Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tasarımlarına başladığımız akülü sandalye için görüşlerinizi bekliyoruz..?

ironila

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Karı koca mühendis olarak kurduğumuz şirketimizde bir fark yaratmak, ihtiyacı olan insanlara yardım edebilmek ve binlerce dolar vererek yurt dışından getirilen araçların ülkemize yarattığı yükten kurtulabilmek için uygun fiyatlı ve ileri teknoloji tekerlekli sandalye üretimine başlayacağız.
Ancak ne kadar uğraşsakta çevremizde bu konuda desteğini alacağımız engelli arkadaşlar olmadığı için tasarımlarımızı yetersiz hissediyoruz.
Eğer siz de destek olursanız birlikte sizinde katkılarınızla tasarımımızı geliştirmek istiyoruz.

Normal akülü tekerlekli sandalyeler piyasada yaygın olmasına rağmen hem birçok engelin olduğu yollarımızda hem de gündelik yaşamda yetersiz kalması nedeniyle aracımızı merdiven çıkabilen ve ayağa kalkabilen model olarak tasarlıyoruz. Amacımız bedensel engelli arkadaşlarımızın bütün zorlukları zahmetsizce kendi başlarına aşabileceği her ayrıntısı çok ince düşünülmüş bir araç yaratmak.

Kısacası sizin aracınızda olmasını istediğiniz özellikler nelerdir? dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

Güneş enerjisinden faydalanarak şarj desteği olmalıdır malum bol güneşli bir ülkede yaşıyoruz.

Hareket ettikçe kendini şarj edebilmelidir.

Cep telefonu acil durumlarda akülü sandalyeden şarj edilebilmelidir.

Katlanabilir olmalıdır.

Hafif alaşımdan üretilmelidir.

Parçaları modüler olmalı bir kaç vida ile kendi kendine değiştirilebilmelidir.

Merdiven inip çıkabilmelidir.

Ergonomi oturmalı şekilde dizayn edilmelidir.

Sudan etkilenmeyen malzemeler kullanılmalıdır.

Eğim çekim kuvveti olabildiğince yüksek olmalıdır.

Mümkünse aşağıdaki gibi olmalıdır.

ben hemen size maddeleri sıralayım

1-aracın elektronik kısmı mutlaka tamir edilebilir ve son teknoloji olmalı
2-hale hazırda bulunan sandalyelerin genelinde olduğu gibi asla ama asla ön teker küçük arka teker büyük olmamalı çünkü burası türkiye ve tüm yollar çukur ta atık su mazgalları unutulmamalı çünkü tekerler içine düşüyor
3-aracın şasesi mutlaka 1.sınıf çelik olmalı
4-beyin,joistick ve motor çin'den gelecekse nolursunuz en iyisini alın
5-aracın menzili en az 60 km süratim 10 kmh olmalı
6örnek isterseniz meyra optimus 2, invacare g50, ottobock c2000
7-unutmadan aracın önü hafif arkası olmamalı ve araç en az 100 kg olmalı
8son olarak şayet bi araç yaparsanız önce kendiniz deneyin sonra bize satın

alanya;
merhabalar, öncelikle çok teşekkürler fikirleriniz için.

güneş enerjisi fikrini düşündük ancak hem güneş enerjisi hala yeterince verimli olmadığı için, hemde uzun süre dayanan şarj ile çözeriz diye düşünmüştük. ancak opsiyonel olarak koyabiliriz.
haraket ettikçe şarj edebilme olayanı mutlaka ekleriz teşekkürler.

cep telefonu ile şarj fikri güzel sanırım bir araç çakmak şarj cihazı ekleyerek şarj opsiyonlarını daha da arttırabiliriz.

katlanabilir olacak mutlaka.

hafif alaşım opsiyonel olarak sunulacak malum fiyatın her bütçeye uygun olması lazım.

modülerden kastınızı tam çözemedim açıklayabilirmisiniz? tasarım olarak renkli ve kişiselleştirilebilir olması fikrini değerlendiriyoruz ama.

merdiven çıkabilir olacak ve yükselebilir olacak. amaç engelleri kaldırmak ne de olsa.

motor torku güçlü olacak mutlaka yani eğim konusunda sıkıntı yaratmayacak.

malzemeler sudan etkilenmeyecek ama aynı zamanda kış aylarında yağmurdan, yaz aylarındada güneşten sürücü korumayı opsiyonel olarak eklemeyi düşünüyoruz.

yolladığınız videoyu izledik ama güvenlik konusunda çekincelerimiz var birde çok kullanışlı gelmedi bize. bize bu araçta size mantıklı gelen kısımları söyleyebilirseniz daha iyi anlayabiliriz.

tekrar çok teşekkürler, yorumlarınızın devamını bekliyoruz

ismailtunc;
Merhabalar,

ilk olarak belirtelim ki, tasarım sürecinde size danışmamız en iyiyi hedeflemek. bu yüzden bir mühendis olarak asla sorunlu bir ürünü satışa koymayı istemeyiz.

