Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tavuk karası hastası olan iki abim var. Malulen emekli olabilirler mi?

blackman34

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
Benim abim ve kardeşimde tavuk karası hastalığı var ve ikisinin de % 100 rapoarları vardır. Zamanla ilerledi ilerledi ve şimdi nerdeyse hiç görmez hale geldiler. Kardeşim yaklaşık 4-5 senedir ssk lı olarak çalışıyor, abimin henüz hiç sigortası yoktur. Malulen emekli olma ihtimalleri varmıdır? var ise hangi şartlar altında olur?

Tavuk karasına sonradan yakanılmayacağı için, doğuştan olduğu için yani işe giriş tarihinden öncede bu rahatsızlığı olduğundan malulen emekli olamaz kardeşiniz.
gün ay yıl olarak doğum tarihini ve yine gün ay yıl olarak -staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıç tarihini belirtirseniz hangi tarihte emekli olacağını hesaplayabiliriz.

Abinizin sigortası yoksa emekli olamaz, 2022 için SYDV'ye başvuru yapabilirsiniz. Aylık gelirinin 119 TL'yi geçmiyor olması gerekir. Bu hesaplama şu şekilde yapılıyor, gelirle giderler hesaplanıyor hangisi fazla ise o miktar kişi sayısına bölünüyor ve 119 TL'yi geçmemesi gerekiyor bu miktarın.
http://www.engelliler.biz/forum/202...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html
http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/57976-2022-ayliklari-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

Raporunda 'ağır özürlü' ibaresi varsa ve hanedeki kişi başına düşen gelir 467 TL'yi geçmiyorsa Evde Bakım aylığı içinde başvuru yapabilirsiniz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine. Evde bakım aylığı için diğer bir kriterde bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması gerekir. Yani ihtiyaçlarını karşılarken bir başkasının yardımına muhtaç olmalıdır. Abiniz için böyle bir durum söz konusumudur bilemiyorum, buna heyet karar verecektir, siz diğer şartlarınız uyuyorsa başvurunuzu yapın.
Süreçleri bizimlede paylaşın lütfen...

http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

evde bakım hizmeti parası ile 2022 aylığı beraber alınabiliyor mu?

Şartlarınız ikisi içinde uyuyorsa alınabilir.

blackman bende de tavuk karası var iki abinin gözleri hiç mi görmüyor isterse hiç görmesin 100 de 100 rapor vermezler isterse hiç görmesin alacağı rapor 100 de 85 geçmemesi lazım eğer ki abilerinizin başka hastalıklarıda varsa onu bilmem benim gözlerimde çok ilerledi kaldırımların bitişlerini ve çıkışlarını göremiyorum gündüzde görmem çok azaldı benim gözlerim 100 de 30 ila 35 bir görmem var ve rapor oranım 100 de 64 bu oranıda insaflı bir doktora denk geldiğim için alabildim 100 de 40 bile zor almıştım önceden.Merak ettim iki abinizin raporunda ağır özürlü ibaresi var mı ağır özürlü sayıldılar mı?

onların durumunda olmadığım için tam olarak bilemiyorum ne kadar gördüklerini, ancak onlar şu anda senin yazdıgın gibi yazamazlar..

ssk sı olan evde bakım maaşı alabiliyor mu? kardeşim ssk lı çalışıyor, abimde 2022 maaşı alıyor, her ikisi içinde evde bakım maaşı için başvurabiliyor muyuz? eğer ki; kardeşim içinde evde bakım maaşına başvurabiliyorsak onun aldığı maaş hesaba katılıyor mu?

Blackman evde bakım maaşı alabilmek için raporda ağır engelli kısmı var oranın evet olması lazım birde eve giren paranın miktarı önemli bu iki kriteride taşıyorsa bakım maaşı için başvurabilirsiniz ama öncelikle rapordaki ağır engelli kısmında evet yazması gerekiyor eğerki hafif engelli olarak kabul edildiyse bakım maaşına başvuramazsınız

Eğer ki raporda ağır engelli kısmında evet yazıyorsa bizimle paylaş ben bakım maaşı için başvurduğumda bana denilen şuydu isterse gözlerin hiç görmesin evde bakım maaşı görme engellilere verilmez denildi benim raporumda ağır engelli sayılmadım bakım maaşı alabilmek için yatalak olmak gerekiyor denildi hastaneden ama sizin raporunuzda ağır engelli kısmında evet yazıyorsa hemen başvurunuzu yapın bakım maaşı için

Evde bakım aylıkları gelire dahil edilmez, çalışan ssk'lı aylık gelir 467 TL'yi geçmiyorsa alabilir Evde Bakım aylığı.

her ikisi de ağır engellidir. kardeşim ssk lı olarak çalışıyor, onun işyerinden aldığı para gelire dahil oluyor mu?

Valla ben bu devletin kuruluşlarını anlayamıyorum. Hastaneden bana söylenen şuydu. İsterse gözleriniz hiç görmesin görme engelliler ağır engelli sayılmaz denilmişti. Demekki söylenilenlere inanmamak lazım. İtiraz ederek hak almak adet olmuş bu ülkede. Eğer ki görme engelli ağır engelli sayılmıyorsa tüm herkes için uygula. Yok ağır engelli sayılıyorsa yine herkes için uygula. Allah bildiği gibi yapsın.

TOLGA_HAN;

rapor oranı %85 i geçerse ne olur acaba merak ettim.Yanlış anlamayın gerçekten merak ettim.Çünkü benim raporda %85 o yüzden

Ackurt inan ki bilmiyorum 100 de 85 i geçince ne olacağını. Ama hastaneden bana söylenen şuydu. Görme engelliler ve böbrek hastalarına 100 de 100 rapor verilir ama ağır engelli olarak kabul edilmezler denildi. Artık ne derece doğru ne derece yanlış bilmiyorum. Her hastane birşey söylüyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Allah kendinden başka kimseye muhtaç etmesin. Artık ne özürlü raporu görmek istiyorum ne de oran düşük mü fazla mı araştırması yapıyorum. Çünkü bıktım artık. Sağlamlar özürlülere özenir oldu. Özürlülerde sağlamlara.

Üst Alt