Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşeron firmada çalışan arkadaşlar ne kadar maaş alıyorsunuz?

ENESASLI

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
taşören firmada çalışan arkadaşlar ne kadar maaş alıyorsunuz

Taşeron Firma genelde asgari ücret verir. Eleman kidemli ise maaş kidemine göre artar. Çok Aranılan eleman ise en yüksek maaş verir.

merhaba ben aralık ayı maaşı yol parası içinde 970 tl aldım

Taşeron Engelli Maaşı...! Cevap Lütfen

Ben engelli biriyim. İki gün önce işkur dan aradılar. Tokat GOP Üniv Hastanesine büro memuru alımı var dediler. Mülakata katıldım büğün ve geçtim yarın baş hekimle görüşecem sanırım taşeron firma çalışanı olacam lise mezunuyum maaşım veya sosyal haklarım neler bu konuda bilgi verirseniz teşekkür ederim. internete baktım yeterli bilgi bulamadım.

Ertugrul61 ; Erol Taş arkadaşımız açıklamış..
Genelde asgari ücret ama eğitim seviyeniz ve becerilerinize göre durum değişir.
Lise mezunu da olsanız eğer becerileriniz yüksekse sizi kalifiyeli lise mezunu yaparak maaşınızı artırabilirler.(Benim gibi:) )

Maaşım ilk girişte asgari ücretti şu an 8.ayımdayım 1 ay önce terfi almıştım ve maaşım da arttı.
Artık kalifiyeli lise mezunu olarak görünüyorum ve maaşım 1.500 + AGİ + Yemek + servis de var.
Yani sizin becerilerinize yapacağınız işe ve müdürünüzün onayına kalıyor.
800 de olabilir 1500 da.. Şu an asgari ücret daha arttı. İş görüşmesine gittiğinizde eğer 800 derse maaşınız için
En azından asgari ücretle çalışmak istiyorum vs dersiniz umarım çok daha fazla olur.
Bol şans ;)
Tokatta Gop Üni'ye gitmek de baya bir sorun (oturduğunuz mevkiye göre)
Umarım servisi de vardır.

Hak olarak da vergi indiriminden yararlanabilirsiniz engel derecenize göre 30-40 lira artı gelir maaşınıza.
Farklı bir durum yok

Arkadaşlar taşeron firmalar iyi maaş ta verebilir asgari ücrette verebilir ama ben şuna dikkat çekmek istiyorum; taşeron firmaların çoğu işçilere maaşları dağıtırken bankaya asgarisini yatırır geri kalanını da makbuz karşılığı elden verir. Aslında bu durum bizler için hiç iyi bir şey değil, çünkü emeklilik işlemlerinde ssk ya yatan brüt tutarlar dikkate alınıyor, maaşı sgk'da yüksek görünen bir engelli ile maaşı asgari olarak görünen bir engellinin emekli maaşları farklı olur. O yüzden diyorum ki arkadaşlar iş görüşmelerinde bu konuyuda dile getirirseniz sizin geleceğiniz açısından iyi olur, ancak taşeron firmaları değilde büyük LTD. ŞTİ, A.Ş. ve kurumsal firmalar gibi şirketlere girerseniz sizin açınızdan daha iyi olur, hem yıllık izinleriniz olur hem de ihbar, mesai ve yıllık tazminatlarına hak kazanmış olursunuz ama bu durum taşeron firmalarda olmuyor olanlarda çok azdır...

Bizim firmamız A.Ş :) büyük bir firma ama yine de taşeron olarak geçiyor Fabrika bölümümüz var.
4-5 bina farklı görevler vs.
Maaşlarımız hiç elden verilmiyor direk banka hesabına yatıyor.

Firmadan firmaya değişir kesinlikle. Ayrıca yeteneklerinizde önemli. @Plumeria nında dediği gibi. Şu anda mesailerle beraber +2000 tl alıyorum. Yeterlilik çok önemli. Kendinizi geliştirin boş durmayın.

Eğer taşeron firmada mesleğinizi yapıyorsanız (yani teknikerlik mühendislik gibi) ilerde memuriyetiniz olursa bana oldugu gibi kıdeminize ekleniir

6 yıl taşeron çalıştım Lise mezunu olarak başlamıştım Önlisans mezunu olarak devam ettim. Çalışmalarımda aktifliğim projelerdeki başarılarım hep takdir edildi ama hep sözde kaldı maaş artışım olmadı hep asgari ücretle çalıştım.Yeri geldi ücretsiz izine ayırdılar haber vermediler ben çalıştım sonrasın da tam çalışmama rağmen yarım ay maaşı verdiler şirketin muhasebecisi ile görüştüm bana üzerine bir bardak soğuk su iç dedi.Diğer şirket elemanlarına yol yemek parası veriyorlardı bana verilmiyordu neden diye sorduğumda sen engellisin cevabını aldım.Yıllık izin kullanmadım.6 yıllık tazminatımı vermediler daha neler neler... Hiç bi hakkım helal değil hepsinin hesabını öteki dünyada bir bir soracağım.Allah bu tür yerleri bildiği gibi yapsın.Üzerimizden kazandıkları zehir zıkkım olsun haram olsun.inşallah benim çektiğim sıkıntıları siz çekmezsiniz.

Üst Alt