Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşeron yasası ve engellilik durumu ile mecburi emeklilik..?

Vizyon

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;
%55 oranında vergi indirimine sahip, bir kamu kurumunda taşeron firma personeli olarak görev yapmaktayım. Ayrıca https://www.engelliler.biz/forum/em...-60-rapor-ile-ne-zaman-emekli-olabilirim.html linkinde de belirttiğim bilgiler dahilinde 28.09.2020 tarihinde engelli olarak emeklilik hakkına sahip olacağımı düşünmekteyim.

Ben, iu anda çalışmaya elverişli durumum olmam nedeni ile bu tarih gelse bile çalışmaya devam etmeyi düşünüyordum. Ancak bu günlerde resmi gazetede yayımlanan taşeron işçi yönetmeliğinin 41. maddesinin 2. fıkrasında "Bu şekilde işçi statüsüne geçirilenlerin istihdam süresi hiç bir şekilde emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığını kazanma tarihini geçemez" denilmekte.

Şimdi sorum ise şu;

Ben taşeron yasası ile kamu kurumunda işçi kadrosuna geçirildiğimde mecbur olarak 28.09.2020 tarihinde yukarıdaki maddeye dayandırılarak emekli mi olmak zorundayım ?

Yada bu süreçte kuruma sadece engelli raporumu versem ancak vergi indirimi ile ilgili başvuru yapmasam çalışmaya devam edebilirmiyim ? kurum engelli raporu ile vergi indirimi için kendisi müracaat yapabilir mi ?
amacım şu andaki çalıştığım durumuma devam edebilmek..

Selam emekli statüsünde çalışıyor olsaydınız kadroya geçmeden, işten ayrılışınız yapılırdı. Emeklilige ayrılmazsanız ki kurumda buna zorlamaz yaşınızı tamamlayıncaya kadar çalışabilirsiniz.

2020 tarihine kadar çalışabilirsiniz kurum emekliliğin geldi diyene kadar çalışın

@emir79

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum ancak, Vergi indirimimin bulunması sebebi ile bu bilgi kayıtlarda mevcut olacak ve vergi indirimi olması nedeni ile erken emekliliğe yani engelli emekliliğim 28.09.2020 de olacak.

Zaten sgk günüm tamam sadece 19 yılı doldurmam gerekecek ki bu da bahsettiğim tarihe denk geliyor..

Yani taşeron yasasında belirtilen duruma göre mecburen istemesem bile 28.09.2020 de emekli olacağım gibi :(

Peki emeklilik sonrasında EKPSS ye girip yeterli puanı almam durumunda atanabilirmiyim ? Bu konuda bilgisi olan var mı. Olası emeklilik durumum EKPSS ile atanmama engel olur mu

Arkadaşlar bilgi verebilecek yok mu ?
zorunlu olarak istemediğim halde bu kanun kapsamında ve vergi indirimim var diye resen emekli mi edileceğim ?

[FONT=sans-serif]OturanBoğa cevap verirseniz çok mutlu olacağım[/FONT]

Benimde bir sorum olacak engelli taşeronum daimi işçi kadrosuna geçiş için malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak diye ibare var taşeron yönetmeliğinde ben 1.derecede vergi indirimim olduğu için 15 yıl 3600 günüm doldu ama herhangi bir emeklilik için basvurum yok çalışıyorum yaşım 35 çalışmama engel bir işim yok bu ibare beni kapsarmiki bilgisi olan varmı

Vizyon

Yukarıda yazdığınız çok açık bir madde. Buna göre emekli edilir gibi geliyor...

hozgul

Desenize bu yasa engelli taşeron işçilerine hiç de iyi olmadı :( 37 sinde emekli olup geçinebilmek ve 2. bir ek iş yapmak şart olacak

Vizyon

Çok kötü olmuş. Yaşam çok gerçekten de. Benim emekli olduğum kurumda böyle bir madde yokken dahi emekliliği gelmiş taşeron işçileri zorunlu olarak emekli ediyorlardı. Şimdi hayli hayli ederler.

Konu hk da dun csgb sarieroglu aciklama yapti. Emeklilugi gelmis engelli taseron isciler calismaya devam edecekler bu konuda yazismalarimiz devam ediyor dedi..
Algi olusturmak icin bimer e yazdim ve talep ettim diger arkasaslar da yazarsa surec hizlu ilerler

Üst Alt