Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşındım, adres değişikliğini bildirmeden evde bakım maaşını çekersem sorun olur mu?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
evde bakım maaşı alıyurum .depremden dolayı başka ile taşındım taşındığım için başbakanlık sosyal yardımlaşmaya bildiremedim adres değişikliği için çünkü tüm devlet kurumları kapalıyıdı.şu an bulunduğum ilde evde bakım maaşımı çeksem bir sorun olurmu şimdiden cevaplayan herkese teşekürler

Barişvan, öncelikle büyük geçmiş olsun. Şu kış ortamında kendinizi güvenliğe alıp başka şehre taşınmanıza sevindim.
Sanırım bahsettiğiniz Van depremi. Deprem özel durumdur. Zaten deprem dolayısıyla deprem bölgesindeki depremzedelerin diğer şehirlere taşınması bile gündeme geldi. Kendinizi güvenli bir şehre aktarmanızdan dolayı adres değişikliğinden dolayı bir yasal süreç olmaz hakkınızda. Rahat olunuz bu konuda.
Yaşadıgınız şehirde evde bakım aylıgınızı rahatlıkla çekiniz. Bu konuda sorun yaşamazsınız.
Fakat deprem dolayısıyla taşındıgınız konusunda "alo 183" ile irtibat kurunuz. ONlar sizi daha iyi bilgilendirirler bu konuda. Hakkınızda normal prosedürler uygulanmayacaktır. Yani 15 günde adres değişikliği bildirimi gibi yasal sorumluluklarınızın takibi yapılmayacaktır. Yine de verdiğim telefonu arayın muhakkak. Onlar sizi daha iyi yönlendirecektir.
Gelişmelerden de haberdar ediniz lütfen.

barışvan arkadaşımıza çok geçmiş olsun diyorum,kalem hanım bizim ikamet ettigimiz ilde adres degişikligi bildirimi yaptık yani evi taşıdılar başka biyere,maaş kesilme gibi yada herhangi bi süre beklemeye almadılar yada dosya yenileme gibi bi durum olmadı,bazı arkadaşlarımız maaş kesildi 3 veya 4 ay sonra verildi diyorlardı ama onların nasıl bi işlem yaptıgını anlamadım yani kesilmiyor belli bi süre..

sonbahar, taşınma işi il değişikliği sebebiyle olursa evde bakım aylıgı durdurulur. Ama aynı il içinde taşınma olmuşsa bu durumda aylık kesmeyi gerektirecek sebepler de yoksa evde bakım aylıgı durdurulmaz. Sizin bahsettiğiniz olayda aynı il içinde taşınma söz konusu olmuştur ve bundan dolayı aylık aynen devam etmiştir.
Barişvan arkadaşımızın durumu depremden dolayı bu konuların dışında yalnız. özel bir durum söz konusu oldugu için il dışı adres değişikliği oldu diye aylıgının durdurulacagını sanmıyorum. Barişvan arkadaşımız da bu korkuyla sordu zaten.
Barişvan arkadaşımızın durumu özel oldugu için ve bir afet durumu söz konusu oldugu için farklı prosedürler izlenecektir.
Dolayısıyla bu konuda bilgiye sahip değilim tabi ki. Barişvan arkadaşımız en kısa surede "alo 183" le irtibat kursun. Onu yönlendireceklerdir.

teşekkür ederim melek hanım anladım,melek hanım o arkadaşımızın özel durumu var evet orasını okudum,ama ben bi başka arkadaşlar için paylaşımda bulundum aynı mahallede 500 metre yok taşınıdıgımız yer dediler ama yinede aylık durduruldu 3mü 4 ay bekletilen arkadaşlar varmış,memur geldi falan baya bi sıkıntı oldu diyorlardı..saygılar melek hanım

Aynı şehir içinde taşınmakta aylık kesilmez. Fakat aylık baglanmasını etkileyecek değişiklikler gundeme gelmişse ve tekrar heyet görüşü gerekli olmuşsa durdurulabilir.
Kişi değişiklikleri olmuştur ve buna bağlı olarak gelir araştırmasının yeniden yapılması söz konusu olmuştur. Bakıcı değişikliği olmuştur. Bu gibi konular söz konusu olmuşsa heyetin yeniden degerlendirmesine lüzum duyulmuş olabilir. Yasal süresi içinde adres bildirimi olmuşsa ve adres değişikliğiyle birlikte evde bakım hizmetini etkileyecek değişiklikler söz konusu değilse evde bakım aylıgı, aynı il içindeki taşınmalarda durdurulmaz.

bende ev degiştirdim bildirmeye gidince bordro istediler maaşa zam gelmiş benden faiziyle geri alırlarmış zamdan beri yatan maaşı alırlarmı faiziyle acababilgilendirirseniz sevinirim

sosyal yardımlaşmayı aradım. adres değişikliği nedeniyle bana verilen cevap sadece bir dilekçe yazmam gerekir. dilekçe yazarsam bakıcı maaşını yaşadığım yerden çekebilirim

Üst Alt