1- aracın sadece elektronik kısmı değil her parçası kolay bulunabilir ve tamiri kolay olması için çabalıyoruz.
2- ön tekerin küçük olmasının yarattığı dez avantajdan bilgimiz yoktu bunu dikkate alacağız mutlaka.
3- malum herşeyin iyisi olsun isteriz ama herşey en iyi olunca fiyatta bir hayli yükseliyor. bu yüzden tabiki kalite ve güvenlikten ödün vermeden uygun malzemeleri kullanacağız.
4- kalite bizim için önemli, mümkün olduğunca çin malından kaçınınıyoruz, araştırmalarımız yerli üretimler üzerine.
5- menzil konusu yine opsiyonel olacak ve hız için 12 km/h i düşünüyoruz.
6-birçok modeli araştırıyoruz örnekleriniz için teşekkürler
7-ön arka arasındaki ağırlık dağılımı konusunu açıklarsanız sevinirim? avantajları ve dezavantajları nedir kullanıcı açısından?

Sağolun fikirleriniz için

yerli olarak üretilen bir çok sandalyede akü ve motor kısmı arkada dolayısıyla en ufak bi rampada devrilme olasılığı çok yüksek benim derdim ağırlık 4 tekerede eşit binmeli

Ali bey, hangi fiyat aralığında satışa çıkartmayı planlıyorsunuz? Bence bir bu, bir de şasinin sağlamlığı önemli. Katlanabilir şasi olması bence ürün kalitesini düşüren bir etken. Dünyada hem katlanabilir olup hem de üst sınıf statüsüne girebileccek bir sandalye bilmiyorum...

ismailtunc;

fikrinize katılıyorum ağırlığın arkada olması sorun ancak 4 tekere eşit dağılması da sıkıntı yaratabilir bu yüzden eğim testlerini dikkatli yapmamız gerekiyor. söyledikleriniz dikkate alacağız teşekkürler.

OturanBoğa;

Merhaba Bülent bey, fiyat aralığı konusunda net birşey söyleyemiyoruz. öncelikle maliyetini çıkartmamız için tasarımımızı netleştirmemiz gerekiyor. tasarımlarımızı netleştirmek içinde forumdan sizlerin fikirlerinizi öğrenmek istedik. Ancak fiyat herkes için ulaşılabilir olsun istiyoruz. Nasıl bugün bir otomobil alırken fiyat 30binden başlayıp 60 bin TL ye kadar çıkabiliyorsa ihtiyaca göre bizde bu şekilde olsun istiyoruz. engelleri kaldıracak temel bir tasarımdan başlayıp opsiyonel olarak kişiselleştirilerek gelişecek bir araç yapma derdindeyiz.
Katlanabilir sistemin sorunları her zaman oldu ve olacaktır. Tabi ki sabit bir şasenin yerini alamaz ancak sonuçta katlanır sistemin avantajı yadırganamaz. Ayrıca katlanabilir olanı yapabilirseniz zaten sabit hale getirebilirsiniz demektir. Ancak diğer arkadaşlarımızın fikirleri gibi bunu da opsiyonel olarak sunabiliriz sanırım.

Bu arada fiyat konusunda yaptığım araştırmalarda ayağa kalkabilen akülü sistemlerin 30 -40bin TLye çıktığını gördük. zaten fiyatlar çok uçuk geldiği için bu duruma üzülüp bu alanda çalışmalarda bulunmak istedik
Teşekkürler

iBot Movie - YouTube sanırım buradaki ürün en ideali özellikle dikkat edin yapmayı düşündüğünüz araç birçok ünlü firmanın türk malı yerli üretim gibi yalanları örnek alınıp çin hurdalıklarından yapılacaksa hiç yapmayın beddua alırsınız şunlara çok önem vermenizi dilerim mekanik kısım özellikle şanzıman dişlileri 1 yılda deforme olmayan kaliteli ürünlerden olmalı elektronik kısımsa yüksek ve düşük akıma dayanıklı su geçirmez ve rutubet korumalı bir haznede olmalı akü kutuları gerektiğinde su ile yıkanabilir kapalı bir kutu içerisinde olmalı elektronik kısım piyasadaki çin malı telefonların malzemesinden olmamalı kısaca tecrübelerime dayanarak söylüyorum amerikan malı invacare marka bana ikinci el getirilen aracı 8 yıl kullandım tek arızası lastik patlardı yeni aracım 1,5 yılda %50 deforme oldu umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır çalışmalarınızda başarılar dilerim

