bakma okuyamadım.

Muhtemelen sizinkiler imza vermiştir. Yapacağın noter kanalıyla ;

1. Tarlanın bulunduğu ilçe tarima yazı göndermek.( Adınıza işlem yapılmış ise iptal edilmesi için )

Bunu yaparsanız sorun çözülür.

Noter en garanti iş.

Not: Aileniz akrabiniza resmi olarak yetki vermiş ise noter kanalıyla iptali için onada yazı göndermeniz gerekiyor.

Mavidenizim;2530161 Acaba PTT ye falan yatar mı isime. Öyle olsa bilgisi gelmez mi? [/QUOTE' Alıntı:
devlette resmiyet geçerli.resmi olarak kıme ait görünüyorsa ödeme ona yapılır.burası mavinin ama deniz işletio parayı denize verelim olmaz devlette mavinin üzerine madem bu yer ödeme maviye edilir mavıde o ödemeyı naparsa yapar karışmaz.ha grahamın dediği gibi siz belkı bilmezsiniz annenız vekalet veriktir alması için yoksa asla mal sahibi harıcınde kımseye devlet ödeme etmez.dilekçe ile ödemeler kımın ya da kımlerın adına yapılıyo öğrenebilirsiniz ve ona göre işlem edersıniz.vekalet verılmedıyse ve annenizin üzerine görünüyosa verırsınız mahkemeye .önce bahsettıgınız yer kıme ve kaç yıldır ona ait görünüo ödemeler kaç yıl ona yapılık bunu öğrenın ve ilçe tarıma gidin böle bi durm var nıye böle mahkemeye verecem deyın hakkınızı arayın ama önce işi sağlama baglayın resmı olarak öğrenın.eger var ise haksız yere başkasına ödeme memr düşünsün siz memurun memurda akrabanzın tepesıne binsin.bak bakalım telı kapatan nasıl kedı gib mıyavlayıp yalvaracak .ha köpekleşip havlayabilirde.burda herşey sizin tavırlarınza baglı.İNŞALLAH tatlılıkla sonuçlanır
not: benzetmeler halk ağzı olup sizinle ve akrabanızla alakası yok.

Bizim öyle değil. Tapular müşterek.
müşterek tapuda hıssederın birine verip diğerlerine verilmezlık edılmez hısse oranında ödenır.büyük ihtimal siz alıyomuşunuz gibi vekalet vermiş olabilirsiniz.vekaletı ıptal ettırdınızmı iş biter

Üst Alt