Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşaron firmada çalışan engellilerin hakları nelerdir?

ENESASLI

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar günaydın taşören firmada çalışan engellilerin hakları nelerdir benim için çok önemli yardımcı olursanız

bende taşeron firmada çalışıyorum engelliyim fakat firmada öyle gözükmüyor

arkadaşım sıkıntı orda bizşartları bilmiyoruz normal ssklı olarak çalışıyoruz emeklilik süremizi bile hesaplayamıyoruz

benim %40 raporum var. maaşta ne farkeder diye şirkete sordum biz bilemiyoruz dediler vergi dairesine gittim bana yeni sevk verip hastanede tekrar muayene edileceğimi söylediler bende uğraşmadım.işten izin almam sıkıntı oluyordu ilgilenemedim emeklilikte ona bağlı oluyormuş

Engellilerin Tasoren yada herhangi isyeri diye ayrimi yokdur.

Tasoren firmalarda ozel sozlesme olmadigindan dogrudan İs kanunu ile hukum kurulur.

İs kanunu isci ile isverenin 1-1 lerine karsi yasal sorumluluklarini duzenlemistir.

Dolayisi ile İs kanununda Engellilere verilmis pozitif ayrimcilik soz konusu degildir.

Fakat ; yonetmelikle bazi ayrimcilik soz konusu.

ornegin : Gece vardiyasinda calismaya zorlanamaz , Engeline uygun 1 is vermek zorunda (ise giris muayene formunda calisamayacagi alanlar belirlenir).

Bunlarin disinda malesef engellilere verilmis 1 ozel hak yok.

Vergi indirimi hakki bambaska 1 konu. Bu isverenin tasarrufunda 1 durum degil..

Engelliler bagli olduklari Vergi dairesi araciligi ile Vergi indirimi belgesi muracaati yapar. Maliye saglik kurulu raporu onarsa , isyerinize tebligat gelir ve hak ettigi dereceden vergi indirimi gelire esas kazancinizdan dusulur. Buda daha az vergi vermenize, dolayisi ile maasinizda kismi artisa neden olur.

Üst Alt