Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Tartışma] Ne tür taktilerle engellilliği kullanarak dolandırıcılık yapılıyor?

ayhan yarıcı

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Sevgili Arkadaşlar,
Bir yapıma kaynak olması amacıyla sizlerden, çevrenizde gördüğünüz yada bizzat şahit olduğunuz duygu sömürüsü yapan, dilenen, sahtekarlık yapan - yaptıran v.s. kişileri, çalışma yöntemlerini ve uyguladıkları taktikleri, kanunlardaki boşlukları ve bu boşlukları nasıl kullandıkları konusunda isim vermeden ( çünkü isme değil olaya ve gelişmelerine ihtiyacımız var ) mümkün olduğunca detayları ile birlikte yazarsanız inanın çok yardımcı olursunuz.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar çok yardımcı oldunuz,
Engellinin onur ve haysiyetini korumak adına, bazılarının yaptığı sahtekarlık ve dolandırıcılıkları gün yüzüne çıkarabilmek için bır yapım hazırlığı içindeyim. Bu yapımın gerçekçi olabilmesi için gerçek olaylardan yola çıkmak gerekiyor. Aksi taktirde; bu yapım sadece bir hayal ürünü olur ve fantastik bir yapımdan öteye gidemez.
Bu yüzden sizlerden yardım talep ettim. Sizlerde çok yardımcı olduz :(

Tiyatroda bilet satma tezgahlarını biliyorsun Ayhan, sen de mağdurlarındansın :)

* Engelliler yararına oynuyoruz
* Engelli bir arkadaşımız için oynuyoruz
* Valilik, Kültür Bakanlığı bizi destekliyor
* Bi bilet alıp sevaba girmek (genellikle Ramazan ayında ya da benzeri "özel" günlerde!) zor olmasa gerek
* Toplanan parayla tekerlekli sandalye alacağız

Özellikle ramazan ayında çocuğum hasta, ameliyat olması gerekiyor diyerek, gerçekliği meçhul belge gösterip para istemeleri... En sık rastladığım olay. Üstelik bunun için kapı kapı dolaşıyorlar...

BENİM BAŞIMDAN ŞÖYLE BİR HADİSE GEÇMİŞTİ ONU BURADA HEPİNİZLE PAYLAŞMAK FAYDALI OLABİLİR İKİ SENE ÖNCEYDİ HASTANEYE KONTROLE GİDİYORDUM HASTANEDE İŞİM BİTMİŞTİ AMA ERTESİ GÜN YİNE GELMEMİ BİR PROFESÖR GELECİĞİNİ VE BENİ GÖRÜRSE İYİ OLACAĞINI SÖYLEMİŞLERDİ EVİME GİTMEK İÇİN OTOBÜS DURAĞINA DOĞRU GİDİYORUM HAVA SOĞUK VE CEBİMDE BEŞ YTL PARA VAR YOL PARAMA ANCAK YETİYOR YAŞLI BİR KADIN EVLADIM DİYEREK ÖNÜMÜ KESTİ YOLDA KALDIM ADAPAZARINDA OTURUYORUM BEŞ MİLYONUM EKSİK KALDIM BURALARDA OĞLUM HASTA SENİN YAŞINDA FİLAN DEYİNCE ÜZÜLDÜM VE CEBİMDEKİ PARAYI OLDUĞU GİBİ VERDİM OTOBÜSE PARAM YOK DEYİP EVİME GİTTİM ERTESİ GÜN HASTANEYE GİDERKEN BİR UZUN PALTOM VARDI HAVA SOĞUK DİYE TAM AYNI YERE GELDİM ARKAMDAN AYNI KADIN EVLADIM DEYİP SESLENDİ HEMEN SESİ TANIDIM DÖNDÜM KADIN BENİ GÖRÜNCE KAÇTI GİTTİ ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUM DA BU TÜR SAHTEKARLAR YÜZÜNDEN ASIL İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BİLE YARDIM EDEMEZ OLUYORUZ

kadirgursoy'un yukarıda anlattığı olay sanırım bütün hastanelerin otobüs duraklarında yaşanıyor, çünkü aynı olayın benzerini bende Eskişehir'de yaşadım. Birde engellilerin genelde engellerini kullanarak para istemeleri var. Özellikle bunu kendi şehirlerinde değilde başka gittikleri şehirlerdeki engelli derneklerine giderek başkanlardan para istiyorlar. Buraya bir iş geldim, fakat param kalmadı bana yol parası verirmisiniz diyorlar. Bence buda bir nevi dolandırıcılıktır.

Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kendi tecrübelerim dışında, özellikle kanuni boşlukları nasıl kullanıyorlar onu araştırıyorum. ( Bu taktikleri kendim kullanmayacağım :) )

Benim aklıma gelenlerde kart,pasta,anahtarlık vs.benzer ürünleri engelliler yararına sattıkları iddiası ile kendine çalışan sahtekarlar :twisted:

sevgili Ayhan kardeşim görüyorum ki bir konu üzerine araştırma yapmaya heveslenmişsin ve hayal kırıklığına uğramış gibisin......

Biz engelliler olarak gözlerimiz kapalı ve herkes bizlerin adından sırtından köşe olmaya çalışıyor. Hangi birisini yazalım yada sen hangisini merak ediyorsun...

- Bir zamanlar bir dilim ekmeye muhtaç iken Medikalcilik yaparak köşe olanlar mı?

- Engelli yararına diyerek bu milleti soyanlar mı?

- Bir iki hırsızın yolunu keseceğim diğe on bilerce engelliği cezalandıran yasalar çıkartan ACİZ yönetimler mi?

Pekiiii hatanın kaynağını mı merak ediyorsanuz o da yine bu konulara kendisini alet eden engelli arkadaşlarımız olduğuna inanıyorum malesef. En azından ben böyle düşünüyorum....

Sevgili Kral;
Gerçekten de değin kadar oldum. Hayal kırıklığına uğradım desem yeri...
Kart, tespih, anahtarlık, kermes v.s. bunları biliyorum. Benim merak ettiğim tabiri caiz ise " şeytanın aklına gelmeyecek şeyleri " yapanlar ve nasıl yaptıkları. Mutlaka duymuş yada şahit olmışunuzdur.
Ben bildiklerimi yazarım, ama bu toplumun geneli ile ne kadar örtüşür onu bilemem. Ben hayatın içindekileri yazmak istiyorum. O zaman gerçekçi olur ve bir yerlere oturur. Havada kalmaz.
Benim bile sahte oyunumu yapıp milleti dolandırdılar. ( Ben neymişim de haberim yok muş :) )

Antalya Side'de bir cafe-bar yöneticisinin bugün bana yazdığı mesaj:

• "merhaba,

ben antalya side den yazıyorum.
    yıllardır buralara ellerinde oyuncak bebek, ayi vs. seylerle iş yerlerini ozellikle bar ve restorantları dolasan ve bunları musterilere satmaya calisan engelli oldukları yazan bir kagıtla dolasanlar kisiler var.
    hatta bunların kimileri ukraynadan filan gelenleri bile var. 2 gun once de yine birisi geldi ama bunlarin ellerindeki kagitda adana işitme engelliler dernegi yaziyor ve üzerinde kasesi var. üzerindeki numarada 0 322 363 35 98 nolu adana işitme engelliler dernegi diye bi numara var ama cevap veren yok.

acaba bunlar gercekten engelli ve butun engelliler icin satıs yaptıklari dogru mu yoksa hikaye mi?
    bu kisiler geldiginde musade edelim mi, gercekten engelliler icinmi calısıyorlar yoksa, istismar mı ediyorlar?

bu konuda bilginiz var mi? yardimci olursanız sevinirim.
    tesekkurler."
Kesinlikle itibar etmemelerini söyledim...

0 322 363 35 98 nolu telefon Adıyaman Sağır Spor Klubüne aitmiş...
Googleden aradım sonuç bu...

Üst Alt