Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tavsiye edebileceğiniz çalışma şartları iyi olan bir Firma var mı?

hamur

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
3
Arkadalar merhaba,

Engellilere maalesef her firma aynı şartları sunmuyor.Özel firmalar arasında asgari ücret veren olduğu gibi iyi maaşlar veren firmalarda var.
Devlette zaten memur olursak bence şuan ki şartlarda oldukça iyi maaş alınıyor.

Çalıştığınız veya önerebileceğiniz maaş ve yan haklar olarak iyi firmalar hangileridir?

Marmara üniversitesi Ekonometri den bu sene mezun oldum şuan iş bakıyorum.Thy , tav gibi firmalar bildiğim kadarıyla iyi..siz ne düşünüyorsunuz?

Ekometri nin açılımını alabilirmiyim.aşina olduğum bir terim değil.

ekonometri iktisat,matematik,ve istatistik bilimlerinin karışımından oluşan bir bilim.
temel olarak elde ki mevcut verileri kullananarak geleceğe dair tahminler yapar.sonuç olarak türkiyede iktisadi idari bilimler şapkası altındaki bütün bölümler hemen hemen aynı kadere sahiptir.

birinci önceliğin havacılık olsun hava sektöründe çok güzel maaş alıyorlar.ve çalışma ortamı ile satları gayet iyi.ikinci önceliğini amarikan menşeyli hızlı tüketim firmaları olsun(içecek,tütün,yiyecek)güzel maaşları var yalnız çalışma saatleri ve sitresi bol.

bu tip firmalarda bu eğitiminle alacağın para en kötü gene memur maaşından fazla olur.primleride hep tavandan yatırıyorlar.bu şekilde bir yerden emekli olursan çalışan memurdan fazla emekli maaşı alırsın.

ticet77;

teşekkür ederim ticet 77

rica ederim zaten bu bölümden mezun olan bir insanın memurluk peşinden koşması saçma olur

Yani. ! Iyi bir firmada çok güzel maaşlara çalışabilir. Ben bütün çalışma hayatımı amarikan firmalarında çalışarak geçirdim imkanları çok güzel.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
@babalık abi doğru diyorsun bu işler biraz da kısmet mesela bi tanıdığım tava girdi 1800 lira maaşa.
yani bodrumlu abinin dediği gibi havacılık iyi maaş veriyor gibi duruyor.
amerikan firmalarının ilanlarını pek gormedim-engelli olarak-

vallahi piyasa mı durgun bilmiyorum ama başvurulara genelde geri dönüş olmuyor- yada çok geç oluyor ...
benim de ilk tercihim thy ,tav gibi firmalar ama nasıl girebileceğim hakkında hiç fikrim yok...

başvurunu yap bekle bu tarz firmalar ince eleyip sık dokur sonuçta lehine olursa ne ala derim en iyiyi istiyorsan sabrı arkadaş bilmen lazım

Haklısınız ...yukarıda da memurluk peşinden koşulması saçma olur dediniz.özel sektörde iyi bir konumda oldunuzmu şartları çok iyi ama aksi taktirde insanın kanını emiyor...

hayatta herşeyin bir bedeli var ben rahat bir iş istiyorum para mühim değil diyosanız tabiki devlet kurumlarını tercih edin özel sektör 2 - 3 katı maaş veriyor doğru ama babalarının hayrına değil yoruyorlar maddiyat maneviyatı kuvvetlendirir yorulursunuz iyi kazanıp yatırım yaparsınız emekli oluncada paşalar gibi olursunuz karar sizin tabiki :)

maddiyat maneviyatı kuvvetlendirir ilginç

ilginç ama gerçek tecrübeyle sabit :)

:D benim de tecrübem başkalarının tecrübelerinin ışığında yaşayan hayatta daha az meşakkat çeker :D

hayır Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmamak daha doğru olur :)

olaya fazla bilimsel yaklaştın sanki :) senin dediğin olsun seni mi kırıcam :)

şirketler konusunda hedeflerinden şaşma .ama.şirket içi ilk görevlendirmelerde burnun pek büyük olmasın.bu tip şirketler kimseyi aynı yerde bırakmaz .sürekli terfi ile yükseltirler.her sene performas açıklarlar ve ona göre terfi verirler. Yani bilmedikleri bir kişiyi en tepeye yerleştirmezler.zamanla.a firmasında geldiğin level b firmasına geldiğinde korunur daha aşağıda çalışmaz sın.piyasa seni bilir. Maaş olarakta mesala malbora da en kötü maaş alan hamal bile 2000 tl alır.ve bir çift bir tek alır. Böyle firmaları tercih et.

Sen internetten tüm danışmanlık sitelerine gir ve cv ni bırak.
Gidebildiklerinede git bizzat bırak
(bu ilk adım)

-sonra tanıdıklarına cv ni bırak...arada birde ara hatırlarını sor
(2.adım)

-engelli iş kurlara bırak
(3.adım)

seni arayıpta gel görüşelim diyenlere;

-verecekleri, vermeyi düşündükleri maaşlar hakkında bilgi al.

Ona görede en çok maaş verenin teklifini kabul edersin.

Firmanın iyi olduğunu bil yeter .hangi mevki ve hangi şartlarla başladığın o kadar önemli değil .onları zamanla kazanırsın

Herkese çok teşekkür ederim...
kariyer.net te özellikle insan kaynakları asistanlığı için ilalar vardı bende onlar içinden yabancı veya yabancı ortaklı firmalara başvurdum.Az önce bunlardan biri tarafından arandım yarın görüşmeye çağırdılar.Açıkcası yükselmeme olanak veren bir yapı olursa --onlarda isterse tabi-- kabul etmeyi düşünüyorum.Başlangıç maaşları 1000-1300 arası.orada çalışan bir arkadaşımdan öğrendim.
Şunu sormak istiyorum mesela bazı arkadaşları işkur aracılığıyla direk firmalar aramış.Ben burada çalışırken aranma durumum oluyor mu.Yoksa zaten bir engelli kadrosunda çalıştığım için firmalar pas mı geçiyor?
Birde sorduğum yer biraz alakasız olabilir ama tezsiz yüksek lisanslarda engellilere indirim yapıyor mu okullar?

saygılarımla

Üst Alt