KAYAKÖY;

Amacımız taklit yapmak değil ama Amerikayı yeniden keşfetmeye de gerek yok. yani demek istediğim elimizden geldiğince bugüne kadar yapılan bütün çalışmaları inceliyor bunlardan ilham alıyoruz. konuyu açarken de izah ettiğim gibi amacımız bu işin ticaretini yapmak yurt dışından alıp ülkemizde satmak değil amacımız ülkeye katkı sağlamak ve ihtiyacı olan insanların ekonomilerini zorlamadan ulaşmalarını sağlamak. Elektronik devreler her zaman sorun çıkartan şeylerdir üzerinde uzun süren denemeler yapmamız gerekiyor tabi ki. su ile yıkama konusunu hiç düşünmemiştik ve düşünmemekle ne kadar büyük bir hata yaptığımızın farkına varmamızı sağladınız teşekkürler. ne de olsa hem içeride hem dışarıda kullanılan parçalar bu yüzden temizliği de önemli olmalı haklısınız. Sağlamlık testlerimiz yapacağız tabi başta da dediğim gibi güvenlik en büyük önceliğimiz birer mühendis olarak. Sonrasında da kalite ve fiyat performansını yakalayabilmek.

kaygılarınızı anlıyorum ve zaten amacımızda kaygılarınız dinleyip sizlerle beraber bunları giderecek çözümler üretebilmek.

Teşekkürler fikirleriniz için

Merdiven çıkma ya da ayağa kaldırmadan ziyade üründe asansörlü yükseliş sistemi olmalı MC-106 Akl Tekerlekli Sandalye linkteki ürün gibi olduğu yerden 1 m yukarıya yükselebilmeli

Üründe normal yükseklikteyken yüksekliği otomatik olarak 10 - 15 cm kadar aşağı da inebilmeli bu hareketi joyistikten düğme yardımıyla yapılabilme

Ürün hızı 15 km/h'dan düşük olmamalı

Ürünün ön tekerleri küçük olmamalı

Ürün sağlam ve dayanıklı olmalı oturma genişliği 45 cm'den aşağa olmamalı ya da benzer versiyonları da olmalı

Ürünün yaslanma yeri joyistikten yatırılabilmeli ve kaldırılabilmeli

Önemli bir konu ise ürünün şarj yeri joyistiğin önünde ve arkasında da olmalı ürün istenildiği yerden şarj edilebilmeli

Ürün fiyatı da makul seviyede olmalı

Kısacası enngelli için herşey düşünülmeli basit ama önemsiz görünen herşey aslında engelliler için büyük kolaylık sağlayacak ayrıntılardır

teknik detaylardan ziyade işlevsel yönden şu ürüne araştırmalısınız bence . Ahlat ok Programl Lisesi ayrıca maliyeti 2500 tl diyor doğruysal çok ucuza işlevsel bir ürün yapabilirsiniz :)

Güzel bir fikir paylaşımı teşekkürler. Ülkemizdeki yerli araçlar malum hiç sağlıklı ve verimli çıkmıyor. Dışa bağımlıyız en önemlisi bu yapılacak aracın yedek parçası aparatı vs bunlar büyük sorun arıza durumlarında öncelikle parça ulaşımımız ve fiyat açısından bizi zor durumda bırakmamalı! bağımlı bir engelliye uygun olması çok önemli ben boylu biriyim her araç uygun değil ayaklarıma uygun olanı malum araba fiyatı!! Bize maliyeti uygun araç yapın ki hem maddi hem manevi aşalım aştırın lütfen..

