Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tavuk karası ve teleskopik gözlük masrafı..?

merkancam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba,

kardeşimde tavuk karası var bu nedenle çok zor görüyor. Özellikle okulda(Lise) bu konuda sıkıntı yaşıyor. gözlük araştırdık sonrasında da teleskopik gözlükleri bulduk fakat Prof.Dr. Ahmet TEMEL bu sitede yer alan gözlüğü temin edebilmemiz için 400 lira muayene parası ve 7-8 bin lira gözlük ücreti istediler. Bu parayı sigorta karşılamıyor denildi bize.

Genel anlamda sorularım şunlar

- Gözlüğü alabilmemiz için sigortadan faydalanabilir miyiz ? Nasıl ?
- Bu tarz gözlükleri başka yerden temin edemez miyiz ?
- Daha önceden bu gözlüklerden kullanan ve faydasını gören arkadaşlar var mı ?
- Ekstra olarak hastalık genetik fakat dahada ilerlememesi için alınabilecek önlemler neler olabilir bilginiz var mı ? (doktor tavsiyesi ile gözlere faydalı olması nedeniyle a vitamini kullanıyoruz bunun dışında yapılabilecek bir şey yok dendi)
- Hastalık veya gözlük konusunda sorulmamış var ise her türlü ekstra bilgilerinizi de rica ederim.

Teşekkürler.

Merhaba. Öncelikle rahatsızlığınızdan dolayı üzgün olduğumu belirtmek isterim. Ben optisyenim. Gözlük ve lens alanında uzmanım. Teleskopik gözlükler için SGK 'NIN 1000-1500 TL arasında ödemesi bulunmakta !
sorularınıza cevap vereyim
- EVET SGK bu paranın 1000-1500 TL ini reçetenizin ve ilgili muayene sonucunuzun belgesi ile karşılar.
- Bu tarz gözlüklerin üretimi ve satışı ülkemizde mevcut. Yalnız bu tarz gözlükleri riskleri sebebi ile her gözlükçü satmaz.
- Daha önceden bu tarz gözlükleri kullanan çok insan ve faydasını gören çok insan vardır.
- Tavuk karası geçici bir rahatsızlık değildir. A vitamini dışında bir tedavisi henüz geliştirilmedi.

Bu konuda ben size ayrıntılı bilgi verebilir yardımcı olabilirim.

cevap için teşekkürler. bu konuda farklı bilgisi olan arkadaşlarda görüş ve deneyimlerini paylaşırsa çok memnun olurum.

Ben size işin uzmanı olarak cevap verdim lakin anlamamışınız. Teleskopik gözlük kullanan kişi sayısı ülkemizde çok azdır. Burda cevap bulamazsınız.

zamanında ben de ankaradan almıştım. gatadan devlet karşılamıştı. bazı devlet hastanelerinde ilgili bölümler ya da bu konuyla ilgilenen göz doktorları var. bi kaç yıl önce ben de Ahmet beye gittim 3,5 bin tl dedi. bence çok pahalı. tahta için değil ama yazılarda kullanması için özellikle kitap okuması için. elektronik büyüteçleri önerebilirim şu an ben de kullanıyorum. onlar 1000-1500 civarında. ayrıca dersleri için GETEM den yararlanmanızı tavsiye ederim. üye olup istediği kitabı sesli okunmuş haliyle indirip dinleyebilir.

Üst Alt