Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tatil için Bozcaada düşünüyoruz. Tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun mudur?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,289
Bu yaz 5 günlüğüne Bozcaada'ya gidelim istiyoruz.

Tekerlekli sandalye kullandığım için sıfır deniz olması ve tesisin oda vb. mekanlarının erişilebilir olması şart. Gün boyu otelde takılıp, akşamları yemek ve muhabbet için -otomobille- merkeze ineriz diye planlıyoruz.

İnternetten şu iki oteli buldum

Ataol Beach (Rezervasyon bilgileri: Booking.com)

Çapraz Otel (Rezervasyon bilgileri: Booking.com)

Ne dersiniz? Buralara giden, oralarda yaşayan, önerisi olan var mı?

Abi Gökçeada için konu açmıştım uygun olmadığını oraya giden arkadaşlar yazmıştı.
Gökçeada uygun değil Bozcaada'da uygun olmayabilir yapısı itibariyle.
Bir kaç kere Avşa adasına gittim, sizin için daha ucuza gelebilir ve altertanif plajları daha çok. Ayrıyetten sandalye ile kordon boydan boya gezilebiliniyor. Mapstan kuş bakışı bakıldığın da Bozcaada daha kısıtlı ve ufak merkezli görünüyor. Ulaşım olarakta Avşa daha yakın eğer hiç gitmediysen düşünmeye değer. Oteller pahalı olabiliyor ama kiralık apart yada pansiyonda kalıyorduk gittiğimiz zaman.

Çınar Otel var denize sıfır ve merkezi ancak kahvaltı dahil fiyatlara baktım biraz yüksek.

http://www.avsacinarotel.com/h25.html

Haklısın, genel anlamda tekerlekli sandalye için hiç uygun değil. Onun için -pahalı da olsa- plajı olan otel düşünüyorum zaten. Gün içinde otelden çıkmaz, akşamları arabayla merkeze iner, yer-içer dolanır otele döneriz.

Bülent Bey kardeşim ben Gökçeada'ya bundan yaklaşık 20 küsur yıl önce gidip de bir arkadaşımda kaldığımda arabayla denizin kenarına kumsala kadar gidebildiğim bir tek yer bulmuş idim ve oldukça da tenha idi.. Ancak aradan dediğim gibi yirmi küsur yıl geçti, görüyorsun her ufak bakir toprak parçası atmacalar tarafından talan ediliyor.. Dolayısıyla o dediğim yerin de (neresi olduğunu, bölgenin adını bilemiyorum) aynı kalmış olabileceğini sanmıyorum.. Öte yandan Bozcaada ise benim için daha büyük bir felaketti.. Ben biliyorsun uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum ve bunu çıkardığımda uzun mesafe yürüyemiyorum... Bu şartlar altında Bozcada'da arabamla defalarca turlayıp uygun yer bulabilmek amacıyla en ücra yerlere bile girip çıkmış olmama rağmen bana uygun bir yer bulamadım... Kaldı ki tekerlekli iskemle kullanan birisi için denizden yararlanma açısından Bozcaada biraz zor olur gibime geliyor.. Haa kalacağın tesiste bu kolaylığı elde edebileceksen o zaman durum başka tabii.. İyi tatiller dilerim..

bülent bey, gökçe adayla ilgili pek bi fikrim yok ama yer konusunda alternatifleri görmek için airbnb.com sitesini incelemenizi tavsiye ederim, türkçe dil seçeneğide var, konaklayacağınız yerle ilgili detaylarada mevcut... şimdiki tatil için olmasa bile ilerisi için olabilir...

Haklısın Fatih abi. Coğrafyası hiç uygun değil. Dediğim gibi, uygun plajı olan bi otel olursa bunu çok dert etmeyeceğim...

Öneri için teşekkürler Ali. Enteresan bir seçenekmi o site de

Bülent Abi,
Gittiniz mi bilmiyorum, konuyu yeni gördüm. Bozcaada Ataol Beach'te 2 sene önce 3 gün konaklamıştım. Pek uygun bir tesis değil ama Bozcaada'da pek de başka alternatif bulamamıştım. O zaman tekerlekli sandalye için en uygunu oydu.
Bungalovda kalmak mantıklı olabilir, tek basamak yüksekliğinde olan Bungalovları var. O basamak için, önüne çakma bi tahtadan rampa koyabilirler. Onun dışında asıl mesele, plaj'a inmekte, yanlış hatırlamıyorsam 4-5 basamakla plaja iniliyor, orda birilerinin taşıması gerekiyor. Personel ilgiliydi.
Oda ve banyo biraz dar, yanında varsa portatif bir tuvalet-banyo sandalyesi götürmende fayda var.
Başkaca soru varsa, aklımda kaldığınca cevaplayabilirim.

Üst Alt