Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tatil amacıyla Fransa'ya gideceğim. Nerelere nasıl başvuru yapmam gerek?

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Eylül-Ekim ayları içerisinde FRANSA ya gideceğim ....
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum yurt dışına çıkacam gezme amaçlı neler yapmam nerelere müracaat yapmam gerekli...

Ayrıca engelli kartımız yurt dışı çıkışlarda bize ne gibi faydaları olabilir.....

Yurt dışına çıktığımda hastalığım/rahatsızlığım ile ilgili dr lara muayene olabilir miyim
kurum muayene ücretlerini karşılar mı?

ilk ben yazayimm turist vizesi alcaksinizzz..... cunkuu ben miisra geldigimde ogle yaptimmm...eger bir akrabaniz varsa size davet gondersinnn;;;; bildigimm buuu.... ayrica her ulke ogle vize falan kabul etmiyorr.... turist vizesi aldigindada 1 aydan fazla kalmazzsin kaalirsan cezayay girresinnn....ama isn iicnde ordan akraba olursa hersey basit olurrr

Yurt dışına engelli birisi olarak gezi yapıp yapamayacağımızı bende çok merak ettiğim için bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini paylaşması faydalı olacaktır.

Ne işin var fransada..paramızı elin gevuruna yedirme..Ülkemizde bir çok gezmediğimiz görmediğimiz yerler var..biraz milliyetçi olalım..illada yut dışına para harcayacaksan umreye git derim..Yada Ülkemizde bir sürü Fakir fukara var..tekerlekli sandalyesi olmayanlar var..Onlara Yardım et bence..sözlerime darılma ama en iyi bu..!
ne Kadar çok zengin engelliler varmış hayret ediyorum..biri 3000tl lik telefon kullanıyor..siz Tatil amaçlı Fransaya gidiyorsunuz..
Kusura bakmayın ama söylemek zorundayım..yok kımseye yardım etmem..umreyede gıtmem diyorsanız..türkiii cumhuriyetlerine gidin hem ucuz hemde görmediğimiz yerler var..özbekistan,tacikistan,kırgızıstan,azarbeycan.bırakın şu avrupayı artık adamlar can çekişiyor siz kalkındırmakmı istiyorsunuz..lütfen vermeyın onlara paranızı milli servettir yazıktır günahtır..hem çıplaklara bakıcan günaha girecen hem paramızı yedirip gunaha girecen..en iyisi dediğimi tut sevaba gir..Benim Tavsiyem bu yönde ilker bey..

telefon hakkinda hakliisnnn arakdasimm ayrica 3000 tl lik degil oo 12 0000 tllik dediii bende sokk gecirdimm.... ama ilker abi burdaa bir yandan tedavisi icnde giidyorrr hem gezmeninn bir sakincasi yokk allahuu teala bu dunyada 3 kisi pismann olcak 1 parasi olupta yemeyen 2 kimseye yedirmeyen 3 yemdigi icinn parasi bu dunyada klaincaa obur dunyada cokk oisman olcakk

Kaan1975;
Yaklaşım tarzın çok farklı....
Teşekkürler beyaz geceler ama daha çok bilgi lazım bana..
Mesela engelli olmam bana ne gibi avantajlar sağlar.. örnek vize ücreti ,yol ücreti gibi
Ayrıca orada araba kiralayabilir miyim.. Malum H sınıfı sürücü belgemiz var..
Mesela oradayken Hastalığım rahatsızlığım ile ilgili doktorlara muayene olsam sgk bu ücretleri karşılar mı?

İşitme engelli ama işitme cihazı ile duyuyorum tabiki tam bir duyma sağlamasa da işimi halledebiliyorum..

Ben defalarca yurtdışına çıktım memeur olduğum için vize almıyorum çünkü yeşil pasaportum var. Fakat size tur ile çıkmanızı öneririm raporumuz hiç bir maddi fayda sağlamıyor. Turlar daha ucuz oluyor ve sizi görmeniz gereken heryere götürüyor.vizenizide onlar alıyor. Ayrıca sağlık sigortası yaptığı içinde oradaki sağlık sorunlarınızla ilgileniyorlar. Seçimiz çok güzel fransa görülmsi gereken ülkelerden birisi. İyi tatiller arkadaşım...

Üst Alt