Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşınıyoruz ve hanede yaşayan kişi sayısı değişiyor. Nereye bilgi vermeliyim?

efe09

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
8 şubatta evde bakım maaşı için başvurdum.2-3 ay içinde eve gelineceğini gelişme olmazsa kaymakamlığa gidip bilgi alabileceğim söylendi. başvuru yaptığım sırada hanede yaşayanlar annem,kızkardeşim,ben,3 yaşındaki oğlum ve 8 yaşındaki otistik oğlum şeklindeydi. eşim başka şehirde asgari ücretle çalışıyor ve ikametgahı bizim yanımızda değil. annem ve kızkardeşim emekli sandığından toplamda 650 tl alıyorlar. nisanın 15inden sonra aynı şehirde başka bir eve taşınacağım. ben ve 2 çocuğum birlikte oturacağız.annem ve kızkardeşimden ayrı olarak. eşimin yine ikameti bizim yanımız olmayacak. nasıl bir prosedür izlemem gerekli. kime ,ne bilgisi vermeliyim.yardımcı olursanız memnun olurum.herkese mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

8 şubatt ta evde bakım maaşı için nereye başvurduysanız ki muhtemelen sosyal hizmetlerdir...tekrar oraya yeni adresinizi ve kişi sayısı değişikliğini bildiren bir dilekçe ile başvurun,eğer evde bulunamazsanız sorun olabilir...taşınmadan dilekçeyi vermeniz uygun olur...hayırlı günler dilerim...

evde bakım aylığı-ikamet,kişi sayısı değişikliği ve araç alımı

herkese merhaba,

temmuz ayından beri evde bakım parası almaktayız. evde annem,kızkardeşim,ben ve 2 çocuğum oturmakta. ev annemin.eşim şehirdışında çalışıyor.ikametgahı bizimle beraber değil. ben ve iki çocuğum ayrı eve çıkıyoruz ve ikametgahımı bu yeni eve aldıracağım.eşim yine bir süre daha bizimle olamayacağından ikametgahını aldırmayacağız. ayrıca benim üzerime 7bin tl değerinde araç aldık. bundan sonra izlemem gereken prosedür nedir acaba?eşim asgari ücretle çalışmakta. yeni evimizde eşimin ikametgahı bizimle olmayacağından nasıl bir gelir hesabına bakılacak. yardımlarınız için teşekkürler

Yeni eve taşındıktan sonra yeni ikametgah adresinizi en geç 15 gün içinde il/ilçe sosyal hizmetlere bildirmekle yükümlüsünüz. Aksi takdirde işlem yapılır aylıgınızı bile keserler.
Yeni taşınacagınız ev aynı şehir içindeyse ve siz yasal süre olan 15 gün içinde yeni ikametgah adresinizi bildirmişseniz ve aylık durdurmayı gerektirecek sebepler yoksa aylıgınız durdurulmadan devam eder.
Sizin durumunuzda kişi değişikliği de söz konusu. Dolayısıyla kişi sayısı değişikliği oldugu için gelir hesabı tekrar yapılır.
Eşiniz şehir dışında olsa bile gelir hesabına dahil edilir.
Yeni ikametgahınızı bildirirken kişi sayısı değişikliğini de bildirirsiniz. Çünkü kişi sayısı değişikliği var ortada. Anenniz ve kızkardeşiniz sizle gelmeyecekmiş.
Bu bildiirmleri yaparken aldıgınız aracı da bildirin. Gelir konusunda sorun olmaz araç rahat olun. Önemli olan gelir kriterleirne uygun olmanız çünkü:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

bu konuyla ilgili dilekçe örnekleri bulabilir miyim ya da yardımcı olacak bir arkadaşım var mı acaba? arabayı falan bildirirken ne gibi detayları yazmam gerektiğini bilemedim de. teşekkürler

Üst Alt