Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tavuk karası hastasıyım, renk körlüğü ve göz tembelliği var. Rapor oranı ne olur?

sametokuducu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar
ben bundan bir hafta önce askerlik işlemlerde askere elverişli olmadığıma dair rapor aldım
tavuk karası hastasıyım
renk körlüğü var
göz tembelliği var
sağ gözümde %60 sol gözümde %40 oranında görme kaybı mevcut ve görme alanımın dar olduğunu doktorum tarafından öğrendim
heyete girmem için ne yapmam lazım ve girersem alacağım derece ne olur bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum
teşekkürler

sametokuducu

gardasın bendede tavuk karası var gorme alanı testı yaptıracan zaten doktorlar yapıyor onu sen zaman kaybetmeden rapor al en az % 70 alırsınb gıbıme geliyor benim yasım 35 ben yuzde 52 aldım kaybın cokmuş zaman kaybetmeden gıt al yazamıyorum zamanım kısıtlı ama istersen beni ara karedeşim numaram 05439490502 hadı gecvmıl olsun ALLAHA emanet ol

değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
furkan tavuk karası halk dilinde gece körlüğüdür
göz tembelliği ise harfleri net göremiyorsun çizik çizik görüyorsun

tavuk karası hastasına %20 rapor ?

arkadaşlar merhaba
ben tavuk karası hastasıyım geçen hafta askerliğe elverişli değildir raporu aldım
ve önümüzdeki hafta devlet hastanesine gidip rapor için koşuşturacam ama benim kafamda sorular var
bizim bi hemşire tanıdık var durumumu ona izzah ettim 'Tavuk karası Renk körlüğü ileri derecede miyop sağ gözde %40 Sol gözde ise %60 Görüş durumu görme alanımın dar olması ' benim 15 yıllık doktorum tarafından bu tanılar konmuştur bu konuları ona anlattım bi araştırması için hani % kaç verirler diye .
akşam oldu beni aradı bana dediği laf sametcim senin gibi hastalara %20 rapor veriyorlar dedi ben şok oldum yani sinirlendim dedimki abla deyim yerindeyse gözümün önünü görmüyorum nedemek %20 dedim bana böyle söylediler dedi
ben şuan test yaptırmadım haftaya gideceğim bakalım ne olacak
sizcede %20 mi olmalı bu hastalığın derecesi yani hayatı bir borudan bakıyormuşcasına yaşayan bir insan için %20 mi olmalı

Bence önce normal göz hastanesinde retina uzmanına gidin.Gözün arkasını gösteren renkli film çekilmesini isteyin ve hastalığınızla ilgili dosyanın fotokopisini alın.Bu işlemlerden sonra rapor almaya gidin.Rapor alırken de detaylıca anlatın hastalığınızı ve dökümanlarınızı gösterin.Sadece gece körü olan hastalara direk kafadan %20 yazıp yolluyorlar.Bu hastalık kişiden kişiye göre değişiyor.Kimisi lise bitince tamamen kör oluyor,kimisi sapasağlam kalıyor, kimisi elini kolunu seçemez hale geliyor ancak belli bir yaşa kadar merkezden görmeye devam ediyor.Aradaki farkı anlamıyorlar eğer anlatmazsan.Görme alanı testine bile söylemez isen sokmazlar.
Düzeltme:Bende 15 yıllık doktorumdan çok çektim, farklı bir retina uzmanına görünün.

Son düzenleme:
rapor oranları artırıldı mı?2009 da almıştım her iki göz %10 görüyor.rapor oranı %50 verdiler

radikal52

Benim oranda o civarda.Raporunuz sürekliyse hiç uğraşmayın 5-10 puan artırmak için.%70 i iki göz tamamen kör olmadan vermezler.

gözden alınan heyet raporu düşürülebilirmi

arkadaşlar merhaba
ben rapor alıp ekpss ye girmek için sağlık kuruluna başvurmuştum
%40 ı geçtiğime eminim elimdeki görme alanını göz görme oranını göz filmimim felan bi doktor arkadaşıma gönderdiğimde hesapladığına göre 40ı geçersin dedi ona göre konuşuyorum :)
aklımda bi soru var mesela internetlerde okuyorum raporum şöyleyken ankaradan düşürüldü felan bu ankaradan düşürme olayı nasıl oluyor ?

sametokuducu benim yeni geldi gittigi gibi aynı oranda geldi hatta raporum süreliydi süresiz olarak onaylandı

Merhaba Arkadaşlar ben 2008'de %55 rapor aldım ve emekli oldum. Kardeşimde de aynı hastalık vardı %60 rapor almıştı ve hastalığı ilerledi tekrar heyete başvurdu % 75 alarak emekli oldu. rapor Karlat eğitim araştırma hastanesinden alındı.

Erzak79 bana bugün %22 verdi nasıl oluyor bu gündüz zaten miyop hipermetrop ve astigmat yüzünden göremiyorum doğru düzgün gecede tavuk karası sıkıntı oluyor bide bana hiç bir şey yapmadı bir film filan çekilmedi sadece şu camlardan taktı gözlük alırken olandan oku dedi o kadar sonrada oranı verdi acaba vermek mi istemedi

Merhaba Arkadaşlar ben 2008'de %55 rapor aldım ve emekli oldum. Kardeşimde de aynı hastalık vardı %60 rapor almıştı ve hastalığı ilerledi tekrar heyete başvurdu % 75 alarak emekli oldu. rapor Karlat eğitim araştırma hastanesinden alındı.

Erzak79 bana bugün %22 verdi nasıl oluyor bu gündüz zaten miyop hipermetrop ve astigmat yüzünden göremiyorum doğru düzgün gecede tavuk karası sıkıntı oluyor bide bana hiç bir şey yapmadı bir film filan çekilmedi sadece şu camlardan taktı gözlük alırken olandan oku dedi o kadar sonrada oranı verdi acaba vermek mi istemedi

Üst Alt