Life;
merhabalar,

Ayağa kalkmanın ve merdiven çıkmanın hep öncelikli olduğunu düşünmüştük tabi bunun yanında yükselebilen araçlarıda inceledik ancak alçalma konusu hiç aklımıza gelmedi bu konuyu açabilirseniz seviniriz?
güvenlik açısından hızın hep düşük olması gerektiğini düşünmüştük zaten incelediğimiz ürünlerde 12km/h hızı geçmiyordu.
ön tekerin küçük olmaması konusunu arkadaşımızda belirtmişti bunu da dikkate alıyoruz.
tabiki engelli arkadaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını tek elle idare edebilecek şekilde dizayn ediyoruz.
bizde sizinle hem fikiriz, bu yüzden fikir alışverişinde bulunma gereği hissettik. Tepkileriniz ve fikirlerinizde bizi olumlu yönde motive ediyor
Fiyat ve sağlamlık üzerinde özenle durduğumuz diğer bir konu
teşekkürler değerli fikirleriniz için

death_king;
merhabalar,

çeşitli okulların projelerini inceliyoruz, bu konuda yazılan makaleleri okuyoruz. proje konusunda detay yok ama söylenen özelliklerde bir araç için maliyetin 2000 2500 TL olması sevindirici.

Teşekkürler

In Tıme;
merhaba Ahmet bey,

Malesef ülkemizde böyle bir sıkıntı söz konusu, zaten bizim çıkış noktamızda bu eksikliği gidermek. hem kaliteli hemde ekonomik bir araç yapıp bütün engelleri kaldırmak.
Anlam veremediğimiz, canımızı sıkan noktada nasıl oluyorda 1 ton ağırlığında bir araba ile 100 kiloluk bir araç aynı fiyat oluyor..
Uzun boylu biri olarak bende sorununuzu anlıyorum.

Teşekkürler fikirleriniz için

Sayın ironila;

Aracın alçalmasından kastım şudur, bulunduğu standart yükseklikten mesela aracın oturma yüksekliği 50 cm diyelim ama engelli istediği herhangi bir zamanda bunu joyistikten kumanda yardımıyla 10 ya da 15 cm gibi bir alçalma yapabilir durumda ayarlayabilirse aracın oturma yüksekliğini 40 cm'e getirebilirse güzel olur, tıpkı asansörlü yükselişin tam tersi yani hidrolik sistem alçalma gibi düşünün bu özellikte olursa güzel olur, ekstradan maliyet getirecek birşey değil ama engellilerin konforuna katkı sağlayacağı bir özellik eklenmiş olur.

Ayrıca bir önerim daha var, bilirsiniz ki akülü tekerlekli sandalyelerde ayaklıklar da sorundur, tak çıkar işlemi engelliler için herzaman sorun olmuştur, bunun yerine aşağıdaki resimlerdeki gibi ayaklığın bütün ve oval olarak aynı zamanda da içe katlanabilen şekilde olursa ekstra bir özellik katılmış olur hem de engelli ayaklıkları tak çıkar yapmak zorunda kalmaz. Tabi bu sistemde de engelli aracıyla sürüş sırasında bir badal ya da taş üzerinden geçtiğinde oluşacak bir sarsıntıda ayaklarının da düşmemesi için bandaj gibi ayak bileğini kavrayarak ayaklar sabitlenebilmeli bunun için gerekli aparat eklemesi unutulmamalı.

Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

Ayrıca aracın tekerleri konusunda da, araç 6 tekerli yapılabilirse dengede durması ve devrilme gibi riskleri olmaması açısından güzel olacaktır. Quickie Groove Testing - YouTube linkteki videoyu izlerseniz daha iyi fikir edinirsiniz. Bahsettiğim tekerler videonun 2.10 dakikasından itibaren görünüyor.

Life;

Alçalma mantığını anlmıştım ancak neden böyle birşeye tam olarak ihtiyaç var onu çözememiştim. maliyet yaratacaktır bu konu ama bunuda opsiyon olarak sunabiliriz sanırım.
Aküler sorun yaratmayacak bu konuda emin olabilirsiniz. Engelli arkadaşlarımız akülerini istedikleri zaman kolayca çıkartıp takabilecekler. Bandaj konusuna gelirsek, zaten aracımız ayağa kalkan olarak tasarlanacağı için bunu mecburen koyacağız.
eklediğiniz videoyu inceledim gerçekten güzel düşünülmüş bir tasarım ancak biz merdiven ve engel aşabilen yapacağımız için bize pek uygun değil. Ama düşündüğümüz basit bir ayrıntıyı bu video da yakaladık.

Çok teşekkürler fikirleriniz ve yardımlarınız için.
Eğer mümkün olabilirse bu konuyu bir anket konusuna çevirip daha çok arkadaşımızın fikirlerini alabileceğimiz bir hale getirmek istiyoruz. Herkesin aracında olmazsa olmaz dediği şeylerin ve opsiyonel olarak sunulması gereken şeylerin bir listesini çıkartıp ürünümüzü bir kaç ayda tasarımı bitmiş hale getirmek istiyoruz.

