Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tasdikname aldım, diploma almadım! Lise eğitimim boşa mı gitti!?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Merhaba ben liseyi bitirmeme rağmen diploma alamadım 10 sene boyunca. Bu senenin başlarında diploma almaya gittim. Kredi eksik dediler. Kasdikname aldım halkeğiitime gidip kayıt yaptırdım. 2 dönemden başlayıp sınava girdim.28 zorunlu ders 13e indi 3ncü sınav itibariyle. 2006 mezunuyum. Ösym sitesinde mezun yazıyor ama tasdikname aldım. Yani tekrardan liseyi mi okumam anlamına geliyor bu? okuduğum seneler boşa mı geçti? ve muaf zorunluluğu olmayan sadece dil ve anlatım dersi mi?
teşekkürler

Hayir kredinizi tamamladiginiz zaman lise mezunu olup diplomasisi alabilirsiniz

buyucu

kredim 216 yani tasdiknameyi verdim kredi 186ydı şu anda 216
yani mezun muyum

Emin misin? Öyle diyorsan diploma alman gerekiyordu. En yakın halk eğitim merkezine gidip sorunuz

buyucu

Siz halkeğitimde çalışıyorsunuz galiba?

Açıklamayı konuyu açarken yazmışım. Bir yanlışlık var mı diye dikkatli bakabilir misiniz yada konuya tam hakim olan birine sorarsınız belki

Teşekkürler

Bir yanlışlık var onu da çözemedim. Normalde kurumda girip sitede tc sorgulama yapıp daha net birşey söylerim . Ama burda yazmakla pek sağlıklı bilgi veremem.

Mezun olman gerekiyordu verdiğin bilgiler ışığında ama diploma alamamissin. Neden Tasdikname dediğin ayrıldığın okulda ders durumunu gösterir.

buyucu

Bakın baştan anlatayım.
2006da mezun oldum ama diploma alamadım bazı nedenlerden dolayı 10 sene boyunca. Alttan dersim vardı ama lise beni çağırmadı sorumluluk sınavları için.

Neyse geçen sene başlarında okula diploma almaya gittim bana tasdikname verdiler halkeğitime git ordan alırsın diplomanı dediler. Neyse gittim kayıt yaptım. Kaydım onaylandı baktım kredim 184 yani mezun olmak için 8 kredi lazımdı. Neyse sınavlara girdim 3 dönem boyunca 28 zorunlu ders 13e indi ve kredim şu anda 216 ve toplam dönemim 12

Sonra ösym sitesinde baktığımda mezun yazıyor liseyi bitirdiğimde ama tasdikname aldım.

Nerde bir yanlışlık yada hata varsa düzeltirim ama yanlışlık nerede?

Zorunlu derslerden kaynaklanıyor sorun. Zorunlu dersleri sifirlamaniz lazim

buyucu

Onu biliyorum zaten. Benim demek istediğim ösym sitesinde mezun yazmasına rağmen ve bu kadar alttam dersim olmamasına rağmen liseyi yeniden okumam gibi. Anlamadığım konu bu.

Eğer ben tekrardan liseyi okuyorsam o zaman örgün okudum dönemi boşa mı okudum. Yani 4 sene lise okudum hepsi boşa mıydı?

Hayir gereken şey zorunlu dersimizi vermeniz. Istediği kadar kredi alın 500 olsun zorunlu dersinizi veremediğiniz takdirde mezun olamıyorsunuz. Ya muaf olacaksiniz yada hepsini sifirlayacaksiniz.Mezun yazması ise okulun hatası sanirim

buyucu

Ve benim diplomamda açıklise yazacaksa örgün okuduğum dönem ne olacak? Okumamış mı sayılacağım

5 üzerinden 3.22 diploma ortalaması hata olmaz

Orgun eğitimi açık lise ile tamamlamış olacaksınız.

Açıkçası 3 senedir bu işi yapmama rağmen senin durum gerçekten karışık. Yarın bir halk eğitime gidip sorun. Sonucu da paylasirsaniz çok sevinirim. Diploma alamıyorsunuz nasıl mezun yapabilirler aklım almiyor

buyucu

hayır 4 senelik eğitime tabi deniliyor. eğer tamamlama olsaydı sadece krediyi tamamlayıp alırdım diplomayı
evet gidip soracağım

size zahmet yarın sizinde bu durumu araştırmanız. çünkü heryerde farklı konuşuluyor.

Emrdyl Dedigim gibi tc verebilirseniz ozelde sistemde durumunuzu daha detaylı değerlendirebiliriz.
Istemezseniz halk eğitimde mudur ile görüşün. Yada.mudur yardımcısı .o zaman her şey anlasicaktir

Artı ösym de mi baktınız mezun yazılıyor? Açık liseden bir baksaniz . Ösym de yanlış yazılmış olabilir

Son düzenleme:
Artı ösym de mi baktınız mezun yazılıyor? Açık liseden bir baksaniz . Ösym de yanlış yazılmış olabilir

Mezun durumda olsan alacağın belge zaten tasdikname olmaz. Diploma olur. Açık (düz) liseye kayıt olduysan 192 kredi toplayınca mezun olursun.

Kredisi tam olsa bile alttan zorunlu dersi var onları vermek zorunda. Mezun olması için ya muaf olacak yada dersi verecek

Üst Alt