Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tayin dilekçesi verirken silsile/hiyerarşi önemli mi?

Konular
36
Reaksiyonlar
2
Direk Evrak Kayıttan geçirmek istiyorum ki, maksat sümen altı olmasın. Aksi takdir de personel ihtiyacını düşünerek, süreci uzatmak adına bekletilmek istemiyorum.
Endişe duyduğum husus soruşturma yermiyim silsile yöntemi ne uymadın vs gibi gerekçeler le? Lütfen bilgisi olan bilgi verirse :(

Hangi kurumda tayin istiyorsunuz?

Zaten tayin isteğini çalıştığın yere vereceksin kural mesela okulda çalışıyorsan okula vereceksin okul dururken ilçeye veremezsin

Sehribanu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yim. Şube Müdürüme ve İlçe Müdürüne ikna ya uğraşacak takââtim yok :(
Direk evrak kayıta versem hani bize danışmadı sormadı vs bir usül var diye ondan korkuyorum. 1 senelik memurum hani daha yeni adaylığım kalktı mecburen işlem yaparlar diye düşünüyorum :(

Amirin onaylasin neden hiyerarsiyi atlıyorsunuz?
Durumunuzu anlatırsınız.Amirlerde çok meraklı değil zaten engelli personel çalıstırmaktan🤔

Amirin onayı olmaz ise bakanlık dikkate almaya bilir ki evrak kayıt onay olmadan yollamaz yollatamazsiniz ben tayin istediğim zaman gittim kendim onaylatip imzalatip gondertmistim

Ali_Gs

Siz hangi kurumdasınız?
Evrak Kayıt dan zaten geçirmek gerekiyor işlem görmesi için ki, Evrak kayıt İnsan kaynaklarına müdürüne ordan da ilçe müdürü onayına ve daha sonra da memur il milli egitime yazıyor ve vali onayı kararname ile tayini il sonuçlandırıyor diye biliyorum. Sadece dilekçe vermeden önce sözlü olarak ben gitmek istiyorum demek hani görüş almak gibi bu aşama da da biraz bekle vs gibi muhabbetler olabiliyor :(

mehtapsolmaz

Adalet bakanlığı Cumhuriyet Başsavcı Vekiline gittim imzalattim Bakanlık Muhabere bürosuna(Bakanlıkla Yazışma Yapan Büro) verdim evragi sonrası malum

bişey olmaz evrak kayıta ver onlar halleder bugün ne içtin kanka momontimi:D:D:D:D

sözlü muhatap olma senin hakkın zaten sen başvurunu yap istanbulamı gitcen hangi semt

Okula tayin dilekçesi vermeden üst yazıyla göndersem bir sıkıntı olur mu?

İnsan Kaynakları şube müdürü görmeli dilekçenizi. Bu arada nereye tayin isteyeceksiniz?

nostaljik

Evrak kayıttan evraklar tarandığında zaten Dys den insan kaynaklarına gidiyor memuru yazısı nı yazarak insan kaynakları müdürüne onaya sonra ilçe müdürü onayına göndererek ile yazıyor. Sözlü olarak uğraşmaya gerek var mı?

Evet dilekçe verirken silsile/hiyerarşi önemlidir.
Memuriyette en yakın amirden başlanarak işlemler takip edilir. Örneğin müdür reddetti, ondan sonra bir üst amire gidebilirsin.
Sözlü olarak konuşmak usulen iyi olur ama direkt olarak dilekçe sunarsan da hata yapmış olmazsın. Sonuçta söz uçar yazı kalır. Sen de işini yazılı olarak halletmeye çalışıyorsun. Şayet müdürden red cevabı gelirse bir üst amire gidersin. Müdürün "personelin tayin olması uygun görülmemiştir" diyebilir, "yerine bir memur atanıncaya kadar" diyerek şerh koyabilir. Yine de sağlık özründen şansın daha fazla.
Merak etme kötü bir şey yapmamışsın, sözlü olarak konuşmak iyi olurdu ama konuşmaman da kötü değil, dilekçe yeterli. Evrak kayıttan her türlü o yazı müdürünün önüne düşer. Sorarsa durumu izah edersin, neden söylemedin derse zaten memuriyette yeni olduğun için bilmiyordum ben dilekçemi sundum dersin.

wewen
Evet ben de aday memurluk engel değil diye biliyorum, bir arkadaşımız 6 ay içinde gitti (daha yeni atanmıştı bizim kuruma)

Evet bu konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bu konuda net bilgi verecek biri yok mu ?

Üst Alt