Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Tartışma] Öğretmenimizle olan sorunumuz...

adriaan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arifin ogretmeniyle yasadigimiz bir engeli daha astik..
arif bu sezona ilk basladiginda ogretmeniyle ilgili biraz sorunlar yasamisti ve ben bunlari dile getirmistim hersey yolunda gider gibi gorurken...
bundan 4 hafta once bir gun arifi okuldan aldim...
arif o kadar mutluyduki anlatamam....
arifcigim niye bu kadar mutlusun dedigimde anne bugun evcilik kosesinde oynadim dedi......
simdi bunlasrin sinifi 3-4 koseden olusuyor bir kose oyun hamuru puzzle ve digerlerini yaptiklari masada oturularak oynanan kose...
bir kose yerde oturularak oynana lego kosesi....
bir kose yine yerde oturularak istedigin oyuncala oynanan kose...
evcilik kosesi ise kucuk bir ev halina getirilmis cocugun yuruyerek dolandigi bir kose......
arife sordum sen ilk kezmi oynuyorsun orda diye ...evet dedi...
tabi benim simsekler basimda cakti o an....
cunku arif o sinifta oldugu icin ogretmeni daha yuklu bir maas aliyor ve ne zaman bakmasi ona zor geldiginde hemen yardimcisi devlet tarafindan gonderiliyor...
hatta birinde arifin bisikletine oturup baglamasi zor geldigini soyledi ...
arifin bisikleti ozel oldugu icin ayaklarini falan baglamasi gerekiyor pedala aslinda 3 dakikasini almiyacak bir sey...
ama ben saygi duydum hemen gorevlileri aradim sadece arifin bisikletine inip binmesini saglayacak birini buldum...
arifi okula birakmaya gittigimde ogretmenine arifin cok mutlu oldugunu ve bunu ilk kez yaptigini sordugumda bana verdigi yanit suydu...
siger koselerde oturularak yapiliyor arif icin daha kolay evcilik kosesinde daha bakimi zor diye dusundum dedi...
bende hic yanit vermedim direk mudure gittim...
mudure olayi anlattim...
maden benim oglumu ikinci plana atacaktiniz bastan kabul etmeseydiniz dedim...
mudurde cok sasirdi...
cunku ogretmen eger yardimci istese devlet hemen temin ediyor hic sorun cikarmiyor...
hatta okula fazladan ayda belli bir para oduyorki arifin ihtiyaclarinin tam karsilanmasi icin...neyse ben bunu arifin ozel gorevlisinede anlattim ve beklemeye basladim...
arif iki hafta hastaydi iki haftada noel tatili vardi...
ben hic bitr yanit alamamistim...
dun okullar tekrar acildi sabah gittigimde mudur beni hemen yanina cagirdi...
sitemimde hakli oldugumu ogretmeni haksiz bulduklarini ve sinifi ikiye ayirip arifi bir onkisilik arkadasiyla baska bir sinifa yerni bir ogretmene verdiklerini soyledfi cok mutlu oldum...
bunu niye anlattim...
turkiyede boyle seyler nasil isliyor bilemem aslinda...
ama ne olursa olsun cocugunuzla konusun bir problem hissettiginizde arkasinda durun...ama gecer diye dusunmeyin bu cocuklarin psikolojisini etkiliyebilir...
cunku arif bu ogretmene geldikten sonra daha sanki pasif olmustu meger ogretmen duser yada yapamaz diye engellemis oglumun ozgurlugunu...

Mücadelenizin sonuçsuz kalmamasına ve Arifin bundan sonra daha mutlu, arkadaşlarıyla oyun oynayabileceği bir eğitim almasına çok sevindim.
Sanırım Türkiye'nin bu seviyeye ulaşması için daha çok yol kat etmesi gerekecek...

Sayın adrian yurt dışında yaşadıklarınızı yazdığınız yazıları inanın bir peri masal gibi okuyorum.

Olmaz böyle bir şey, Türkiye' de böyle bir şeye asla müsaade etmezler. Öğretmenlerin de velilerinbde bu türden sorunları olmaz.

Neden mi? Çünkü Devlet en baştan işi çözmüştür. Bu durumda bir öğrenciyi kesinlikle hiçbir okula almaz.

Gerçekten çok şanslısınız.

Yavrunuzla güzel günlere...
:lol:

Evet bu davranışlar dünya üzerindemi oluyor???

bir forum bölümünde yazmistim sanirim :roll:
imreniyorum ya yurt disina.
Darisi türkiyemizin basina.

bence öğretmen olmadan önce insan olmak lazım..!!!!

Arif yinede çok şanslı sayılır.Okulda olanları size anlatabiliyor.Onu kocaman öpüyorum.

okulda güzellik

varya en güzel anılar okuld geciyor san ki ben dıaşardan okuyorrum sene 3 sefer sınava giriyorum obile beni cok mutlu ediyor

Üst Alt