Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Tartışma] Popstar yarışmaları ve engellilik halinin kullanılması...

Konular
26
Reaksiyonlar
0
gecen aksam eşimle beraber fox tv de yenı baslıyan bır şarkı yarısmasını ızledım... digerlerine de göz attım olaya aslında ıkı boyut katmak ıstıyorum.. yanı ıkı soru..

ACABA BU TUR YARISMALARA IHTIYAC VAR MI !
kendı kendıme dusundum ve kafa yordum.. orada butur yarısmalara katılan ınsanların normal kosullarda hıcbır sekılde meshur olamayacakları kanısına vardım.. Yanı plakcılar carsısına gıdemeyeceklerını,kaset yapacak paralarının olamayacagını. veyahut cok zengın bır ıs adamı akrabalarının onlara yardım etmeyecegı gıbı... butur yarısmalarda eşit bir şekilde meshur olma veya durumu olmayıpta elınden tutan bırı olmayıpta buralarda boyle bır ımkanı yakalayabıleceklerıni düşünmeye basladım...
olayın bır de ıkıncı sorusuna gelınce

ENGELLI ARKADASLAR YADA ENGELLI YAKINI OLANLAR BU TÜR YARISMALARDA ENGELLERINI KULLANARAK BIRYERE MI GELMEYE CALISIYORLAR !
fox tv de yayınlanan yarısmada boyle bır durumu sezer gıbı oldum.. yanı yarısmaya katılan bazı yarımsacıların butur engellerı on plana cıkıp oy kazanmaya calısıyorlar dusuncesı belırdı ıcıme

ya siz ne düsünüyorsunuz arkadaslar ?

Ben yarışmayı seyretmedim. Fakat anlatımınızda yanlış buluyorum. Ne olursa olsun engelli arkadaşlarımızın her türlü yani güçlerinin yettiği aktivitelere katılması gerekir. Bizde varız mesajını en güzel şekilde vermesi lazım.

inanıyorum ki engelli bir çok insan. engeli olmayan bir çok insandan daha iyi çalışma. başarı ve yükselme gayesini hedef seçerek yaşamaktadır
sosyal yaşamda varolma ve medeni cesaretiyle bir şeyleri ortaya koymak isteyen insanlara destek olmak cesaretlendirmek camiamiza bir çok yararlı işlerin açılmasına vesile olacağı kanısındayım

bu yazıyı yazan arkadaş hangi amaca yönelik bu başlığı attı anlam veremedim

İşte sakatlığa ve sakatlara dair oluşmuş önyargılardan birtanesi daha..
İliklerimize kadar işlemiş bu durum, öyleki aynı bakış bizden geliyor.. :?

Başlığı atan arkadaşın düşüncesi sanırım şu:bizlerin duygusal sömürü ile haketmeden engelimizi veya engellerimizi kullanarak hakkımız olmayanı bir başkasından almak çok doğru değildir.Bir şarkı yarışmasında nitelik şarkı söyleme ve bunun icrasına yapabilme olmalı.İşin işine benim işte çok acıklı bir hayat hikayem var çıkıp bunu anlatayım da biraz prim yaparım yada sakatlığımı anlatarak insanları duygulandırabilir ve istediğimi elde edebilirim düşüncesi haksız kazançtır.

Sizler konuyu yanlış anlamış olmalısınız.

evet hakan tesekkur ederım anlatmak ıstedıgım sanırım buydu.. ama bu atılan baslık bana aıt degıl.. yanı sıte yonetıcısi arkadaslar benım attıgım baslıgı biraz degıstırmısler.. tabıykı kendılerıne gore haklı sebeplerı de vardır... konumuza donunce butur yarısmlara katılan arkadaslar oy almak ugruna engellı kızlarını işte engellı yada hasta annelerını ön plana atıp oy almak ıstıyorlar ben buna sınırlenıyorum çık şarkını soyle ondan sonra alkısları al hafta boyunca ısını ıyı yap calıs ve sen bırıncı ol.. kalkıp orda yarısma esnasında aglıyorlar tabıykı sorulunca işte engellı oglum var kızım var yada hasta annem var deyıp o gecekı yarısmada o anlık elenmemek ugruna engellılık halını kullanıyorlar.. eger hatırlarsanız bır zamanlar popstar yarısması vardı ılk cıktıgında SERKÜL vardı ellerınde bırınden rahatsızdı ve yarısma boyunca bır kere dahı bu konuyu dıle getırmedı elestrırenlere dahı kızdı... o yuzden dıyorum kı bız engellerımızı öne koyarak puanlar degıl.. orada yarısan arkadaslarımızdan daha cok calısarak basarılı olarak puan almaktır

Üst Alt