Saygılarımla

Joistik hassasiti yuksek olmalıdır özellıkle şase ve saglamlıkta hollanda urunlerını ınceleyınız derım

-Tekerleri dubleks olabilir,böylece şamyelli lastiklerin patlayıp yolda bırakma problemi kalmaz.
-Köpek gibi zararlı hayvanları kovan bir cihaz var,bu araca eklenebilir.
-Koltuk,Permobil Ck'larda olduğu gibi geriye doğru ve rampalarda eğime göre ayarlanabilir olmalı.
-Işıklandırma sistemi,arabalarda olduğu gibi uzun-kısa far alternatifi olmalı.
-Klasik bip sesi çıkartan korna yerine,gerçekten duyulabilir yüksek sesli bir korna eklenmeli.
-Sitede eklemiştim,sıcak havalarda ve yağmurlu ,soğuk günlerde kullanıcıyı koruyan otomatik açılıp-kapanabilen bir sistem eklenebilir.
-Şarj aleti aracın kendisinde sabit olabilir,içten çıkan bir kabloyla hemen takılabilir.
-4 teker üzerine olmalı ve ekstra tekerler olmamalı.Zira bu aracın kontrolünü zorlaştırdığı gibi genişlemesine ve uzamasına neden oluyor ve asansör,vb yerlerde sorun oluyor.
-Ayaklıklar geri katlanabilir olmalı.
-Boyunluk olmalı ve ayarlanabilmeli.
-Aracın üzerinde işlevsel bir çantası olmalı.

-Sıcak havalar için araca küçük bir buzdolabı koyun yazacaktım,abartmayım şimdi :D

selam ben TURKUAZ AKÜLÜ SANDAYE firması sahibi Oğuz ŞAHİN. detaylıca konu başlığını ve başlık altındaki yoruları okudum. Dikkatimi çeken şu ki herkes bireysel düşünmüş. kendi hayalinde olan aracın üretimi ile alakalı fikirler sunmuş. Olay çok basit aslında. permobil chairman 2k aracındaki doneler olduktan sonra ve tasarım şekli ismail tunç'un dedıgı gibi teker yapıları aracın Türkiye yollarında gidebılmesınden öte olmamalı. çok buyuk hayaller üzerine bu aracı uçurabilecek halimiz yok. benim önerim size herşeyden önce koltuk yapısı. çünkü okadar çok sürücü gördümki öncelik koltuk kalitesi ve koltuk şekilleri. bu aracın ımalatı onemlı deıl onemlı olan yapıldıktan sonra kaç hastalık düşünülerek dizayn edılen koltuk biçimi. sürücü rahat oturamadığı hiç bir aracı kullanamaz. boyun ve kafa desteğinin modernizasyonundan tutunda koltuktaki model şekillerinin sürücüyü sarması şart. tabi her sürücü aynı kilodamı? hayır... onun içinde koltuk üzerinde yapılan donanımlar sağa ve sola kolçaklar dahil genişleyebilmeli alçalabilmeli hatta ükselebilmeli. hatta olayı biraz daha profosyonelleştirelim, neden koltukta masaj yapan bir aparat olmasın?? bzim sürücülerimiz saatlerce oturuyolar bu koltuklara. detaylı blgi paylaşımı almak ister aracın elektronik elektromekanık yapısı şasesi ile alakalı bilgi almak isterseniz aramanız yeterli olacaktır. bu millet artık TÜRK malı ve çok kaliteli bir araca binmey hakediyor.

Turkuaz Akülü Sandalye Oğuz ŞAHİN 0541 527 24 24

Sayın Ali bey, öncelikle böyle önemli bir konuda ülkemizdeki engellilerin sorunlarını çözmeye yönelmiş olmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Ben de bir akülü sandalye kullanıcısıyım ve bu konuda kendimi oldukça şanslı hissetsem de, yine de bazı sıkıntılar yaşıyorum. İnternet ortamında oldukça fazla araştırma yaptım bugüne kadar. Gördüğüm ürünlerden en işlevsel olanı budur: Extreme X8 - Magic Mobility Umarım size de tasarım ve üretim konusunda yardımı olur. Saygılarımla...

2004 yılından bu yana akülü araç kullanıyorum 8 yıl hiç bir korkum olmadan aracıma binip dolaştım 1,5 yıl önce yeni araç aldım 700 metre ileriye yalnız gitmeye korkuyorum dördüncü tamirinde biraz düzeldi tekrar rica ediyorum akülü araç yapan veya yapmayı düşünen arkadaşlar sağlamlık ve kaliteyi ön planda tutun çin hurdaları kullanmayın

Üst Alt