Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşınma durumunda evde bakım aylığı kesilir mi?

fatih04

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Evde bakım aylığı alıyorum. Oturduğumuz daire kira. Oğlum kendi adına konut kredisi kullanıp bizim için daire aldı. Konut kredi borcu var. Şuan oturduğumuz yer İstanbul - Bağcılar, oğlumun aldığı daire İstanbul - Esenyurtta.
Aldığımız evin tapusu kocamın ve oğlumun adına yani yarısı kocamın hissesi, yarısı oğlumun hissesi.
İkametgah değişikliğinde yani aldığımız eve taşınma durumunda evde bakım aylığı kesilir mi ?

Not : Kaynanam ve Kayınpederimin evde bakım aylığını alıyorum. Kaynanam %86 engelli raporu var, Kayınpederim %84 engelli raporu var.

Kesilmemesi için ne yapabiliriz, bilgilerinizi ve yardımınızı rica ediyorum.
Kalem ; sizin de bilginizi rica ediyorum, teşekkür ederim.

Hayırlı günler, iyi forumlar.

fatih04 ev almışsınız ve yeni eve taşınmak istiyorsunuz. ilçe dışına taşınacaksınız.
il içi değişkliklerde aylık kesmeyi gerektirecek bir değişiklik yoksa aylık kesilmesine gerek yoktur. fakat aylık kesmeyi gerektirecek durum değişiklikleri olmuşsa aylık durdurulur ve incelemeden sonra aylık devam eder ya da kesilir.
size tavsiyem taşındıktan sonra en geç 15 gün içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bildirimde bulunun. bildirim yaparken hem yeni adresinizi bildirin. hem de ev aldığınızı bildirin. hanede kişi değişikliği, bakıcı değişikliği yoksa bu durumu da bildirin.
hanede 2 bakıma muhtaç engelli varmış. evde bakım aylıklarının durduurlmadan işlem yapılmasını isteyin. aylık kesilmesini gerektirecek bir durum değişikliği olmadığını, gelir ve kişi sayısında bir değişiklik olmadığını, bakım hizmetinin devam ettiğini soyleyin. gelirinizde bir değişiklik varsa beyan edin. il müdürlüğü il içi adres değişikliğinde lüzum duymadıkça aylıgınızı durdurmayacaktır. lakin bildirimden sonra hanenize heyet gelecektir. aylık kesmeyi gerektirecek bir durum değişikliği yoksa aylıklarınız devam eder. aksi durumda kesilir.

taşınmadan dolayı aylıkların durdurulmasını istemiyorsanız taşındıktan sonra en geç 15 gun içinde yeni adresini bildirip benim yukarıda dediklerimi yapın lütfen.

slm antalya oturuyorum % 78 agir engeliyim esim bakim ayligi aliyor istanbula tasinacagiz bakim ayligimiz kesilirmi kesilmemesi icin ne yapmalıyız lutfen cvp verimisiniz

Adres değişikliğinde, değişim yapıldığında bildirim yapılmalıdır. Bildirim yapıldığına dair belge alinir. Alınan belge, taşınılan yer farklı bir il/semt ise, gidilen yerdeki il müdürlüğüne bildirim yapılır. Aksi halde maaş kesilir.

Ayşe kırmızı

gelirinizde ve hanedekı kişi sayısında bi değişiklik yok ise maaş kesılmez.sizinadres değişikliğini hem şuan oldugnuz yerdekı baglı oldgunuz müdürlüğe hemde taşındıktan sonra en geç 15 gün içinde yenı adresınızdekı müdürlüğe bıldırmenız gerekıo.maaş kesılmez ama belkı geçici durdurlur çünkü yenı yerınızde bildirnce evınıze yenıden heyet gelıp ınceleme ede vekesılecek bı durm yoksa aynen devam eder ama aksı durumda ebm kesılır

Ayşe kırmızı
Antalya'dan İstanbul'a taşınacakmışsınız. Yani il dışı adres değişikliği yapacaksınız. il dışı adres değişikliğinde evde bakım aylığı kesin kesilir. kesilmemesi için yapabileceğiniz bir şey yok.

şimdi detaylara gireyim.

en geç 15 gün içinde yeni adresinizi evde bakım aylığı aldığınız Antalya il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. aksi halde hakkınızda hukuki işlem yapılır.
adres değişikliğinizi bildirmenizin ardından Antalya il müdürlüğü evde bakım aylığınızı kesecektir.

İstanbul'da ise evde bakım aylığı için yeniden İstanbul il müdürlüğüne başvuracaksınız. İstanbul il müdürlüğü başvurunuzun ardından Antalya il müdürlüğünden dosyanızı isteyecektir. Dosyanız İstanbul il müdürlüğünün eline geçince aynı dosya üzerinden işlem yapılacak ve başvurunuz alınacaktır. (dosyanızı hızlı getirmeye bakın Antalya'dan).
daha sonra İstanbul il müdürlüğü İstanbul'daki yeni adresinize heyet gönderecektir.
Heyet olumlu kanaat bildirdiği takdirde il müdürlüğü evde bakım aylığını onaylayacaktır. heyet olumsuz kanaat bildirirse evde bakım aylığı talebiniz reddedilecektir.

cok sag olun allah razi olsun yani antalydan tasinmadan once tasinacagimizi bildirelim antalya il müdürlüğüne

Üst Alt