Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşaron firmaların çalıştırdığı işçilerin alamadıkları maaşları hakkında...?

LugaL

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar belki bu forum yeri değil ama nerde nasıl bir konu açacağımı bilemediğim için burada konuyu açtım (bu arada forumda yeniyim).

Konu şu şekilde benim annem 5 yılı aşkın süredir belediyenin katı atık temizleme işinde görevli personel (tabi taşaron olmazsa olmaz yani taşaron aracılığı ile çalışmakta). bu geçen mart seçimlerine kadar hiç bir gün hiç bir şekilde maaşı aksamadan net bir şekilde 5 yıl boyunca maaşını aldı. o zaman ki belediye başkanı chpdendi mart ayında ki seçimlerden sonra belediye el değiştirdi ve akp kazandı tabi akpli başkan gelince annemin ve bir çok taşaron firma aracılığı ile çalışan işçinin maaşı ödenmediği gibi 170 küsür personelin işinede son verildi.
Annem 8 aydır maaş alamıyor yeni seçilen başkan mayıs ayında yaptıgı bir toplantıda şu sözleri beyan etmiş ''asgari ücretle çalışıyorsanız çalışın çalışmıyorsanız çıkıp gidin'' demiş.
Taşaron firma diyor ki bize belediyeden işçilerin parasının ödemesi yapılmadığı için işçilere maaş ödeyemiyoruz belediyeden ses seda yok! Zaten taşaron firma yalan söylemiyor çünkü geçmiş olan 5 yıl sürede hiç bir aksaklık yaşanmamıştı.

Geçen fox tvnin sabah haberlerinde duydugum bir habere göreyse en az 5 aydır maaş alamayan taşaron işçileri işkurun genel müdürlüğüne yada il müdürlüklerine başvurarak maaşlarını alamadıklarını bildirerek işkurun onlara maaşlarını ödemesini sağladıgını görmüştüm hatta bizzzat işkur genel müdür diyordu ki '' belli bir süre maaşlarını alamayan işçiler genel müdürlüğümüze yada il müdürlüklerimize başvurdukları zaman biz devreye giriyoruz ve o işçinin hakkını biz üstleniyorz ve o taşaron firmadanda işçinin parasını alıyoruz'' açıklamalarında bulunmuştu

siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz herhangi bir fikri olan var mı ??

Üst Alt